10 دلیل خاص برای سفر به قونیه
سفر به قونیه یک سفر با اتفاقات و بازدیدهای معمولی نیست. باید توجه داشت که در جهان شهرهای بسیاری آباد و ویران شده shy;اند، اما تنها قونیه است که پرسیوس پسر ژوپیتر، خدای یونان، برای حفظش به جنگ با اژدها رفته. قونیه جز معدود شهرهایی است که بیش از 7000 سال قدمت دارند. در میان شهرهای گیتی تنها قونیه میزبان جسم، روح و اندیشه های بلند مولانا بوده و...
سفر به قونیه یک سفر با اتفاقات و بازدیدهای معمولی نیست. باید توجه داشت که در جهان شهرهای بسیاری آباد و ویران شدهاند، اما تنها قونیه است که پرسیوس پسر ژوپیتر، خدای یونان، برای حفظش به جنگ با اژدها رفته. قونیه جز معدود شهرهایی است که بیش از 7000 سال قدمت دارند. در میان شهرهای گیتی تنها قونیه میزبان جسم، روح و اندیشههای بلند مولانا بوده و مولانا آن را با معجزه عشق نورافشان کرده است.
اندرآ در خانه یارا ساعتی تازه کن این جان ما را ساعتی
تا ز قونیه بتابد نور عشق تا سمرقند و بخارا ساعتی
دلایل سفر به قونیه
اما چرا به قونیه سفر کنیم؟ سفر به قونیه، سفر به قلب تمدن آناتولی است. این شهر که تقریبا در فاصله 200 کیلومتری از پایتخت ترکیه، آنکارا، قرار گرفته مثل دیگر شهرهای ترکیه میزبان گردشگران بسیاری است که هر کدام به دلیلی پا به این شهر گذاشتهاند. شاید فکر کنید با دانستن اینکه آرامگاه مولانا در قونیه است همه چیز درباره قونیه را میدانید، اما دلایل بسیار دیگری برای سفر به قونیه وجود دارند. در ادامه 10 دلیل برای سفر به قونیه را بیان میکنیم.
1. شمس و مولانا
بازدید از مقبره مولانا و حس شورانگیز در جوار او بودن، مهمترین دلیل گردشگران برای سفر به قونیه است. مقبره مولانا در خانه پدریاش و همان جایی که زندگی میکرده، درس میداده و در شناخت خدا تلاش میکرده قرار دارد. در کنار مقبره مولانا موزهای است که وسایل متعلق به مولانا نظیر تسبیح، دستار و کلاه، کتابها و دستنوشتههای او را در معرض بازدید قرار داده است.
مهمترین شب قونیه، که دلیل بسیاری از افراد برای سفر به قونیه است، شب اُروس، شب پرکشیدن مولانا به جهان باقی است. مراسم بزرگداشت مولانا در قونیه هر ساله در تاریخ 17 دسامبر (27 آذر) برگزار میشود. در این شب قونیه از موسیقی و سماع سرریز میشود.
نمیتوان از مولانا گفت و شمس را نادیده گرفت. در قونیه مسجدی به نام شمس تبریزی مورد توجه است که بسیاری معتقدند تربتی متعلق به او در این مسجد قرار دارد. داستان شورانگیز عشق شمس و مولانا بسیاری را برای سفر به قونیه قانع میکند.
2. جهان باستان
بر اساس پژوهشهای باستانشناسی، قونیه یکی از قدیمیترین سکونتگاههای بشر است. در این شهر آثاری از تمدنهای فرانوسنگی، عصر برنز، دوران هیتیها، فریگیها، لیدیها، پارسیان و رومیان یافت شده است. موزه باستانشناسی قونیه این گنجینه عظیم از تاریخ را در خود جای داده است. مشاهده همزمان آثار غنی تمدنهای مختلف دلیل دوم برای سفر به قونیه است.
3. شهر زیرزمینی
شهر زیرزمینی قونیه یکی از خاصترین اماکن تاریخی است که در سفر به قونیه باید از آن بازدید کرد. در این شهر زیرزمینی تمام امکانات یک شهر از جمله کلیسا و قبرستان نیز در کنار انبار غذا و آب انبار وجود دارد.
4. روستای 7000 ساله سیله
روستای سیله در شمال غرب قونیه، قدمتی 7000 ساله دارد. اهالی این روستا اصالتا یونانیاند و تا سال 1922 در سیله زبان یونانی رایج بوده است. علاوه بر بافت منحصربهفرد این روستا، صومعه مسیحی «سنت چاریتون» اهمیت خاصی دارد چراکه مولانا بهطور معجزهآسایی در آن شهید شد تا مسیحیان این روستا بتوانند بیش از 800 سال در کنار مسلمانان زندگی کنند.
5. مساجد
معماریهای متفاوت مساجد یکی از دلایل سفر به قونیه است. قونیه پر است از مساجد قدیمی با معماری چشمنواز که بیشتر آنها مربوط به دوران سلجوقیان میباشند. از جمله معروفترین آنها مسجد علاالدین است، مسجدی سلجوقی با نمای سنگ، که مزار بسیاری از بزرگان سلجوقیان است. مسجد سلیمیه با منظرهای رو به گنبد مقبره مولانا و معماری خاص خودش لحظات زیبایی را برای مسافران رقم میزند. مسجد عزیزیه منحصربهفردترین مسجد قونیه است، مسجدی که معماری آن تلفیقی از معماری اسلامی و معماری سبک باروک است. برای دوستداران مولانا مسجد ایپلیچیلر اهمیت خاصی دارد؛ چرا که همان مسجدی است که مولانا به آن رفت و آمد داشته و پدر او بر منبر آن خطبه میخوانده است.
6. چاتال هویوک در قونیه
یکی از مهمترین سایتهای باستان شناسی در جهان است. این سایت بزرگترین مکان کشف شده متعلق به دوران نوسنگی است. تخمین زده میشود حدود 9000 سال پیش در این منطقه زندگی جریان داشته. علاوه بر سایت باستانشناسی، موزههای مربوط به اکتشافات مربوطه در آن قرار دارد. این سایت دلیل مهم عاشقان تاریخ برای سفر به قونیه است.
7. مدارس تاریخی در قونیه
بازدید از مدارس قدیمی میتواند یکی دلایل سفر به قونیه باشد. این مدارس علاوه بر نمایش شیوه آموزش در گذشته، امروزه به عنوان موزه نیز استفاده میشوند. مدرسه کاراتای یکی از این مدارس است که در زمان قدیم مهمترین مرکز آموزش علوم دینی بوده و امروزه به عنوان موزه کاشی استفاده میشود. موزه چوب و سنگهای کندهکاری شده در مدرسه اینجه میناره قرار دارد. مدرسهای که در قرن سیزدهم توسط صاحب عطا وزیر سلجوقی ساخته شده و امروز مجسمههای چوبی و سنگی در آن چشمنوازی میکنند.
8. دریاچههای قونیه
جذابیتهای قونیه تنها به تاریخ غنی آن محدود نمیشود؛ بلکه این شهر طبیعت دلربا و منحصربهفرد خود را دارد. دریاچه نمک توز آنقدر نمک دارد که مهمترین منبع تامین نمک ترکیه به شمار میرود. این دریاچه محل رشد جلبکهای خاصی است که در فصل تابستان به رنگ صورتی و در شرایط مساعد به رنگ قرمز در میآیند. در تابستان، توز رنگ سرخ به خود میگیرد و دلیلی میشود برای سفر به قونیه.
در غرب قونیه، دریاچه بیسیره قرار دارد، که بر عکس دریاچه نمک توز، بزرگترین دریاچه آب شیرین ترکیه است. وجود این دریاچه طبیعت سرسبزی را بهوجود آورده. در کنار دریاچه، پارک ملی ترکیه قرار دارد که محلی برای دوستداران ورزشهای آبی و کوهنوردی است.
9. بازار قونیه، دلیل سفر به قونیه
در قونیه بازار و مراکز خرید سنتی و مدرن بسیاری وجود دارد. بازار چارشی قونیه، بازار سنتی و قدیمی شهر قونیه است که هر چیزی در آن یافت میشود. فرش فروشی کاراوان یکی از مهمترین مراکز خرید فرش در قونیه و ترکیه است. تنوع فرش در کاراوان آنقدر زیاد است که بسیاری نه برای خرید که فقط برای تماشا به سراغ آن میروند.
علاوه بر بازارهای سنتی در سفر به قونیه میتوانید به مراکز خرید معتبر و مدرن مانند کنت پلازا و ام 1 بروید و خرید دلخواهی داشته باشد.
10. خوراکیهای قونیه، شکم گری در قونیه
در سفر به قونیه میتوان از خوراکیهای این شهر لذت برد. مهمترین شیرینی این شهر، پشمک است. در قونیه پشمک به صورت توپی عرضه میشود. در این شهر علاوه بر رستوران و فست فودها که غذاهای بینالمللی ارائه میکنند، رستورانهای زیادی غذاهای محلی با کیفیت بالا میفروشند. در نتیجه، در سفر به قونیه میتوان فرهنگ چشایی ترکیه را مزه کرد.
قونیه شهری است که برای سفر به آن میتوان دلایل دیگری نیز ارائه کرد، دلایلی از جنس تاریخ، فرهنگ، عرفان، طبیعت، بازار، خوراکی و...، آنقدر دلیل وجود دارد که نمیتوان از سفر به قونیه گذشت.
به اشتراک بگذارید: