به گزارش زنان خبر، شاید یکی از مسائلی که کمتر به آن پرداخته شده است و عموم بانوان از آن بی خبرند، موضوع بازنشستگی زنان خانه دار باشد. اگر چه زنان خانه دار در بیرون از منزل اشتغال ندارند، اما شاید به طور روزانه به اندازه یک کارمند و یا حتی بیشتر مشغول به کار باشند. همه ما میدانیم که رسیدگی به امورات منزل بسیار زمانبر و وقت گیر است. کارهایی که اگرچه سخت هستند ولی شاید هیچ وقت به چشم دیگران ارزشمند جلوه نکنند.
زن خانه دار پس از خروج همسر و فرزندانش باید به فکر نظافت منزل و تهیه ناهار باشد. این زن در این تصورات است که با زنگ تلفن به خود میآید. پشت خط یکی از دوستان خانوادگی اش است که مدتها در شرکتی مشغول به فعالیت بوده است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارد. او با خوشحالی خبر بازنشستگی اش با ۱۰ سال سابقه کار را میدهد. اگرچه مشکلی در امرار معاش ندارد و فرزندانش در خارج از کشور زندگی میکنند. اما معتقد است این بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه میتواند در بهبود زندگی و استقلال بیشترش موثر باشد. زن بازنشسته در حال صحبت در همین زمینه بود که زن خانه دار به فکر فرو رفت. او هم به دنبال راهکاری برای تضمین آینده و تامین استقلال مالی اش بود. قطعا یک راهکار مناسب میتوانست نتیجه ای مثبت برای روزهای ناتوانی اش داشته باشد. زن خانه دار تمام دغدغهها و سوالاتش را از زن بازنشسته پرسید و با کمی تحقیق و پرس و جو متوجه شد که خوشبختانه این امکان برای زنان خانه دار فراهم شده است که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند و با عنوان “بیمه زن خانه دار”، حقوق دریافت نمایند.
شاید شما هم جزء ان دسته از زنان خانه داری باشید که از این خدمت بی اطلاع بوده اید. اگر تمایل دارید در مورد بیمه بازنشستگی زن خانه دار و مراحل و موضوعات مرتبط با آن بیشتر بدانید، در این مقاله با ما همراه باشید.
بیمه زن خانه دار چگونه است؟
از دیدگاه قانون، بیمه ای که تامین اجتماعی برای زنان خانه دار در نظر گرفته است مشمول بیمه صاحبان حرفهها و مشاغل آزاد میباشد. اگر شاغل نیستید و به دنبال روشی برای دریافت مستمری بیمه بازنشستگی زنان خانه دار میگردید، فقط کافیست پس از مراجعه به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی کشور و بستن قرارداد به صورت خوداظهاری و پرداخت حق بیمه، خودتان را تحت پوشش بیمه بازنشستگی قرار دهید.
چه افرادی برای دریافت بیمه بازنشستگی زن خانه دار گزینه مناسبی هستند؟
افرادی که شاغل نباشد و رابطه استخدامی و یا مزدبگیری با کارگاههایی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، نداشته باشند و به دنبال راهی برای استقلال مالی خود میگردند، میتوانند از این خدمت بهره مند شوند.
آن دسته از زنانی که برای مدتی شاغل بوده اند و چند سالی نیز حق بیمه پرداخت کرده اند ولی پرداخت حق بیمه را ادامه نداده اند تا به مرحله بازنشستگی برسند، میتوانند با استفاده از بیمه بازنشستگی زنان خانه دار ضمن استفاده از حقوق و مزایای آن، سابقه بیمه خود را ادامه دهند.
برای بیمه بازنشستگی زنان خانه دار چه شرایطی لازم است؟
بازنشستگی زنان در ۴۵ سالگی و برخوردار بودن از ۳۰ سال سابقه بازنشستگی زنان در ۵۵ سالگی و برخورداری از حداقل ۲۰ سال سابقه بازنشستگی مشمولین قانون کار در ۴۲ سالگی و برخورداری از ۲۰ سال سابقه بازنشستگی زنان فعال در مشاغل سخت با ۲۰ سال سابقه کاری متوالی و یا ۲۵ سال سابقه کاری متناوب بازنشستگی زنان جانباز با برخورداری از ۲۰ سال سابقه کاری بدون در نظر گرفتن شرط سنی بازنشستگی معلولان عادی در ۴۵ سالگی با حداقل ۲۰ سال سابقه بازنشستگی زنان با ۳۵ سال سابقه کار بدون در نظر گرفتن شرط سنی بازنشستگی زنان در ۵۵ سالگی با برخورداری از ۱۰ سال سابقه بیمه متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه. در این شرایط متقاضی میتواند با حداقل ۱۰ سال و حداکثر ۲۰ سال سابقه بیمه ، نسبت به بازنشستگی اقدام نماید. مستمری این افراد با توجه به سنوات پرداخت حق بیمه مشخص میشود که مبلغی معادل با ۱۰ تا ۲۰ روز حقوق خواهد بود. در این وضعیت، ماده ۱۱۱ قابل اجرا نخواهد بود و چنانچه مستمری از حداقل حقوق تعیین شده کمتر باشد، تا حداقل حقوق افزایش پیدا نمیکند. زنانی که به سن ۵۵ سالگی رسیده اند، اما سابقه آنها کمتر از ۱۰ سال است، میتوانند حق بیمه سنوات کسری تا ۱۰ سال سابقه را پرداخت نمایند. بدین ترتیب میتوانند خود را با حقوق ۱۰روز بازنشسته کنند. لازم به ذکر است چنانچه حقوق این افراد نیز کمتر از حداقل حقوق اعلامی از سوی شورای عالی باشد، تا حداقل حقوق افزایش پیدا نخواهد کرد.حقوق بازنشستگی چطور محاسبه میشود؟
جالب است بدانید حق انتخابی هم برای زنانی که تمایل به دریافت مستمری بازنشستگی زنان خانه دار دارند ولی هیچ گونه سابقه پرداخت حق بیمه ندارند، در نظر گرفته شده است. این دسته از زنان میتوانند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه ای را بین حداقل و حداکثر میزان مصوبی شورای عالی اعلام نمایند. این حق بیمهها به شرح ذیل میباشند:
بیمه بازنشستگی و فوت در دوران بعد از بازنشستگی حق بیمه ای ۱۲ درصدی دارد که بر اساس حقوق انتخابی متقاضی و میزان حداقلی و یا حداکثری بودن آن محاسبه میشود. بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از دوران بازنشستگی حق بیمه ای ۱۴ درصدی دارد که همانند مورد پیشین، محاسبه حق بیمه بر مبنای حداقل حقوق و یا حداکثر حقوقی خواهد بود که از سوی متقاضی انتخاب میشود. بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از دوران بازنشستگی و از کارفتادگی حق بیمه ای ۱۸ درصدی به همراه سرانه درمان برای خدمات درمانی را شامل میشود.برای بیمه زنان خانه دار چه مدارکی لازم است؟
به منظور درخواست بیمه بازنشستگی زنان خانه دار باید در زمان مراجعه به یکی از کارگزاریهای رسمیتامین اجتماعی شناسنامه، کپی شناسنامه، کارت ملی، کپی کارت ملی و عکس پرسنلی به همراه داشته باشید.
در ادامه فرم بیمه زنان خانه دار به شما ارائه میشود که باید پر کنید. در صورتی که تمایل به دریافت دفترچه بیمه دارید، باید در فرم مزبور گزینه درمان را انتخاب نمایید.
نکته قابل توجه: در صورتی که سوابق بیمه دارید، حتما آن را به کارگزاری بیمه اطلاع دهید.
انتهای متن/*