کاری به کارِ آمریکا در خلیج فارس نداشته باشیم/ تاجرنیا: دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست


کاری به کارِ آمریکا در خلیج فارس نداشته باشیم/ تاجرنیا: دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست

اصرار اصلاح طلبان برای فرار از مسئولیت خود در دولت در حالی است که محمدرضا خاتمی-سال 96- درباره اینکه چه تضمینی برای همراهی دولت دوم روحانی و اصلاح‌طلبان وجود دارد،گفته بود:تضمین این مسئله خود ما هستیم

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** کاری به کارِ آمریکا در خلیج فارس نداشته باشیم

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «کوروش احمدی» فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت:«دو واقعه یکی کاهش شدید تقاضا برای نفت و قیمت آن و دیگری مواجهه دریایی اخیر بین ایران و امریکا در ۲۷ فروردین ایجاب می‌کند که تصمیم‌گیران سیاسی و اقتصادی ایران بار دیگر آینده نفت و عواقب راهبردی کاهش اهمیت آن برای کشور را مورد توجه قرار دهند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«هر برخورد نظامی احتمالی در این منطقه می‌تواند موجب توقف صدور حدود ۲۰ درصد از نفت مصرفی جهان از خلیج‌فارس شود. این درحالی است که اکنون برای تثبیت قیمت نفت حدود ۴۰ دلار در هر بشکه به حذف بیش از این مقدار از تولید از بازار نیاز است. در حالی که پیش از این تصور می‌شد که مصرف‌کنندگان نفت در شرق و غرب عالم برخورد نظامی در خلیج فارس را که می‌تواند موجب افزایش قیمت نفت تا ۲۰۰ دلار شود، نمی‌پذیرند و این یک عامل بازدارنده است».

اعتماد در ادامه نوشت:«با توجه به این تحول راهبردی، اکنون ممکن است دولت امریکا کمتر نگران عواقب استراتژیک یک برخورد نظامی در منطقه باشد و در نتیجه هر حادثه کوچک در دریای عمان، خلیج‌فارس یا عراق را به بهانه‌ای برای یک ماجراجویی بزرگ تبدیل کند».

کاری به کارِ آمریکا در خلیج فارس نداشته باشیم/ تاجرنیا: دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست

در روزهای پایانی فروردین ماه، قایق های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اقدامی اقتدارآفرین شناور آمریکایی را که در حال عبور از خلیج فارس بود احاطه کردند. در یکی از تصاویر منتشر شده، یکی از دلاورمردان سپاه پاسداران، مقتدرانه و شجاعانه آمریکایی‌ها را خطاب قرار می‌دهد. این تصویر بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشت. یکی از فعالین رسانه‌ای با انتشار این تصویر نوشت:«این تصویر را باید قاب کرد. سرباز مدافع وطن، مقتدرانه و شجاعانه آمریکایی‌ها را خطاب قرار می‌دهد که پای در قلمرو ما نگذارند. این تصویر قهرمان ماست».

پنج روز پس از این رویارویی، اولین ماهواره نظامی ایران با موفقیت به فضا پرتاب شد. این مسئله تحقیر مضاعفی را برای آمریکا رقم زد. این تحقیر مضاعف موجب شد که «دونالد ترامپ» با ۵ روز تاخیر و لکنت، به مسئله رویارویی در خلیج فارس واکنش نشان دهد.

ترامپ، توئیت تهدیدآمیزی علیه شناورهای ایرانی منتشر کرد. اما این توئیت با واکنش منفی رسانه های غربی و مقامات سابق نظامی آمریکا مواجه شد.

در همین رابطه، نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی نوشت:«یادداشتی برای دونالد ترامپ: نیروی دریایی سپاه، موشک‌های کشنده‌تری در اختیار دارد».

در ادامه، «مات گائتز» نماینده جمهوری خواه کنگره آمریکا، یکروز پس از توئیت ترامپ، تاکید کرد که کشورش به دنبال جنگ با ایران نیست.

کارشناسان معتقدند که خبر غافلگیرکننده پرتاب ماهواره نظامی ایران به فضا، ترامپ را به هذیان گویی انداخته بود.

اکنون آمریکا رکورددار تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان است. به عبارت دیگر، دولت آمریکا در مواجهه با کرونا، عاجز و ناتوان است. همچنین در هفته های گذشته، خبر شیوع کرونا در ناو جنگی روزولت که به اخراج فرمانده آن -به خاطر انتشار خبر ابتلای دویست نفر از نظامیان مستقر در ناو- منجر شد، مقامات آمریکایی را سرخورده کرد. در ادامه، پنتاگون رسما خواستار کاهش دو فروند ناو از ناوگان نظامی آمریکا به خاطر هزینه ها و تهدید های موجود علیه این ناوگان شد

در سوی مقابل، ایران هم در تعداد بهبودیافتگان و هم کاهش قربانیان کرونا، رکوردهای تحسین برانگیزی ثبت کرده است. علاوه بر این، ایران در اقدامی تحسین برانگیز، اولین ماهواره نظامی خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

با این وجود، طیف اصلاح طلب همچنان مشغول بزک آمریکا بوده و نسخه ذلت و حقارت پیچیده و مردم را از سایه جنگ می ترسانند.

** تاجرنیا: دولت روحانی دولت اصلاح طلبان نیست

«علی تاجرنیا» از محکومین فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«جریان اصلاحات حتی بعد از حضور در عرصه قدرت هم این امکان را ندارد که به‌صورت کاملا آزادانه برنامه‌های خود را پیش ببرد. مثال آن در دولت فعلی و مجلس دهم وجود دارد. اصلاح‌طلبان کاندیداهایی را که در مجلس گذشته انتخاب کردند از روی ناچاری بود. درخصوص انتخابات ریاست جمهوری هم شرایط به همین شکل پیش رفت و رئیس جمهور را به ناچار حمایت کردند. آقای روحانی تنها گزینه موجود اصلاح‌طلبان بود و این به معنای مطلوب‌ترین گزینه نیست. مجموعه این عوامل باعث می‌شود یک جریان سیاسی نتواند با حداکثر ظرفیت‌های خود در عرصه‌ها حضور پیدا کند. این مجموعه دلایلی است که از بعد بیرونی جریان اصلاحات را تحت تاثیر خود قرار داده است و به هیچ‌عنوان نحوه اداره دولت و هیات دولت روحانی مطلوب نظر اصلاح‌طلبان نیست».

تاجرنیا در ادامه گفت:«دولت امروز دولت اصلاح‌طلب نیست و روحانی هم کاملا به این امر واقف است. از نظر من دولت اصلاحات فقط به دولت اصلاحات و مجلس ششم محدود می‌شود و با تمام ایرادات آنها تجلی جریان اصلاحات به‌طور کامل فقط در این دو عرصه سیاسی بود».

کاری به کارِ آمریکا در خلیج فارس نداشته باشیم/ تاجرنیا: دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست

اصلاح طلبان همیشه در زنگ حساب با این ترفند نخ نما و تکراری که «نمی گذارند کار کنیم»، از پاسخگویی درباره عملکرد خود طفره می روند.

تاجرنیا در این مصاحبه مدعی شده است که دولت روحانی، دولت اصلاح طلب نیست. چندی پیش «حسین مرعشی» از فعالین اصلاح طلب در اظهارنظری مشابه گفته بود:«جریان آقای هاشمی که حامی آقای روحانی بود و جریان خاتمی و اصلاح طلبان، آقای جهانگیری را به عنوان نقطه مشترک می دانستند اما جهانگیری در دولت، از روز اول در تشکیل کابینه کنار گذاشته شد و یک پیام چرخش به سمت اصولگرایی در سیاست‌های آقای روحانی ظاهر شد.»

«سعید حجاریان» از لیدرهای جریان اصلاحات- مرداد ۹۷ - در مصاحبه با روزنامه اصلاح طلب شرق در پاسخ به این سؤال که «به نظر شما اصلاح‌طلبان باید با دولت روحانی چگونه برخورد کنند؟» گفته بود:«من معتقدم می‌شود اصلاح‌طلبان بگویند دولت روحانی، دولت ما نیست؛ مشروط بر اینکه ذکر کنند دولت، متعلق به چه جریانی است».

در روزهای گذشته، «علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در اظهارنظری تأمل برانگیز، روحانی را نامزد اجاره ای خواند و گفت:« مردم در سال ۱۴۰۰، دیگر به نامزد اجاره‌ای رای نمی‌دهند. مردم دیگر با کاندیداهای دست دوم، اجاره‌ای و... پای صندوق رأی نمی‌آیند».

پیش از آن نیز «عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات، در اظهارنظری توهین آمیز، دولت روحانی را «رحم اجاره ای اصلاح طلبان» نامیده بود.

طیف اصلاح طلب- هم در سال ۹۲ و هم در سال ۹۶- سهم خود را به صورت تمام و کمال از دولت روحانی گرفت و در نتیجه در این هفت سال، اکثریت مطلق کابینه در اختیار اصلاح طلبان قرار گرفت. اما اکنون در هفت سالگی دولت روحانی و در شرایطی که عملکرد ضعیف بخش‌های مختلف دولت و به خصوص تیم اقتصادی و تیم سیاست خارجی افکار عمومی را ناراضی کرده است، اصلاح طلبان با دنبال کردن سناریوی «فرار از مسئولیت» ژست منتقد به خود گرفته و در پی جداکردن سفره خود از دولت هستند.

اصرار اصلاح طلبان برای فرار از مسئولیت کارنامه خود در دولت در حالی است که «محمدرضا خاتمی» - اردیبهشت ۹۶- در مصاحبه با روزنامه اعتماد درباره این‌که چه تضمینی برای همراهی دولت دوم روحانی و اصلاح‌طلبان وجود دارد؟ گفته بود:«تضمین این مسأله، خود ما هستیم».

**شرق: جریان اصلاحات، ناکام و ناامید است

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «سرنوشت اصلاح طلبان چه می شود؟» نوشت:«اصلاح‌طلبان از یک‌ سو ناکام انتخابات مجلس‌اند و از سوی دیگر ناامید از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰...و نمی‌توانند با یکدیگر به وحدت عملی برسند... هر روز بندهای انسجام اصلاح‌طلبی بیش‌ازپیش از هم گسیخته می‌شوند که جدیدترین آن استعفای عبدالواحد موسوی‌لاری از شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«شاید بتوان استعفای موسوی‌لاری را ناشی از وجود اختلافاتی در شورای سیاست‌گذاری دانست...به نظر می‌رسد که این شورا دیگر مرجعیت سیاسی خود را از دست داده است. با چنین وصفی و به‌ویژه آنکه اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری قرار دارند، معلوم نیست آیا نیروهای اصلاح‌طلب می‌توانند به یک وحدت نظر و عمل برسند یا آنکه مانند انتخابات اسفند با تصمیمات دقیقه‌نودی انتخابات را به رقیب واگذار می‌کنند».

کاری به کارِ آمریکا در خلیج فارس نداشته باشیم/ تاجرنیا: دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست

روزنامه اصلاح طلب شرق اذعان کرده است که اصلاح طلبان هم ناکام هستند و هم ناامید.

ناکام از آن جهت که در انتخابات مجلس یازدهم، به کارنامه خود در دولت و مجلس دهم باختند و ناامید از این جهت که به دلیل فقدان برنامه راهبردی و کارنامه خالی، در انتخابات ۱۴۰۰ دستشان خالی است.

طیف اصلاح طلب پیش از انتخابات مجلس یازدهم، طرح «سرا» را با هدف ایجاد وحدت میان احزاب اصلاح طلب کلید زد. اما این طرح با شکست فاحش مواجه شد. در گام بعدی، جریان اصلاح طلب اعلام کرد که لیستی برای انتخابات مجلس معرفی نمی کند. اما در ادامه حدود ۵ لیست انتخاباتی از سوی اصلاح طلبان اعلام شد.

«غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران چندی پیش در مناظره با «مصطفی تاجزاده»- که در سالنامه نوروزی روزنامه سازندگی منتشر شد- با اذعان به ترافیک کاندیداهای اصلاح طلب در انتخابات مجلس یازدهم گفت:«اگر می‌خواستیم همه را در فهرست کارگزاران در تهران بیاوریم باید لیست ۴۵ نفره می‌دادیم».

کرباسچی در ادامه تاکید کرد:«آقای عبدالله نوری به نوعی از جناح چپ اقرار ضمنی گرفتند مبنی بر اینکه اگر مردم رای نمی دهند به علت نارضایتی از عملکرد اصلاح طلبان است».

لازم به ذکر است که شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان که در آستانه انتخابات مجلس دهم شکل گرفت تا محملی برای هم‌اندیشی و تصمیم‌گیری بر مبنای خرد جمعی باشد، به محفلی چند نفره برای بستن لیست‌های رانتی و قبیله‌ای بدون در نظر گرفتن اصل شایسته سالاری تبدیل شد.

«محمد قوچانی» از فعالین اصلاح طلب چندی پیش، انتخابات مجلس یازدهم را «آغاز پایان اصلاح طلبان خسته» نامیده بود.


منتخب امروز

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم