«رئوف غالی» برادر یوسف غالی به موجب حکم این دادگاه، علاوه بر محکومیت به سپری کردن دوران حبس، باید ۳۸۰ هزار دلار نیز به خاطر دست داشتن در قاچاق آثار باستانی از مصر به ایتالیا پرداخت کند.
وی در انتقال آثار باستانی مصر به خارج از این کشور، سه همدست داشته که از جمله آنها لادیسلاو اسکاکال (Ladislav Skakal) کنسول افتخاری سابق ایتالیا در مصر است که وی نیز به طور غیابی به ۱۵ سال زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، قاهره از پلیس اینترپل خواسته است علیه کنسول افتخاری سابق ایتالیا در مصر، هشدار قرمز صادر کند.
اقلام سرقت شده شامل ۲۲ هزار سکه طلا، ۱۵۱ تندیس مینیاتوری، ۵ نقاب مومیایی، ۱۱ ظروف سفالی، ۳ کاشی سرامیک مربوط به دوره اسلامی و یک تابوت چوبی است.
پلیس ایتالیا این محموله غارت شده را در سال ۲۰۱۷ درحال انتقال از شهر اسکندریه مصر به شهر سالرنو در ایتالیا کشف و ضبط کرد.
مقام های امنیتی مصر همچنین آثاری ارزشمند را در منزل مسکونی اسکاکال در قاهره و صندوق امانات یک بانک کشف کردند. آثار مسروقه با هماهنگی مقام های ایتالیا در سال ۲۰۱۸ به مصر بازگردانده شد.
به موجب حکم صادره، دو مصری دیگر در ارتباط با این پرونده به ۱۵ سال زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند.
غارت و قاچاق میراث فرهنگی مصر در جریان قیام مردمی علیه حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱ و در ناآرامی های سیاسی پس از آن، افزایش یافت.
سال گذشته، از تابوت طلایی یک کاهن دوره فرعونیان مصر که در جریان ناآرامی های این کشور ربوده شده بود، پس از بازگردانده شدن از آمریکا، در قاهره رونمایی شد.
مصر در تلاش است آثار باستانی مسروقه خود را به کشور بازگرداند. این کشور همچنین در حال احیای صنعت گردشگریاش بهعنوان منبع مهم تأمین ارز خارجی است.
صنعت گردشگری مصر پس از انقلاب سال ۲۰۱۱، به شدت دچار خسران شده است.