از رکوردهای جابه جا شده تا سود ۲۴۰ درصدی
به گزارش خبرنگار پول نیوز، عرضه های اولیه از مهمترین فرصت های پیش روی بازار سرمایه برای جذب بدون ریسک سرمایه تازه واردهای بورسی است یعنی همانهایی که بدون داشتن کمترین
به گزارش خبرنگار پول نیوز، عرضه های اولیه از مهمترین فرصت های پیش روی بازار سرمایه برای جذب بدون ریسک سرمایه تازه واردهای بورسی است یعنی همانهایی که بدون داشتن کمترین سواد مالی و تنها بر اساس شنیده های خود و تعاریفی که از این و آن شنیده اند، می خواهند سهامدار شوند.
البته فرصت ها و امکانات بسیاری همانند صندوق های سرمایه گذاری برای حضور تازه واردها وجود دارد اما؛ از آنجا که ایرانی ها فعالیت های مستقل و انفرادی را بیشتر از فعالیت های جمعی می پسندند، خرید سهام به صورت شخصی جزء لاینفک زندگی این تازه واردها است.
بسیاری از فعالان حرفه ای و مدیران بازار سرمایه اعتقاد دارند؛ اگر قرار است تازه واردها به صورت شخصی سهم خریداری کنند، بهتر است با عرضه های اولیه که ریسک کمی داشته و همچنین به سرمایه کمتری نیاز دارد، آغاز کنند.
فرابورس یکی از پررفت و آمدترین مجموعه های بورسی برای میزبانی شرکت های تازه وارد است و در مجموع در سال ۹۸ بیش از ۱۴ عرضه اولیه و پذیرش در آن رخ داد.
در گزارش پیش روی به این عرضه های خواهیم پرداخت.
۱) زشریف:
اولین عرضه اولیه فرابورس مروبط به «شرکت کشت و صنعت شریف آباد» با نماد «زشریف» بود که در ۳۱ اردیبهشت ماه انجام شد. ۵۲ میلیون سهم معادل ۱۰ درصد کل سهام این شرکت فعال در حوزه کشاورزی با قیمت ۴۲۰۰ ریال عرضه و تنها در مدت ۳۳ روز ۱۴۰ درصد بازدهی و سود برای خریداران خود به همراه داشت.
آخرین قیمت فروش هر سهم «زشریف» در روز گذشته ۲۳۲۱۳ ریال بوده است. این رشد قیمت و پیش بینی های کارشناسان از رشد خوب مجموعه های کشاورزی نوید سود بیشتری را به سهامداران این شرکت می دهد.
۲) دکپسول:
از گروه داروییها، «شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران» با نماد «دکپسول» دومین عرضه اولیه سال ۹۸ فرابورس بود که در پنجمین روز خرداد با قیمت ۵۷۰۰ ریال عرضه شد.
در روز عرضه اولیه ۴۰ میلیون سهم این شرکت در بازار دوم فرابورس عرضه و این شرکت تازه وارد در ۴۸ روز ابتدایی ۱۹۰ درصد سود به جیب سهامداران خود ریخت.
قیمت هر سهم دکپسول در روز گذشته ۳۱۸۹۱ ریال ثبت شد و البته آخرین خریدار سهام این شرکت برای هر سهم تنها ۳۱۵۱۳ ریال پرداخت.
این شرکت دارویی نیز با توجه به شیوع کروناویروس می تواند رشد خوبی در فروش خود تجربه کرده و سود مناسبی بسازد.
۳) درهآور:
شرکت رهآورد تامین دومین شرکت دارویی عرضه شده در سال ۹۸ بود که پا به فرابورس گذاشت. «درهآور» ۴۰ میلیون از سهام خود را در ۱۲ تیرماه با قیمت ۳۱۵۰ ریال وارد بازار دوم فرابورس کرد.
سهامداران اولیه این نماد فرابورسی در ۴۰ روز ابتدایی عرضه ۲۰۵ درصد سود کسب کردند.
آخرین قیمت فروش سهام «درهآور» در روز ۲۵ فروردین ماه ۴۸۳۹۸ ریال بود که نشان از رشد بسیار بالای قیمت این دارویی دارد.
۴) هجرت:
چهارمین عرضه اولیه فرابورسی در سالی که گذشت بازهم در گروه دارویی رخ داد. «پخش هجرت» در ۱۹ مرداد ۹۸ با عرضه ۶۷ میلیون ۵۰۰ هزار سهم وارد بازار دوم فرابورس شد و قیمت کشف شده برای هر سهم آن ۱۸۵۰۰ ریال بود.
دارندگان سهام اولیه «هجرت» تنها در مدت ۲۰ روز ۷۰ درصد سود کسب کردند.
قیمت فعلی هر سهم «هجرت» ۵۰۳۰۱ ریال است و این شرکت پخش و عرضه دارو نیز در سال ۹۹ در انتظار سود مناسبی خواهد بود.
۵) رنیک:
جنرال مکانیک پنجمین شرکت تازه وارد به فرابورس بود و در تاریخ ۱۳ شهریور با ۱۰۰ میلیون سهم و با قیمت ۷۹۰۰ ریال شانس خود را در فرابورس امتحان کرد. تنها ۳۰ روز برای خریداران سهام «رنیک» کافی بود تا ۸۵ درصد سود کسب کنند.
قیمت فعلی هر سهم در فرابورس ۳۵۷۰۰ ریال است و خریداران این سهام در انتظار خبرهای بهتری از این شرکت مهندسی هستند.
۶) بجهرم:
شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم در سومین روز مهر ماه ۹۸ با عرضه بیش از یک میلیارد از سهام خود با کشف قیمت ۱۹۹۰ ریالی وارد فرابورس شد و در ۱۲ روز ابتدایی نیز توانست ۴۰ درصد سود به نام خود بزند.
سهام «بجهرم» در آخرین معامله ۴۱۸۹ ریال قیمت خورده است.
۷) دتوزیع:
پس از ۲ عرضه اولیه غیر دارویی، «شرکت توزیع دارو پخش» در ۲۱ مهرماه به فرابورس وارد شد. «دتوزیع» ۱۰ درصد از سهام خود معادل ۶۰ میلیون سهم را با قیمت ۲۳۰۰۰ ریال عرضه کرد.
سهام این شرکت در ۱۰ روز ابتدایی عرضه، ۳۵ درصد سود ثبت کرد و در سال ۹۹ و سهام آن در ۲۵ فروردین ماه ۹۹ در آخرین معامله روز ۴۷۹۵۱ ریال قیمت خورد.
۸) وآوا:
هشتمین عرضه اولیه فرابورسی در سالی که گذشت به شرکت سرمایه گذاری آوا نوین با نماد «وآوا» مربوط بود که در اولین روز آبان ماه در معرض خرید فعالان بازار سرمایه قرار گرفت. ۱۵۰ کیلیون سهم از این شرکت با قیمت ۲۱۶۰ ریال وارد بازار عرضه شد.
«وآوا» در ۲۰ روز ابتدایی عرضه ۱۰۷ درصد سود به سهامداران خود داد که در نوع خود بازدهی مناسبی بود. قیمت هر سهم این شرکت در روز گذشته ۱۳۱۳۷ ریال ثبت شده است.
۹) فروی:
شرکت ذوب روی اصفهان بعد از ۲ ماه بی خبری، خبرساز ترین عرضه اولیه فرابورس را رقم زد. «فروی» ۱۰ درصد سهام خود معادل ۶۰ میلیون سهم را با قیمت ۱۴۰۰۰ ریال در معرض خرید اهالی بورس قرار داد. سهامدارانی که تا پایان سال ۹۸ به این شرکت وفادار بودند در ۳۹ روز ابتدایی،۲۴۰ درصد سود را نصیب خود کرند.
قیمت هر سهم «فروی» ۴۰۵۶۹ ریال در ۲۵ روز فروردین ۹۹ بود و این نشان می دهد با توجه به تولیدات شرکت، آینده خوبی در انتظار سهامداران آن است.
بیشتر بخوانید:
از عرضه های اولیه ریز و درشت تا یک انتظار قدیمی!
۱۰) کلر:
دهمین عرضه اولیه فرابورسی متعلق به شرکت کلر پارس با نماد «کلر» بود که تنها ۸ روز پس از عرضه فروی خود را در معرض خرید سهامداران ایرانی قرار داد.
خریداران برای خرید هر سهم این شرکت ۲۹۵۰۰ ریال پرداخت کردند و در مجموع بیش از ۴۹ میلیون سهم این «کلر» را از آن خود کردند.
در مدت ۳۳ روز میزان بازدهی سهام «کلر» ۱۸۳ درصد بود و خریداران این سهام هم اکنون می توانند هر سهم خود را به قیمت ۷۷۰۱۶ ریال بفروش برسانند.
۱۱) ومهان:
بعد از ۲ عرضه موفق «فروی» و «کلر»، نوبت یک شرکت سرمایه گذاری رسید تا خود را محک بزند.
شرکت توسعه مالی مهر آیندگان با نماد «ومهان» در ۲۱ بهمن ماه عرضه و خریداران برای هر سهم ۵۶۲۵ ریال هزینه پرداختند.
در ۲۳ روز اول «ومهان» ۱۰۴ درصد سودسازی کرد البته؛ برای سهامدارن خود. هر سهم این شرکت سرمایه گذاری را هم اکنون به قیمت ۱۱۹۲۶ ریال می توان خرید.
۱۲) شصدف:
در دوران شیوع کرونا و قرنطینه خود خواسته رسانه ها، شرکت صنعتی دوده فام به فرابورس وارد شد. این شرکت که در گروه محصولات شیمیایی قرار گرفته بود با نماد «شصدف» در ۱۴ اسفند ۹۸ با کشف قیمت ۱۹۹۰۰ ریال عرضه شد.
قیمت ۲۵ فروردین ۹۹ این سهم ۲۳۴۹۷ ریال بود و البته این رشد همچنان ادامه دارد.
۱۳) شگویا:
پتروشیمی تندگویان جزء آخرین عرضه های اولیه سال ۹۸ بود که در سکوت کرونایی انجام گرفت.
۱۷ اسفند روز مهمی برای مدیران تنذگویان بود تا تمام آرزوهای خود را محقق کنند.
قیمت سهام «شگویا» در روز عرضه اولیه ۴۳۸۰ریال بود و اهالی بازار سرمایه در مجموع ۲ میلیارد از سهام تندگویان را به خود اختصاص دادند.
این شرکت پتروشیمی تا پایان روز ۲۵ فروردین ماه، ۹۶ درصد سود برای خریداران خود به وجود آورده است. آخرین قیمت برای معامله سهام تندگویان ۸۸۶۸ ریال ثبت شده است.
۱۴) ساوه:
و اما آخرین عرضه اولیه سال ۹۸ در فرابورس به شرکت سیمان ساوه اختصاص داشت که با نماد «ساوه» در ۲۱ اسفند ماه عرضه شد.
اهالی بازار سرمایه بیش از ۵۸ میلیون سهم این سیمانی را با قیمت هر سهم ۲۳۵۰۰ ریال پرداخت کردند و تا امروز بیش از ۳۲ درصد سود برای خریداران خود ساخته است.
قیمت هر سهم «ساوه» در بیست و پنجمین روز فروردین ماه ۳۱۴۵۰ ریال بود و به احتمال زیاد همچنان به این رشد قیمتی ادامه می دهد.
پرونده عرضه های اولیه در فرابورس در حالی بسته شد که کرونا دیگر یک ویروس چینی نبود و حالا تمام جهان را در گیر خود کرده و گویی قصد پایان نیز داشت و البته ندارد.
اما کرونا نیز باعث نشد تا پرونده عرضه های اولیه در سال ۹۹ باز نشود و این سرمایه گذاری صبا تامین با نماد «صبا» بود که اولین عرضه اولیه ۹۹ را به نام خود زد.
«صبا» تا امروز ۱۰ درصد سود را نشان می دهد اما این تازه اول راه برای این شرکت سرمایه گذاری و معتبر است.
گزارش از محمد علی رفیعی