حقوق‌ بشر، کار لوکسِ تبلیغات‌ انتخاباتی نیست


حقوق‌ بشر، کار لوکسِ تبلیغات‌ انتخاباتی نیست

دبیرجدید ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: حقوق بشر باید در همه عرصه‌ها، ساری و جاری شود و کار لوکس روز‌های تبلیغات انتخاباتی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی باقری کنی در مراسم معارفه خود افزود: براساس قانون اساسی قوه قضاییه مسئول پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی آحاد ملت ایران است و بخش قابل توجهی از این وظیفه در عرصه خارجی بر دوش معاونت امور بین الملل قوه قضاییه است.
وی با اشاره به اینکه رهبری، دفاع از حقوق مردم در عرصه خارجی را وظیفه قوه قضاییه دانسته اند، گفت: باید از همه ظرفیت‌های حقوقی برای دفاع از حقوق ملت ایران در عرصه‌های بین المللی استفاده کرد.
دبیر جدید ستاد حقوق بشر، اجرای عدالت را از دیگر وظایف دستگاه قضا خواند و گفت: اگرچه در چهل سال اخیر اقدامات گسترده‌ای در عرصه عدالت گستری انجام شده، اما در تبیین و ارائه و نشر آن کم کاری‌هایی دیده شده است و این کم کاری موجب شد رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، نارضایتی خود را از این کمک کاری اعلام کنند.
باقری کنی، حقوق بشر را حقیقت برخاسته از مبانی دینی و مولفه قدرت نرم جمهوری اسلامی خواند و گفت: حقوق بشر ابزار و بازیچه نیست که بخواهیم از آن فقط در ایام تبلیغات انتخابات استفاده کنیم و نگاه ما به حقوق بشر برگرفته از تعالیم الگوی تربیت دینی است.
وی گفت: سیاست امریکایی‌ها بر مبنای حقوق بشر شکل می‌گیرد، اما حقوق بشر ما مبنای سیاست ماست و ما رژیم صهیونیستی را اشغالگر و رژیم سعودی را متجاوز می‌دانیم، اما چون منافع امریکا اقتضا می‌کند از دو این رژیم پشتیبانی می‌کند چرا که می‌خواهد مردم فلسطین و یمن را نابود کند.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه افزود: در دنیا مراکزی هستند که کالا و دستاورد‌های حقوق بشری ارائه می‌کنند و مردم ما هم در معرض این ابزار هستند و برای اینکه منفعل نشویم باید خودمان تولید داشته باشیم و این که نفوذ جمهوری اسلامی در برخی کشور‌ها ادامه دارد به خاطر اقدامات سخت افزاری نیست بلکه به خاطر امتداد قدرت نرم جمهوری اسلامی است.
باقری کنی گفت: باید بر مبنای باور‌های دینی و منطبق بر چارچوب‌های نظام، کالا‌های حقوق بشری منطبق با شرایط روز تولید کنیم که البته این به معنی عوام زدگی نیست.
وی افزود: حقوق بشر اسلامی موقعی محقق می‌شود که دستگاه‌ها و نهاد‌های حاکمیتی به وظایف خود عمل کنند و به همین جهت است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم از همه مقام‌ها خواستند که خود را از شیطان حرص برحذر بدارند.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه گفت: ستاد حقوق بشر به نوعی نماد بلوغ عقلانیت حکمرانی در جمهوری اسلامی است که هم وجه تهدیدی و هم فرصتی و هم ابعاد داخلی و خارجی دارد.
وی از زحمات آقای محمدجواد لاریجانی در دوران مسئولیتش در این ستاد قدردانی کرد و گفت: آقای لاریجانی، مدیر مولف در جمهوری اسلامی است و وجود این گونه مدیران در کشور گشایش ایجاد می‌کند.
محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه
ستاد حقوق بشر؛ نهاد مستحکم فراقوه‌ای
محسنی اژه‌ای: ستاد حقوق بشر نهاد مستحکم فراقوه‌ای است که باید نظام از این ستاد حداکثر بهره برداری را داشته باشد.
معاون اول قوه قضاییه در آیین تکریم و معارفه دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: آقایان محمدجواد لاریجانی و علی باقری کنی هر دو عالم و از بیت علم و دارای تجربه فراوان هستند و نظام و سیاست‌های نظام را خوب می‌شناسند.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به همکاری بیش از سه دهه محمدجواد لاریجانی با قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: آقای باقری هم تجارب خوبی در وزارت امور خارجه دارد و امروز خدا را شاکریم که جایگزین خوبی برای آقای لاریجانی انتخاب شده است و این انتخاب پیشنهاد خود آقای لاریجانی نیز بود.
اقای اژه‌ای با اشاره به اینکه حقوق بشر از نگاه اسلام مهمترین مسئله است، گفت: هم اکنون حقوق بشر به دستاویزی برای نظام سلطه تبدیل شده است و استفاده ابزاری می‌کنند، با اقدامات سخت و نرم، حقوق میلیون‌ها انسان را به خطر می‌اندازند و از رشد و کمال و آزاداندیشی انسان جلوگیری می‌کنند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: در شرایطی که نظام سلطه به تحقیر امت و مردم می‌پردازد و سران کشور اسلامی را به گاوی شیرده تشبیه می‌کند، ما باید مبانی حقوق بشر اسلامی را به جهان بفهمانیم تا برخی کشور‌های نظام سلطه به خود اجازه ندهند جلوی علم آموزی و رشد انسان را بگیرند.
وی افزود: ما باید در مقابل مدعیان دروغگوی دفاع از حقوق بشر بایستیم و ماهیت نظام سلطه را برملا کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه قوه قضائیه سهم قابل توجهی در این خصوص دارد، گفت: از این پس آقای باقری دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بین الملل قوه قضائیه خواهد بود و آقای محمدجواد لاریجانی هم بعنوان مشاور عالی رییس قوه قضائیه ادامه فعالیت خواهد داشت.
وی ستاد حقوق بشر را جایگاهی بسیار بالا خواند و گفت: این ستاد مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و به تایید، ولی فقیه رسیده است و هر گونه تغییری در آن فقط باید از همین مسیر باشد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه رییس قوه قضاییه، رییس این ستاد است و وزرای اطلاعات، کشور، امور خارجه، دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو این ستاد هستند، افزود: عضویت فرمانده نیروی انتظامی، دادستان کل کشور، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و رئیس سازمان زندان‌ها و دو معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی به اهمیت جایگاه این ستاد می‌افزایند.
وی گفت: این ستاد نقش قابل توجهی در تعامل میان کشور‌ها به ویژه در زمان دستگیری تبعه کشور‌ها در ایران و خارج ایران دارد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای افزود: البته ستاد حقوق بشر نباید جایگزین وظایف دیگر نهاد‌ها شود و باید با همفکری و تعامل ایجاد ساز و کار کنند.
در پایان این مراسم از خدمات بیش از بیست ساله محمدجواد لاریجانی در ستاد حقوق بشر قدردانی و دکتر علی باقری کنی به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر معرفی شد.
محمدجواد لاریجانی، دبیر سابق ستاد حقوق بشر قوه قضاییه
در برابر تهاجم غربی‌های باید آتش به اختیار پاسخگو باشیم
دبیر سابق ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: درخصوص تهاجمات غربی‌ها باید آتش به اختیار پاسخگو باشیم و از ناسزا‌هایی که به ما در عرصه بین المللی می‌گویند، نهراسیم.
محمدجواد لاریجانی در مراسم تجلیل از خدمات حدود دودهه اش در ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: درخصوص تحول مرکز بین الملل قوه قضاییه سه سال است صحبت می‌شود و اصرار فراوان داشتم که کسی به ستاد بیاید که توان اداره آن را داشته باشد و از مدت‌ها پیش با آقای باقری کنی لابی کردم که این سمت را به عهده بگیرد و خوشحال شدم که رئیس قوه قضاییه وی را به این سمت منصوب کرد.
وی حضور قوه قضاییه در عرصه بین الملل را از یادگار‌های دوره آیت الله یزدی خواند و گفت: در دوران مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی ستاد حقوق بشر ارتقا پیدا کرد.
لاریجانی افزود: در دوره آیت الله آملی این ستاد گسترش ساختاری پیدا کرد و به لحاظ محتوایی هم تحول پیدا کرد و نمونه آن گفتگوی ما با دولت ایتالیا در بحث مباحث حقوق بشری بود.
وی گفت: ما باید حرف حساب خود را بار‌ها و با بیان‌های مختلف بگوییم و هرکسی در صحنه بین المللی حرفی علیه ما بزند، باید بلافاصله پاسخ کتبی و شفاهی بدهیم.
دبیر سابق ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: ما هیچ زمینه‌ای را برای دفاع از اسلام نباید از دست بدهیم.
لاریجانی گفت: اوایل انقلاب دوستان مرحوم بازرگان می‌گفتند که، چون ما حریف غربی‌ها نمی‌شویم، برخی احکام اسلامی مانند رجم و حدود را اضطرارا متوقف کنیم و برخی دیگر می‌گفتند که اصلا به سازمان ملل توجهی نداشته باشید و وقتی این دو نظر را خدمت امام عرضه کردیم، امام فرمودند که ما انقلاب کردیم تا اسلام را اجرا کنیم بنابراین تعطیلی احکام منتفی شد و همچنین امام تاکید کردند باید در عرصه سازمان ملل هم فعال باشیم و مقام معظم رهبری هم امور را اینگونه هدایت کرده اند.
وی آقای باقری کنی را فردی اخلاق مدار و اهل فضل و دانش و فرهیخته خواند و برای او در این سمت آرزوی موفقیت کرد.
لاریجانی گفت: از حجت الاسلام والمسلمین رئیسی که در این مدت هشت ماه ذره‌ای درباره ستاد حقوق بشر کوتاهی نکردند، قدردانی می‌کنم و من شرعا و اخلاقا خود را ملزم به حمایت از ایشان می‌دانم.


کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر