راهکار مقابله با دروغگویی کودکان
چگونه میتوان دروغگویی کودکان را درمان کرد؟ کارشناس ارشد روانشناسی گفت: دروغگویی یکی از اختلالات رفتاری محسوب میشود که به راحتی میتوان آن را درمان کرد. منا میثمی کارشناس ارشد روانشناسی و درمانگر کودک در تشریح راهکارهای درمان دروغگویی کودکان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: جنبه تقلید و الگوگیری...
کارشناس ارشد روانشناسی گفت: دروغگویی یکی از اختلالات رفتاری محسوب میشود که به راحتی میتوان آن را درمان کرد.
منا میثمی کارشناس ارشد روانشناسی و درمانگر کودک در تشریح راهکارهای درمان دروغگویی کودکان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: جنبه تقلید و الگوگیری در کودکان فعل است، لذا اولین راه برای درمان این اختلال رفتاری، ایجاد یک محیط سالم در خانه است و در صورتی که کودک دروغگویی اطرافیان را مشاهده کند، خود نیز بطور اتوماتیک آموزش میبیند.
او اظهار کرد: محیط خانه و تربیتی کودک باید دور از دروغ باشد و والدین نباید با سختگیری زیاد امکان راستگویی را از کودک بگیرند، در واقع معمولا والدین سختگیر کودکان را ترسو و دروغگو پرورش میدهند، بنابراین انتظارات را از کودک تا حد توان او پایین بیاورید تا به راستگویی تشویق شود، ضمن اینکه باید مجازات کمتری برای کار اشتباه او در نظر بگیریم.
میثمی افزود: دروغگویی در کودکان باید جدی گرفته شود، چرا که ممکن است منجر به ایجاد دروغگویی وسواسی در کودک شود، البته باید به این نکته توجه داشت که والدین نباید کودک را بخاطر این رفتار ناپسند تنبیه کنند، زیرا تنبیه در درازمدت بی اثر شده و یک رفتار اشتباه دیگر را جایگزین رفتار فعلی او میکند، ضمن اینکه ممکن است حداقل فقط در مقابل ما از دروغگویی اجتناب کند.
اعتماد به نفس پایین، سرچشمه دروغگویی
کارشناس ارشد روانشناسی، بیان عواقب دروغگویی برای کودک را یکی دیگر از راههای درمان این اختلال عنوان کرد و گفت: گاهی دروغ گفتن از اعتماد به نفس پایین کودک نشات میگیرد، او برای جلب توجه ممکن است با اغراق سخن بگوید، بنابراین باید کودک را با خصوصیات ارزشمندش آشنا کرده و او را متوجه این موضوع کنید که ارزش و احترام او به خاطر راستگویی او است.
او بیان داشت: برخی از والدین وعده و قولهایی به کودک میدهند که از عهده عمل به آن بر نمیآیند، اگر چه این اقدام در ظاهر ساده است و این برداشت وجود داشته باشد که در ذهن کودک نمیماند اما این تصور اشتباه است، چرا که کودک آن را به دروغگویی برداشت میکند و آن را الگویی برای رفتارهای خود قرار میدهد.
میثمی تاکید کرد: حسادت کودک را نسبت به خواهر، برادر و یا دوستانش برانگیخته نکنید، زیرا حسادت باعث دروغگویی او میشود و در نهایت اگر دروغگویی ادامه پیدا کرد باید به یک روانشناس و درمانگر کودک مراجعه نمود.
نقل قول از خبرگزاری مهر.