انقراض ٣٠ گونه جانوری در استرالیا یک فاجعه بین‌المللی است


تهران (پانا) - به‌گفته یک فعال محیط زیست نزدیک به ٣٠ گونه جانوری بر اثر آتش‌سوزی جنگل‌های استرالیا برای همیشه منقرض شده‌اند که این مساله یک فاجعه بزرگ بین‌المللی محسوب می‌شود.

انقراض ٣٠ گونه جانوری در استرالیا یک فاجعه بین‌المللی است

تهران (پانا) - به‌گفته یک فعال محیط زیست نزدیک به ٣٠ گونه جانوری بر اثر آتش‌سوزی جنگل‌های استرالیا برای همیشه منقرض شده‌اند که این مساله یک فاجعه بزرگ بین‌المللی محسوب می‌شود.

به‌‌گزارش ایسنا، محمد درویش افزود: بزرگ‌ترین قربانیان آتش‌سوزی جنگل‌ها جانورانی هستند که در این اکوسیستم‌ها زندگی می‌کنند که اغلب آنها یا کشته می‌شوند یا به‌شدت آسیب می‌بینند و نمی‌توانند به طبیعت بازگردند.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به اینکه مهمترین مشکل آتش‌سوزی‌ جنگل‌های استرالیا آسیب دیدن جمعیت قابل‌توجه "کوالا"،"کانگورو" و سایر حیوانات است، اظهار کرد:‌ میزان حیواناتی که بر اثر آتش‌سوزی در استرالیا آسیب‌دیده و کشته شده‌اند را حدود یک میلیارد تخمین می‌زنند

او در ادامه گفت: آتش‌سوزی جنگل‌ها در استرالیا و یا جنگل‌های آمازون در گذشته نیز رخ داده اما ابعاد آتش‌سوزی‌های سال‌جاری بسیار گسترده بوده است.

خشکسالی‌های شدید علت آتش‌سوزی جنگل‌ها

درویش اظهار کرد:‌ بسیاری از صاحب‌نظران بر این باور هستند که دلیل آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها خشکسالی‌های شدیدی‌ است که در منطقه به‌وجود آمده و متأثر از جریان‌های "تغییرات اقلیمی" و "جهان‌گرمایی" است.

این عضو کرسی محیط زیست و امنیت ملی در شورای‌عالی امنیت ملی کشور افزود: دولت کشور استرالیا یکی از دولت‌هایی بود که همیشه تغییرات اقلیمی را به‌ سخره می‌گرفت، در برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها به آن بی‌توجه بود و آن را جدی نمی‌گرفت. در حال‌حاضر فعالان و متخصصان حوزه محیط زیست این کشور به‌شدت از این دولت انتقاد و به آن حمله می‌کنند.

درویش با بیان اینکه چنین آتش‌سوزی گسترده‌ای در استرالیا بی‌سابقه بوده است، گفت: نزدیک به هفت میلیون هکتار از رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی استرالیا آتش گرفته و تقریبا تمام مناطق این قاره که بیش از چهار برابر مساحت ایران وسعت دارد، سوخته است.

او ادامه داد: آتش‌سوزی‌ جنگل‌های استرالیا نزدیک به پنج ماه است که ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود تا ماه فوریه (بهمن-اسفند) که بارندگی‌ها اتفاق خواهد افتاد این آتش‌سوزی‌ها ادامه داشته باشد و تا آن‌زمان نمی‌توان آن را مهار کرد.

درویش همچنین درباره آتش‌سوزی‌های مشابه که سال گذشته در جنگل‌های آمازون اتفاق افتاد، گفت:‌ در کشور برزیل دخالت‌های انسانی و آتش‌سوزی‌های عمدی که به‌منظور گسترش وسعت اراضی کشاورزی توسط کشاورزان انجام شد تا حدودی در علت آغاز آتش‌سوزی‌های آن کشور دخیل بودند اما پس از گسترش آتش‌سوزی به‌دلیل خشکسالی دیگر کاری از دست دولت بر نمی‌آمد.

او درباره علت طولانی شدن مهار آتش‌سوزی‌های جنگل‌های استرالیا و جنگل‌های آمازون اظهار کرد: نوع گونه‌های گیاهی که در استرالیا یا در برزیل وجود دارند بسیار آسیب‌پذیر است. اکالیپتوس‌ گونه گیاهی غالب در استرالیا است که در برابر آتش بسیار حساس است و زمانی‌که آتش بگیرد به‌راحتی خاموش نمی‌شود و به‌شدت گسترش پیدا می‌کند.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در ادامه گفت: جنگل‌های آمازون نیز به‌‌دلیل اینکه رویشگاه‌های درختان آن بسیار متراکم هستند زمانی‌که آتش‌سوزی اتفاق می‌افتد سهم بزرگی از این جنگل‌ها می‌سوزد.

او با اشاره به اینکه در رشته کوه‌های زاگرس درختان «تنک» هستند و «تراکم تاج پوشش» درختان آن منطقه یعنی میزان تراکم یک درخت که می‌تواند جلوی برهنگی خاک را بگیرد و یکی از نشانه‌های سلامتی جنگل است بین پنج تا ١٠ درصد است، تصریح کرد: به‌همین خاطر است که ما در ایران می‌توانیم آتش‌سوزی‌ها را مهار کنیم و از این بابت شانس آورده‌ایم زیرا اگر جنگل‌هایی مانند جنگل‌های استرالیا یا آمریکای لاتین داشتیم، ‌با توجه به امکانات در دسترس یک هکتار از آن هم تا الان باقی نمانده بود.

آیا پوشش گیاهی جنگل‌های استرالیا احیا می‌شود؟

درویش در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره احیای پوشش‌ گیاهی جنگل‌های استرالیا گفت: همیشه در رویشگاه‌های جنگلی طبیعی بعد از آتش‌سوزی‌ها، جنگل‌ها می‌توانند با تاب‌آوری خودشان را احیا کنند و دلیل آن پتانسیل اقلیمی آن منطقه است که اجازه رویش درخت و گیاه را می‌دهد و احیا شدن آن جنگل‌ها براساس چگونگی مدیریت دولت و وضعیت اقلیمی، می‌تواند بین دو تا ١٠ سال طول بکشد.

او ادامه داد: در آن مناطق از استرالیا که پوشش گیاهی دارد بارندگی‌ها به اندازه‌ای هست که درخت رویش کند و این اتفاق طبیعی است. آتش‌سوزی جنگل‌ها در مناطقی جبران‌ناپذیر است که جنگل‌کاری‌ها «دست کاشت» باشند مانند جنگل‌های لویزان و چیتگر در تهران که اگر دچار آتش‌سوزی شوند دیگر جنگلی به‌جای آن نمی‌روید چون آن منطقه استعداد و شرایط طبیعی جنگل شدن را ندارند.

مدیرکل سابق مشارکت‌های اجتماعی سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که انسان‌ها چه مسئولیتی در کمک به کاهش این گونه رخدادها دارند، گفت: انسان‌ها باید در رفتارهای شخصی خود تجدید نظر کنند و تا جایی که امکان دارد رفتارهایی که منجر به انتشار سوخت فسیلی و گازهای گلخانه‌ای می‌شود که مهمترین عامل تغییرات اقلیمی و جهان گرمایی است را مدیریت و صرفه جویی کنند.

او افزود: افراد باید تا جایی که ممکن است برای جابه‌جایی بین طبقات ساختمانی اگر مقصد آن‌ها بیش از دو طبقه باشد از آسانسور استفاده کنند و سعی کنند مصرف "پروتئین حیوانی" را در رژیم‌های غذایی خود کاهش دهند.

درویش در پایان صحبت‌های خود اظهار کرد: دولت‌ها و حاکمیت‌ها باید تلاش کنند تا به‌جای تولید برق از طریق «سدهای برق آبی»، «نیروگاه‌های حرارتی» و «نیروگاه‌های اتمی» به‌سراغ استحصال انرژی‌های نو مانند «انرژی بادی»، «انرژی خورشیدی» و «انرژی زمین گرمایی» بروند و به‌جای تولید خودروهای بنزین‌سوز به استفاده از خودروهای «هیبریدی» و برقی روی بیاورند.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)