تحلیل فیلم Extinction انقراض؛ کابوسهای شبانه
داستان فیلم Extinction از پدر خانوادهای که پیتر نام دارد با بازی Michael Peña شروع میشود. او شبها کابوسهایی عجیب و غریب میبیند که تمام دنیا نابود شده است. خوابهایی که پیشبینی آیندهای نامعلوم هستند و هجوم بیگانگان را خبر میدهند، اما همسر و دوستان او متصورند این کابوسها پوشالی و بیاساس هستند. با گذر […] نوشته تحلیل فیلم Extinction...
داستان فیلم Extinction از پدر خانوادهای که پیتر نام دارد با بازی Michael Peña شروع میشود. او شبها کابوسهایی عجیب و غریب میبیند که تمام دنیا نابود شده است. خوابهایی که پیشبینی آیندهای نامعلوم هستند و هجوم بیگانگان را خبر میدهند، اما همسر و دوستان او متصورند این کابوسها پوشالی و بیاساس هستند. با گذر زمان این کابوسها رفته رفته به واقعیت تبدیل میشوند و بالاخره روز پدیدار شدن سفینهها و حملهی بیگانگان فرا میرسند. شب هنگام نیروهایی عجیب و غریب به زمین حمله میکنند و تمامی زمین را نابود میکنند. پیتر نیز درصدد حفظ و مراقبت خانوادهی خود تمام تلاشش را میکند اما او متوجه میشود که یک نیروی پر قدرت و مخفی آنها را از شر نیروهای حمله کننده محافظت میکند و ادامه ماجرا … در این متن به تحلیل و بررسی فیلم Extinction یا انقراض خواهیم پرداخت، با نت نوشت همراه باشید.
فیلم Extinction انقراض
کابوسهای شبانه
فیلم علمی تخیلی ۲۰۱۸ Extinction ساختهی Ben Young در رابطه با مردی است که تلاش میکند خانوادهی خود را از پدیدهی انقراض نجات دهد غافل از آن که به مرور حقایقی آشکار میشود که معادلات داستان را بر هم میزند. گفتنی است فیلمنامهی این فیلم توسط اریک هیزرر، اسپنسر کوهن و بردلی کالب کین به رشتهی تحریر در آمده است.
به طور کلی آنچه که در تعاریف آمده است انقراض یا نابودیِ گونهای، وضعیتی در زیستشناسی است که به پایان کار یک گونه گفته میشود. انقراض هنگامی پدید میآید که واپسین عضو یک گونه میمیرد و آن گونه دیگر نمیتواند با زایش و تولید مثل طبیعی به زندگی خود ادامه دهد. به صورت طبیعی، یک گونه با گذشت ۱۰میلیون سال از پیدایش آن، منقرض شده و به گونهی دیگری تبدیل میشوند.
در این میان ترس از حمله و تهدید ناشناختهها برای انسانی که تاکنون نتوانسته پاسخی برای تنهایی نوع خود یا وجود دیگر موجودات پیدا کند محوریت این فیلم قرار میگیرد. از طرفی دیگر فیلم Extinction حقیقت تلخ مخلوق انسان بودن را دستمایهی پیرنگ داستانی خود کرده و از ارتباط بین انسان و رباتهای هوشمند پرده میدارد.
بیشتر بخوانید: تحلیل فیلم The Irishman مرد ایرلندی؛ همه چیز درد است و باید حس شود!
در نگاهی به فیلم Extinction باید گفت که پیتر پس از کابوسهایش نظم زندگیاش زیر سؤال میرود و بیشتر از بقیه به دنیای اطرافش توجه نشان میدهد، معنایی برای شغلش نمییابد و در برنامهی همیشگیاش مدام کاری را تکرار میکند بیآنکه چیزی بداند. هر چه بیشتر به چرایی این این همه سوال توجه میکند کمتر مییابد. او حتی خود را پدری خوب نمیداند ولی تلاشی هم برای جبران ندارد. او در بحرانهای اولیه بعد از هجوم او از پیدا کردن راهحل و نجات خانوادهاش درمیماند.
در این میان پیتر فرصتی مییابد تا خاطرات گذشتهی خود را به یاد بیاورد و به ماهیت وجودی خود پی ببرد، فراموشی که خودخواسته آن را انتخاب کرده است. التهاب جنگ فرصت درک بهتر پیتر و همسرش و گذشتهای که فقط از چندین فلاشبک میبینیم را به ما نمیدهد و در انتها راه فرار و ادامهی جدالی مابین انسان و موجودات هوشمند، تنها آیندهی قابل پیشبینی فیلم است که دیده میشود.
بیشتر بخوانید: تحلیل فیلم First Man؛ سفر به ماه در مدار تنهایی
گفتنی است فیلم Extinction توسط بن یانگ (Ben Young) مقابل دوربین رفته است. این فیلم دومین فیلم بن یانگ پس از درام Hounds of Love سگهای شکاری عشق است که وقایع آن در دههی ۱۹۸۰ میلادی جریان دارد. مایکل پنیا، لیزی کاپلان، مایک کولتر، اما بوث، لیلی آسپل، ایزرائیل بروسارد، آملیا کراوچ، اریکا ترمبلی، نیکولا کنت و لکس شراپنل و … از جمله بازیگرانی هستند که در فیلم Extinction حضور دارند.
گفتنی است نتفلیکس (Netflix) حقوق انتشار جهانی این فیلم را از کمپانی یونیورسال پیکچرز خریداری کرده است. فیلم Extinction در جشنوارهی فیلم ونیز امسال به نمایش درآمد و با تحسین منتقدان همراه شد با وجود اینکه توانسته به امتیاز ۵.۳ در سایت IMDB دست یابد.
بیشتر بخوانید: فیلم Seven هفت ساختهی دیوید فینچر؛ مار را نکش؛ ببین کجاست…
بن یانگ در ماه میمیلادی و هفت روز پس از آغاز فیلمبرداری این پروژه به وبسایت هالیوود ریپورتر گفت:
“این فیلمنامه چیزی نیست که ما تا به حال نظیر آن را خوانده باشیم. این فیلم دربارهی مردی است که تلاش میکند خود و خانوادهاش را از تهاجم بیگانگان نجات دهد.”
در نهایت باید گفت که فیلم Extinction پس از برملا کردن ایدهی خطیاش دیگر ایدهی شگفتانگیزی برای ادامه ندارد و در لایههای زیرین برای مخاطب، یک فیلم سطحی با پیرنگ تکراری جلوه میکند، ابتر میماند و هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty