گاما فناوری علیه کرونا


گاما فناوری علیه کرونا

صولت ثناء: پرتودهی با اشعه گاما از جمله فناوری‌های بومی شده است که برای میکروب کشی کامل ماسک‌ها و تجهیزات پزشکی استفاده می‌شود.

گاما فناوری علیه کرونادکتر صولت ثناء، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتو‌ها در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره این فناوری افزود: پرتودهی با اشعه گاما و استریل کردن ماسک‌ها، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی از جمله فناوری‌های روز دنیاست که با بومی سازی آن توسط متخصصان سازمان انرژی اتمی این روز‌ها علیه ویروس کرونا به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: این فناوری رایج در کشور‌های پیشرفته است که با استفاده از آن مواد غذایی، صنعتی، کشاورزی و تجهیزات پزشکی میکروب زدایی می‌شوند و در ایران بومی سازی شده است.
ثناء گفت: مجموعه پرتوفرآوری مستقر در تهران مجهز به سامانه پرتودهی گاما بوده و مدت سه دهه است که مسئولیت سترون‌سازی و رفع آلودگی میکروبی به روش پرتودهی را برای محصولات پزشکی، بهداشتی، گیاه دارو‌ها و ادویه‌جات عهده‌دار است و به منظور کنترل کیفی خدمات خود از آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی، پلیمر، مواد غذایی و دزیمتری بهره می‌گیرد.
وی افزود: بخش پرتودهی شامل اتاق کنترل و پرتودهی و همچنین سوله‌های انبار کارتن هاست.
مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتو‌ها گفت: در سیستم پرتودهی محصولات در کارتن‌هایی قرار داده و توسط نقاله ورودی به اتاق پرتودهی هدایت می‌شوند و کارتن‌های حاوی محصول در ناحیه ایستگاه بارگیری وارد قفسه‌های حامل می‌شود و در چهار سطح در مسیر مشخص به دور چشمه گاما (کبالت ۶۰) گردش می‌کند و مورد پرتودهی قرار می‌گیرند.
همچنین در این مرکز آزمایشگاه‌های مختلف با هدف بررسی دقیق مواد برای تعیین میزان پرتو مورد نیاز وجود دارد که از جمله آن آزمایشگاه میکروبیولوژی: کنترل کیفی بار میکروبی و تعیین دُز مناسب پرتوی گاما برای استریلیزاسیون و یا ضد عفونی کردن تجهیزات یکبار مصرف پزشکی، مواد اولیه دارو‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی.
آزمایشگاه پلیمر: خدمات مشاوره‌ای در زمینه انتخاب مواد پلیمری مورد استفاده در ساخت محصولات پایدار در برابر پرتو و تعیین مقاومت پرتوی قطعات و بسته بندی‌های پلیمری مورد استفاده در صنایع پزشکی، بهداشتی و غذایی.
آزمایشگاه مواد غذایی: آزمون بار میکروبی و تعیین دُز مناسب پرتوی گاما برای افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی مانند سبزیجات خشک، ادویه جات، خشکبار، چاشنی ها، غلات و.
آزمایشگاه دُزیمتری: تعیین اولویت و زمان پرتودهی کالا‌ها در سامانه پرتودهی، اندازه گیری دُز جذبی و توزیع دُز در کالا‌های پرتودهی شده در سامانه پرتودهی و کالیبراسیون دزیمترهاست.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سازمان ملل: آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد وحشی‌گری قرن است