«اولین واکنش انتقامی »بعدازشهادت سردارسلیمانی
عملیات«قدس هرگز یهودی نخواهد شد»
گروه اسلامگرای «الشباب» به یک پایگاه آمریکایی-کنیایی حمله کرده سه آمریکایی را کشته و «چند هواپیما در این پایگاه را نابود کردند».
این گروه روز یکشنبه ۱۵ دی عکسهایی از چند شبهنظامی که چهره خود را پوشیده بودند، منتشر کرد که در کنار هواپیماهای آتش گرفته ایستادهاند.
ارتش آمریکا این حمله را تایید کرده و گفته است که در جریان آن، دو پیمانکار نظامی و یک غیرنظامی آمریکایی کشته شدند. دو آمریکایی نیز زخمی شدند که شرایط آنها وخیم نیست.
دولت کنیا گفته هم است حمله الشباب که نیمههای شب یکشنبه انجام شده را دفع کرده و چهار شبه نظامی این گروه تروریستی کشته شدهاند.
حمله به این پایگاه در مناطق ساحلی لامو انجام شده که در نزدیکی سومالی، مقر اصلی نیروهای الشباب، است.
الشباب مدعی است که هفت هواپیما و سه خودروی نظامی پایگاه آمریکایی-کنیایی را نابود کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، آتش گرفتن دو هواپیما، دو هلیکوپتر و چند خودرو نظامی را تایید کرده است و همه این تجهیزات، به غیر از یک هواپیما متعلق به نیروهای آمریکایی بوده است.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده است که ۱۵۰ نظامی آمریکایی در این پایگاه در حال آموزش نیروهای نظامی متحدان آفریقایی برای مبارزه با تروریسم هستند./ ۱۵دی ۱۳۹۸رادیوامریکا
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:
رویترزمی نویسد: در جریان این حمله دو فروند هواپیما، دو فروند هلیکوپتر، و چندین خودروی نظامی منهدم شد.
دویچه وله می نویسد:گروه شبه نظامی الشباب بین پنج تا نه هزار جنگجو دارد. رهبر آن احمد عمر دیریه است که به “ابوعبیده” مشهور است. این گروه از سال ۲۰۱۲ به طور رسمی به شبکه تروریستی القاعده پیوست. اقلیت کوچکی از این گروه نیز اخیرا با گروه دولت اسلامی داعش بیعت کرده است.
***
عملیات«قدس هرگز یهودی نخواهد شد»
چند فروند هواپیمای پایگاه هوایی «کمپ سیمبا» سوختند+۳نظامی امریکا کشته شدند.
فرماندهی نیروهای آمریکا در آفریقا روز یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد سه آمریکایی شامل یک نیروی نظامی و دو کارمند وزارت دفاع این کشور در حمله الشباب به پایگاهی در کنیا کشته شدند.
شبهنظامیان الشباب، گروه اسلامگرای سومالیایی وابسته به القاعده بامداد یکشنبه ۵ ژانویه (۱۵ دی) به این پایگاه نظامی در کنیا حمله کردند.
این پایگاه هوایی که نیروهای آمریکایی و کنیایی در آن مستقر هستند، «کمپ سیمبا» نام دارد و در منطقه لامو در جنوب شرقی کنیا و در فاصلهای نه چندان دور از مرز سومالی واقع شده است.
دولت کنیا نیروهای نظامی خود را از سال ۲۰۱۱ برای مبارزه با گروه الشباب به سومالی فرستاده است.
سرهنگ پل انجوگونا، سخنگوی ارتش کنیا روز یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد در ساعت ۵ و نیم بامداد به وقت محلی گروهی درصدد «شکستن سد امنیتی باند پرواز» در پایگاه هوایی ماندا بودهاند.
«ماندا »نام یک جزیره و نیز خلیجی است که جزیره توریستی لامو در آن واقع شده است.
سخنگوی ارتش کنیا اعلام کرد: «تلاش مهاجمان برای نفوذ با موفقیت دفع شد. تا این لحظه اجساد ۴ تن از مهاجمین کشف شده است. باند پرواز آسیبی ندیده است. بعد از تلاش نافرجام (الشباب) برخی از انبارهای سوخت واقع در نزدیکی باند پرواز آتش گرفت.»
وی با این حال افزود که در حال حاضر آتشسوزی مهار شده و اقدامات امنیتی و حفاظتی از مکان مورد حمله در حال انجام است.
فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در آفریقا، آفریکوم روز یکشنبه در اظهار نظر کوتاهی در این زمینه ضمن تأیید وقوع حمله به پایگاه محل استقرار نیروهای این کشور در پروازگاه خلیج ماندا گفته بود که اوضاع را زیر نظر دارد.
چند فروند هواپیمای حاضر در پایگاه هوایی کمپ سیمبا سوخته یا آسیب جدی دیدند.
منطقه لامو پیش از این نیز بارها شاهد عملیات نظامی الشباب با کارگذاری بمبهای کنار جادهای به ویژه به هدف کشتن نیروهای امنیتی کنیا-امریکا- بوده است.
گروه الشباب مسئولیت حمله روز یکشنبه را بر عهده گرفته است. این گروه در بیانیهای که در همین زمینه منتشر کرد، آورده است: «ما به درون این پایگاه هوایی مستحکم نفوذ کردیم و در حال حاضر کنترل فعال بخشی از پایگاه را در اختیار داریم.»
الشباب ادعا کرده که حمله آنها تلفاتی در میان نیروهای کنیایی و آمریکایی بر جا گذاشته است، ادعایی که رسما تأیید نشده است.
این گروه اسلامگرای افراطی در بیانیه خود همچنین گفته است که عملیات روز یکشنبه را در چهارچوب کارزار خود تحت عنوان «قدس هرگز یهودی نخواهد شد» انجام داده است. الشباب نخستین بار نام این کارزار خود را در زمان حمله به هتل مجلل داسیت در نایروبی، پایتخت کنیا در یک سال پیش اعلام کرده بود. در جریان آن حمله ۲۱ نفر کشته شدند.
الشباب همچنان یکهتازی میکند
الشباب تاکنون در واکنش به اعزام نیروهای کنیایی به سومالی در سال ۲۰۱۱ چندین عملیات را در خاک کنیا انجام داده است. هدف حملات این گروه عمدتا نیروهای امنیتی و نظامی کنیا و در برخی موارد منافع خارجی در این کشور بوده است.
به رغم تلاشهای جامعه جهانی برای شکست الشباب، این گروه همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد. در روز ۲۸ دسامبر گذشته (هفتم دی) اعضا این گروه با انفجار یک خودرو بمبگذاری شده در موگادیشو، پایتخت سومالی، یکی از خونینترین روزهای این کشور آشوبزده در دهه گذشته را به وجود آوردند. در آن انفجار دست کم ۸۱ نفر جان خود را از دست دادند.
اتوبوسی که مردان مسلح مظنون به عضویت در الشباب روز دوم ژانویه در لامو کنیا به آن حمله کرده و سه نفر از سرنشینانش را کشتند.آسوشیتدپرس
الشباب با آن که بخشهای زیادی از مناطق شهری زیر کنترل خود در سومالی را از دست داده، با حملات اخیر خود نشان داده که همچنان بسیار فعال بوده و قادر است در این کشور و نیز در مناطق دیگر شاخ آفریقا حملات کاری انجام داده و ضربههای زیادی بزند.
این گروه که از سال ۲۰۱۱ نفوذ خود در موگادیشو را از دست داد، همچنان در خاستگاه اولیه خود یعنی روستاها و شهرهای کوچک نفوذ گستردهای دارد و شمار مبارزان آن بین ۵ تا ۹ هزار نفر تخمین زده میشود.
سازمان ملل در گزارشی که در سال ۲۰۱۹ منتشر کرد به «افزایش بیپیشینه» شمار بمبهای دستساز الشباب در مناطق مرزی با کنیا اشاره شده است.
روز پنجشنبه گذشته نیز مردان مسلحی که گمان میرود از اعضای الشباب باشند، در جریان یک کمین به اتوبوسی که در منطقه در حال عبور بود حمله کرده و سه نفر را کشتند.
آمریکا ۳۴ پایگاه نظامی شناخته شده در آفریقا دارد که به گفته موسسه مطالعات امنیتی (آیاساس) آمریکا، عملیات پهپادی خود را از آنجا انجام میدهد. به گفته این نهاد پژوهشی، آمریکا در این پایگاهها همچنین برنامههای دیگری از جمله «آموزش و رزمایش» و نیز «فعالیتهای بشردوستانه» انجام میدهد.
دونالد ترامپ از زمان آغاز کار خود در سمت رئیس جمهوری آمریکا توان و اختیار ارتش این کشور برای انجام عملیات ضدتروریستی با استفاده از نیروی هوایی و زمینی را افزایش داد. از همین رو ارتش آمریکا از آوریل سال ۲۰۱۷ میلادی بر شدت حملات هوایی خود در سومالی افزود.
فرماندهی نیروهای آمریکایی در آفریقا در در ماه آوریل سال گذشته اعلام کرد که در جریان ۱۱۰ عملیات از آوریل ۲۰۱۷ تا آن زمان ۸۰۰ نفر در سومالی کشته شدهاند.
نام گروه الشباب در سیاهه سازمانهای تروریستی آمریکا و چند کشور دیگر قرار دارد./: ۰۵/۰۱/۲۰۲۰یورونیوز.
ستی القاعده پیوست. اقلیت کوچکی از این گروه نیز اخیرا با گروه دولت اسلامی داعش بیعت کرده است.
کشور«کنیا»کجاست؟
جمهوری کنیا که در شرق قاره آفریقا قرار گرفتهاست، با۴۳میلیون نفرجمعیت و ۵۸۲۶۴۶ کیلومتر مربع مساحت،که ۵۶۹۲۵۰ کیلومتر مربع آن خشکی و مابقی را آبهای داخلی از جمله دریاچههای ویکتوریا و رودلف را تشکیل شده است.
همسایگان آن شامل کشورهای تانزانیا در جنوب، اوگاندا در غرب، سودان در شمال غربی، اتیوپی در شمال، سومالی در شمال شرقی میباشند و اقیانوس هند نیز در شرق آن واقع گردیدهاست.
بیش از۸۰ درصد مردم کنیامسیحی ، زیر۱۰ درصد مسلمان هستند و حدود ۳ درصد انیمیست می باشند