طرز تهیه “نان لواش”
“نان لواش” را نیز میتوانید در خانه با یک دستور تهیه اصولی درست کنید و طعم حسابی خوب این نان خانگی لذت ببرید.
درست کردن هر نوع نان در منزل بسیار لذت بخش میباشد، اما طرز تهیه نان لواش در خانه میتواند کمکی به این کند که نه به تعداد زیاد، اما تا حدودی میتوانید آن را تهیه نمایید.
مواد لازم برای نان لواش خانگی
آرد سفید: یک پیمانه سر پر
روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چای خوری
آب:به مقدار کافی
طرز تهیه نان لواش:
ابتدا داخل کاسهای نسبتا بزرگ آرد را با نمک مخلوط کنید. بعد از اینکه کاملا مخلوط شد ۲ قاشق از ۳ قاشق غذا خوری روغن را به آرد اضافه کنید و با دست هم بزنید.
در همین حین کم کم آب را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد به صورت خمیر در بیاید. زمانی که خمیر صافو یکدست شد روی آن را بپوشانید بگذارید تا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت کند.
خمیر آماده شده را بسته به سایزی که میخواهید نان را درست کنید به صورت گلولههای کوچکتری در بیاورید.
در ظرفی آرد بریزید و سپس هر گلولهای را که درست میکنید آغشته به آرد کنید تا خمیر به دست نچسبد.
بعد از اینکه تمام خمیرها را آماده کردید روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید.
هر زمانی که احساس کردید خمیر به وردنه میچسبد به آن کمی آرد بپاشید. سعی کنید تمام قسمتهای خمیر یکدست شود.
دو تا از شعلههای گاز را روشن کنید و تا آخر زیاد کنید.
سپس روی یکی از آنها ماهی تابهای ته صاف قرار دهید و روی شعله دیگر یک زیر گازی فلزی و یا همان زیر قابلمهای فلزی قرار میدهیم و میگذاریم تا کاملا گرم شوند.
خمیر را داخل تابه قرار دهید تا یک طرف آن بپزد.
یعنی زمانی که شروع به حباب زدن کند. طرف دیگر آن را برگردانید و حدود ۵ ثانیه بگذارید داخل تابه بماند. بعد نان را روی پایه فلزی قرار دهید تا کاملا پف کند و برشته شود. تمام خمیرها را به همین شکل بپزید. نانها را لای پارچهای قرار دهید و تا ۲ روز مصرف کنید.
مواد لازم برای نان لواش خانگی
آرد سفید: یک پیمانه سر پر
روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چای خوری
آب:به مقدار کافی
طرز تهیه نان لواش:
ابتدا داخل کاسهای نسبتا بزرگ آرد را با نمک مخلوط کنید. بعد از اینکه کاملا مخلوط شد ۲ قاشق از ۳ قاشق غذا خوری روغن را به آرد اضافه کنید و با دست هم بزنید.
در همین حین کم کم آب را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد به صورت خمیر در بیاید. زمانی که خمیر صافو یکدست شد روی آن را بپوشانید بگذارید تا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت کند.
خمیر آماده شده را بسته به سایزی که میخواهید نان را درست کنید به صورت گلولههای کوچکتری در بیاورید.
در ظرفی آرد بریزید و سپس هر گلولهای را که درست میکنید آغشته به آرد کنید تا خمیر به دست نچسبد.
بعد از اینکه تمام خمیرها را آماده کردید روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید.
هر زمانی که احساس کردید خمیر به وردنه میچسبد به آن کمی آرد بپاشید. سعی کنید تمام قسمتهای خمیر یکدست شود.
دو تا از شعلههای گاز را روشن کنید و تا آخر زیاد کنید.
سپس روی یکی از آنها ماهی تابهای ته صاف قرار دهید و روی شعله دیگر یک زیر گازی فلزی و یا همان زیر قابلمهای فلزی قرار میدهیم و میگذاریم تا کاملا گرم شوند.
خمیر را داخل تابه قرار دهید تا یک طرف آن بپزد.
یعنی زمانی که شروع به حباب زدن کند. طرف دیگر آن را برگردانید و حدود ۵ ثانیه بگذارید داخل تابه بماند. بعد نان را روی پایه فلزی قرار دهید تا کاملا پف کند و برشته شود. تمام خمیرها را به همین شکل بپزید. نانها را لای پارچهای قرار دهید و تا ۲ روز مصرف کنید.
منبع:نمناک