6 غذای نپالی که باید امتحان کنید!
مگر می شود به کشوری مانند نپال سفر کرد و از شکم گردی در آن به سادگی گذشت؟ ماده اصلی غذاهای نپالی برنج و آرد گندم است و ادویه استو نپالی ها از ادویه های خاص و سنتی خودشان برای پخت غذا استفاده می کنند و همین مساله سبب شده عذاهای نپالی عطر و طعم خاص و منحصر بفردی داشته باشند. دوست دارید بدانید غذاهای نپالی با ذائقه تان جور است یا خیر؟ این مطلب...
مگر می شود به کشوری مانند نپال سفر کرد و از شکمگردی در آن به سادگی گذشت؟ ماده اصلی غذاهای نپالی برنج و آرد گندم است و ادویه استو نپالیها از ادویههای خاص و سنتی خودشان برای پخت غذا استفاده میکنند و همین مساله سبب شده عذاهای نپالی عطر و طعم خاص و منحصر بفردی داشته باشند. دوست دارید بدانید غذاهای نپالی با ذائقهتان جور است یا خیر؟ این مطلب کاری میکند تا طعم غذاهای نپالی را قبل از خوردن آنها بچشید!
یوماری، غذای خوش ترکیب نپالی
یوماری غذایی منحصربفرد در نپال است. این غذا را جمعیت نوار (Newar) که سالهاست در کاتماندو نپال ساکن هستند، تهیه میکنند. رسم خاندان نِوار این است که این غذا را در زمستان میپزند و معتقدند یوماری، سرما را میکشد! ظاهر این غذا کمی عجیب است و ماده اصلی آن آرد برنج است. داخل خمیر را با شیرینیهای معروف نپالی مثل چاکو و خووآ پر میکنند. برخی هم داخل یوماری را با عدس پر میکنند.
سامایباجی Samay Baji، ویژه جشن ها و میهمانیهای نپال:
نپالیها این غذا را در جشنها و مراسم نپال و موقع دورهمیهایشان میپزند. ماده اصلی این غذا برنج کوبیده شده است و دورچینهای متنوعی در کنارش سرو میشود. معمولا این غذا در کنار لوبیای سیاه پخته، گوشت پخته، تخممرغ آبپز و تکههای سیبزمینی تند و سرخ شده میل میکنند. گاهی کمی هم سبزیجات پخته به ان اضافه میشود و البته ادویه کاری را نمیتونا نادیده گرفت.
سلروتی Sel Roti، حلقه شیرین و خوشمزه نپالی:
یک شیرینی خوشمزه دایرهای شکل است که معمولا هنگام جشنواره تیهارTihar آن را میپزند. یک خوردنی کاملا مقوی که از آرد برنج سرخ شده و شیرین درست میشود. قبلا این غذا را فقط میتوانستید در رستورانهای محلی پیدا کنید اما مدتی است که رد پای این غذای خوشمزه به رستورانهای شیک و معتبر نپال هم رسیده است.
چاتاماری Chatamari، معروف به پیتزای نپالی:
از آن غذاها که حتما باید امتحانش کنید. یک جور پیتزای نپالی است. این غذا هم مانند بسیاری از غذاهای نپالی از آرد برنج درست میشود. برنج را با گوشت چرخ کرده، تخم مرغ و سبزیجات مخلوط میکنند.
دیدو Dhido، غذای سنتی نپالیها:
حالا یک غذای سنتی نپال را به شما معرفی خواهیمکرد. غذایی که بیشتر در نواحی کوهستانی نپال پخت میشود جایی که برنج و گندم فراوان است. این غذا از نظر سنتی بودن چیزی شبیه به آبگوشت خودمان در ایران است. "دیدو" از مخلوط کردن آب با آرد ذرت و گندم سیاه تهیه میشود. معمولا با سبزیجات محلی کاری، ترشی محلی یا گوندراک (Gundruk) که نوعی سبزی است و با آن یک سوپ عالی درست میکنند، سرو میشود. این غذا را هم در بسیاری از رستورانهای نپالی خواهیدیافت.
پوا Puwa، غذای شیرین نپالی:
پوا یک غذای واقعی است! همان چیزی که شاید در نپال دنبالش باشید. این غذا معمولا در آیینهای مذهبی نپالی و مراسم پوجا پخته میشود. پوا یک غذای شیرین با آرد برنج، کره و شکر است. میتوانید آن را به تنهایی بخورید یا در کنارش یک فنجان شیر داغ نوش جان کنید.
مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم
ترجمه آزاد: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
به اشتراک بگذارید: