برگزیدگان جایزه سال استیکر معرفی شدند
مراسم اختتامیه جایزه سال استیکر با معرفی برگزیدگان این رویداد هنری در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان ، مراسم اختتامیه و اهدای جوایز برگزیدگان جایزه سال استیکر شامگاه دوشنبه 30 دی ماه، با حضور میثم عسگری رئیس جایزه سال استیکر و مدیرعامل "آیگپ"، سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر این مسابقه، بهرام عظیمی رئیس هیأت داوران، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و محمد میثم میثمی مدیر فرهنگسرای اندیشه در این فرهنگسرا برگزار شد.
پیامرسانهای داخلی نیاز به حمایت دارند
«میثم عسگری» رئیس جایزه سال استیکر و مدیرعامل پیامرسان "آیگپ" در آغاز این مراسم به اهمیت فضای مجازی و پیامرسانهای در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: اگر امروزه فضای مجازی را جزو زندگی روزمره بدانیم آنگاه نمیتوان نقش مهم استیکرها را نادیده گرفت. تجربه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و پیامرسانها در طول یک دهه گذشته، نشان داده است که استیکرها هم صاحب سبک و هم در حال پیشروی هستند بهطوریکه میتوانند جایگزین ایموجی ها شوند و کسبوکارهای تازهای را در این زمینه ایجاد کنند.
وی با اشاره به اهمیت طراحی استیکرها برای پیامرسانهای ایرانی بیان کرد: در طول یک سال گذشته که امکان ارائه استیکرها در پیامرسانها ایجاد شد این دغدغه را داشتیم که با استیکرهایی که مفاهیم غربی و شرقی دارند، مواجه نشویم بنابراین در اولین گام از هنرمندان دعوت کردیم تا آثاری را برای ما طراحی کنند که این استیکرها بهمن ماه سال گذشته مورد استفاده قرار گرفت ولی راضی کننده نبود به این دلیل که اگرچه هنرمندان آن ایرانی بودند اما برگرفته از فرهنگ بومی و ملی ما نبود و استیکرهایی غریبه بودند و بنابراین از همراهی آقای شجاعی طباطبایی بهرهمند شدیم و طرح برگزاری مسابقهای برای طراحی استیکر با استقبال از سوی ایشان روبرو شد و درنهایت ایده "جایزه سال استیکر" شکل گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره استفاده از پیامرسانهای داخلی اظهار کرد: پیامرسانهای ایرانی در مواقع قطعی اینترنت بینالمللی و محدودیتهای اینترنتی مورد توجه قرار میگیرند و به جز این موارد کسی سراغشان نمیرود اما در چنین مواقعی که با قطعی اینترنت بینالمللی روبرو میشویم، بسیاری از رسانهها به دنبال مقایسه این پیامرسانها با پیامرسانهای بینالمللی هستند که این مقایسه نابرابری است و اگر بخواهیم که پیامرسانها در اندازه پیامرسانهای بینالمللی باشند، مستلزم متغیرهای زیادی است که این ملزومات در دسترس ما نیست و نیاز به حمایتهای همهجانبه و همچنین سرمایهگذاری وجود دارد.
عسگری همچنین تصریح کرد: در یک سال گذشته کسانی که در پا نگرفتن "آیگپ" و پیامرسانهای داخلی تأثیرگذار بودند، بیشتر از کسانی که حامی آن بودند، در پیشرفت و قویتر شدن ما تأثیرگذار بودند.
وی در پایان سخنانش از حامیان این جایزه تقدیر و تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که این جایزه در سالهای آتی نیز تداوم داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان
«محمد میثم میثمی» مدیر فرهنگسرای اندیشه نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به نیاز جامعه نسبت به پیامرسانهای داخلی بیان کرد: پیامرسانهای داخلی بر اساس نیاز جامعه تلاش کردهاند تا خود را به سطح توقعات مردم برسانند و در این مسیر رقبای قدرتمندی هم داشتهاند و بنابراین این وظیفه ماست که از این دوستان حمایت کنیم و در کنارشان باشیم تا اتفاق اثربخشی را در این حوزه شاهد باشیم.
وی همچنین با بیان این که برگزاری این مسابقه، استعدادهای جوان را به جامعه معرفی میکند، یادآور شد: در خلال برگزاری این مسابقه به گواه داوران، استعدادهای بالقوهای کشف شد و رسالت دیگری این مسابقه نیز که کشف استعدادهای جوان بود، بهاینترتیب محقق شد که امیدواریم در آینده شاهد درخشش استعدادهای جوانان در حوزه تولید آثار هنری باشیم.
ادامه این مراسم به اجرای استندآپ کمدی ابوطالب حسینی نفر دوم بهترین استندآپ کمدی برنامه خندوانه اختصاص داشت.
تصویرسازیها و طراحیها عالی بود/ نکات مهم در داوری
«شجاعی طباطبایی» دبیر جایزه سال استیکر و یکی از اعضای هیات داوران این مسابقه، سخنران بعدی این مراسم بود که پشت تریبون قرار گرفت و بیانیه هیات داوران را خواند و به برخی از نکات مهم در داوری آثار این مسابقه اشاره کرد و گفت: در داوری آثار این جایزه ایرانی بودن آثار اهمیت بسیار زیادی داشت و امکان کوچک کردن سایز اثر ضمن حفظ ویژگیهای آن از دیگر نکات حائز اهمیت در داوری آثار بود، همچنین کنار هم چیده شدن آثار و امکان انتخاب شدن آن از سوی مردم و کاربران و انتقال حس درست به مخاطب از دیگر نکاتی بود که در داوری آثار مورد توجه قرار گرفت.
وی همچنین تصریح کرد: دیده شدن آثار در پسزمینههای مختلف، تکنیک طراحی استیکرها و سلیقه داوران نیز در قضاوت و داوری نهایی آثار تأثیرگذار بود.
شجاعی طباطبایی در پایان سخنانش تأکید کرد: تصویرسازیها و طراحیها بسیار عالی بود و اگر مسابقه دیگری مثل مسابقه تصویرسازی یا کاریکاتور بود، بسیاری از آثار برنده چنین مسابقاتی بودند اما به همان دلایلی که ذکر کردم، بسیاری از این آثار در ردیف برگزیدهها نبودند.
اهدای جایزه بخش نگاه مردمی
در ادامه این مراسم با حضور رئیس، دبیر و داوران جایزه سال استیکر و پرویز کرمی رئیس مرکز علم و فناوری ریاست جمهوری و مدیر فنی آیگپ، جایزه بخش نگاه مردمی این مسابقه به آیدین ارجمندی اهدا شد که شامل 5 میلیون تومان وجه نقد بود.
حمایت از شرکتهای طراحی استیکر در قالب صنایع خلاق فرهنگی
«پرویز کرمی» مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در سخنانی گفت: به هنرمندانی که این استیکرها را طراحی کردهاند، هزار آفرین میگویم. در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره موضوع اکوسیستم فناوری و نوآوری مرتب صحبت میشود. ما در این مرکز زیستبوم فناوری و نوآوری را ابداع کردهایم که این زیستبوم درکشورهای پیشرفته 2700 میلیارد دلار گردش مالی سالانه دارد و در حوزه انیمیشن و کارتون سهم ایران 60 میلیارد تومان است. معاونت باید از شرکتهای دانشبنیان حمایت کند ولی برخی از طرحها در قالب این شرکتها قابلتعریف نیست و بنابراین میتوانند در قالب صنایع خلاق فرهنگی تعریف شود. شرکتهای طراحی استیکر نیز اگر راهاندازی شود میتواند در قالب این شرکتهای صنایع خلاق فرهنگی تعریف شود و از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهرهمند شوند.
رونمایی از استیکرهای متحرک در پیامرسان آیگپ
تقوی مدیر فنی آیگپ نیز با ارایه پاورپوینت درباره اهمیت استیکرها در دنیای مجازی و درآمدزایی آنها به عنوان یک صنعت سخنرانی کرد و در بخشی از سخنانش گفت: در دنیای ارتباطات نوین استفاده از استیکرها در حال رشد است و تا سال 2025 بالغ بر 189 بیلیون دلار کالای دیجیتال در دنیا به فروش میرسد که استیکرها نیز بخشی از این کالاهای دیجیتال محسوب میشوند.
در پایان سخنان وی، از نسل دوم استیکرهای پیامرسان آیگپ رونمایی شد که این استیکرهای متحرک با توجه به زیرساختهایی که برای آنها طراحی شده است، همه پلتفرمها را پوشش میدهند.
جشنوارهای مردمی/ آثار هنری برای استفاده همه مردم
«بهرام عظیمی»، رئیس هیات داوران جایزه سال استیکر نیز آخرین سخنران این مراسم بود که در سخنان کوتاهی بیان کرد: این مسابقه جزو معدود مسابقهها و شاید بعد از جشنواره کاریکاتور، تنها رویدادی باشد که آثارش برای عامه مردم قابل درک است و جایزه سال استیکر را میتوان عامه فهم ترین جشنواره هنری دانست که تاکنون برگزار شده است چرا که از یک کودک 5 ساله تا افراد کهنسال میتوانند با تصاویر آن میتوانند ارتباط برقرار کنند.
این هنرمند کاریکاتوریست همچنین با اشاره به مبالغ جوایز این مسابقه گفت: مبلغ جوایز این مسابقه رقم بسیار خوبی است که به برگزیدگان اهدا میشود و این در حالی است که برخی از مسابقهها که صاحبانش، سرمایههای بسیار کلانی در کشور دارند، تنها 2 میلیون تومان برای برگزیدگان اول مسابقههای خود در نظر میگیرند.
وی افزود: این مسابقه علاوه بر داشتن جوایز بسیار خوب برای برگزیدگان دارای وجه معنوی است به این دلیل که این استیکرها دست به دست میچرخد و همه مردم از آنها استفاده میکنند و این احساس بسیار لذت بخشی است.
عظیمی در پایان ابراز امیدواری کرد که در دورههای بعدی این مسابقه، استیکرهای متحرک طراحی و تولید شود.
معرفی برگزیدگان
در بخش پایانی این مراسم، برگزیدگان جایزه سال استیکر معرفی و جوایز آنها اهدا شد.
علیرضا پاکدل، مهدی عزیزی و محمد افلاک سه برگزیده ویژه هیات داوران بودند که لوح تقدیر دریافت کردند.
عاطفه گلشاهی جایزه اول این مسابقه را شامل 13 میلیون تومان از آن خود کرد.
شهاب جعفرنژاد جایزه 10 میلیون تومانی را به خود اختصاص داد.
شادی دلپاک جایزه سوم را شامل 7 میلیون تومان دریافت کرد.
به همه راهیافتگان به نمایشگاه نیز مبلغ 2 میلیون تومان اهدا شد که این مبلغ به جایزه برگزیدگان نیز اضافه میشود.
در پایان این مراسم لوح یادبود جایزه سال استیکر از سوی هنرمندان و مسئولان به امضا رسید و عکسی به یادگار ثبت شد.
پایان پیام/32