نکات جالب درباره استانبول
استانبول شهری است که تصویری غنی از فرهنگ شاد شرقی، معماری شگفت انگیز، آداب و رسوم عجیب و غریب و کافه های رنگارنگ در ذهن ایجاد می کند. این شهر زیبا که نقطه تلاقی فرهنگ غرب و شرق است، حدود سه هزار سال قدمت دارد. به دلیل همین قدمت، همه چیز درباره استانبول جالب توجه است، اما با دانستن حقایق جالب استانبول، تجربه سفر جذاب تری از این شهر به دست می...
استانبول شهری است که تصویری غنی از فرهنگ شاد شرقی، معماری شگفتانگیز، آداب و رسوم عجیب و غریب و کافههای رنگارنگ در ذهن ایجاد میکند. این شهر زیبا که نقطه تلاقی فرهنگ غرب و شرق است، حدود سه هزار سال قدمت دارد. به دلیل همین قدمت، همه چیز درباره استانبول جالب توجه است، اما با دانستن حقایق جالب استانبول، تجربه سفر جذابتری از این شهر به دست میآوریم.
یک شهر، دو قاره
درباره استانبول جالب است بدانید که این شهر تنها شهری است که در دو قاره واقع شدهاست. قسمت شرقی استانبول بخشی از قاره آسیا و قسمت غربی آن بخشی از قاره اروپاست.
پایتخت سه امپراتوری، اما نه پایتخت ترکیه
از حقایق جالب درباره استانبول این است که این شهر در طی تاریخ پایتخت سه امپراتوری بودهاست. استانبول پایتخت امپراتوریهای بیزانس، روم و عثمانی بوده، اما در قرن بیستم آتاتورک آنکارا را به عنوان پایتخت ترکیه انتخاب کرد.
شهری با چندین نام
استانبول در طول تاریخ نامهای فراوانی به خود دیدهاست. اولین نام استانبول، بیزانتیوم بود. بعد از آن استانبول نامهایی از قبیل آگوستینا آنتونیا، روم جدید و استیمبول داشته تا اینکه نام این شهر به کنستانتوپیل یا قستنطنیه تغییر پیدا کرد. در سال ۱۹۳۰ میلادی کنستانتوپیل به استانبول تبدیل شد.
یکی از حقایق جالب استانبول این است که با اینکه عده زیادی از نام قدیم استانبول استفاده میکنند، اما شرکت پست این شهر نامههایی را که با نام کنستانتوپیل ارسال میشوند، به مقصد نمیرسانند تا مردم از نام استانبول استفاده کنند.
شهری به وسعت یک کشور
شاید درباره جمعیت زیاد استانبول شنیده باشید. این شهر زیبا با ۱۵ میلیون نفر جمعیت، دومین شهر بزرگ دنیا از نظر جمعیت است. از دیگر حقایق جالب استانبول این است که جمعیت این شهر از کشوری مانند بلژیک بیشتر است.
قدیمیتر از آنچه فکرش را بکنید
آب انبار باسیلیکا در نزدیکی ایاصوفیه قدمتی به اندازه ۱۵۰۰ سال دارد که از بزرگترین آبانبارهای استانبول است. گفته میشود ستونهای این آبانبار از باقیمانده مصالح مسجد ایاصوفیه ساخته شدهاست. درباره استانبول جالب است بدانید که فیلم «دوزخ» با بازی تام هنکس در این آبانبار باستانی فیلمبرداری شدهاست.
شهری بر فراز هفت تپه
کنستانتین امپراتور روم، شهر کنستانتوپیل یا استانبول امروزی را مانند رم بر روی هفت تپه بنا کرد. جالب توجه است که بر روی هر کدام از این تپهها یک مسجد عظیم بنا شده است.
شهر مساجد
اگر درباره استانبول جستجو کرده باشید و یا به این شهر سفر کرده باشید، مساجد زیادی در شهر دیدهاید. استانبول حدود ۳۰۰۰ مسجد دارد. یکی از بزرگترین مسجدهای استانبول مسجد آبی یا سلطان احمد است که شش مناره دارد. بیشتر از این تعداد مناره برای مساجد مجاز نیست.
بزرگترین بازار تاریخی جهان
اگر به استانبول سفر کردید بازدید از بازار بزرگ این شهر را از دست ندهید. بازار بزرگ قدیمیترین و بزرگترین بازار جهان با بیش از ۳۰۰۰ فروشگاه است.
سومین متروی قدیمی دنیا
از دیگر حقایق جالب استانبول متروی قدیمی این شهر است. استانبول سومین شهر دنیاست که مجهز به مترو شد. متروی استانبول از سال ۱۸۷۵ میلادی وارد سیستم حمل و نقل عمومی شهر شده است.
برف در استانبول
شاید تصور کنید که به دلیل منتهی شدن استانبول به دریای سیاه و مرمره، این شهر باید از آب و هوایی معتدل برخوردار باشد. اما جالب است درباره استانبول بدانید که در تابستان هوا بسیار گرم است و زمستانهای این شهر برفی است.
چای یا قهوه ترک
با اینکه چای در استانبول ریشه در سنتها دارد، اما در گذشته مردم بیشتر قهوه ترک مینوشیدند. به مرور به دلیل اینکه کشت قهوه در ترکیه امکان پذیر نبود، این نوشیدنی به دلیل گران بودن جایش را به چای داد. محدوده دریای سیاه بستر مناسبی برای کشت چای است. بنابراین اگر مهمان ترکها شوید به عنوان نوشیدنی خوشآمد به شما استکانی چای میدهند.
آگاتا کریستی و استانبول
اگر به رمانهای جنایی علاقه داشته باشید آگاتا کریستی برای شما نامی آشناست. این نویسنده رمان «قتل در قطار اکسپرس شرق» را در هتل «پراپلاس» استانبول نوشتهاست.
استانبول و گربههایش
قطعا در فرهنگ ترک گربهها به عنوان حیوان خانگی ارجح هستند. شما در همه خیابانها و مغازهها و حتی مساجد میتوانید گربهها را ببینید که استراحت میکنند. آنها تمیز هستند و مردم توجه زیادی به گربهها دارند. اما از میان حقایق جالب استانبول جذاب است که بدانید گربهها به خانه راه داده نمیشوند. درباره استانبول این موضوع ریشه در زمان طاعون سیاه دارد. گربهها مانند انسانها امکان ابتلا به طاعون سیاه را داشتند. هر چند زمان زیادی از آن روزگار گذشته اما همچنان مردم استانبول علیرغم علاقه زیاد به گربهها، آنها را به خانههایشان راه نمیدهند.
لیسانس معماری علاقمند به سفر، ادبیات، سینما، تاریخ و هنر
به اشتراک بگذارید: