انتظارات حزب کارگزاران از لیدر اصلاحات/ پیشنهاد خروج علیه گرسنگی ایرانی‌ها!


اصلاح‌طلبان نشان داده‌اند که قانون و انتخابات تا جایی برای آنها اصالت دارد که گزینه‌های جریان چپ را از صندوق خارج کند وگرنه بی‌اعتبار است و باید به آن حمله کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"انتخابات" در ایران بی‌اعتبار است چون ما پیروز نشدیم!

انتظارات حزب کارگزاران از لیدر اصلاحات/ پیشنهاد "خروج" علیه گرسنگی ایرانی‌ها!

محمدصادق جوادی‌حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مصاحبه با اعتمادآنلاین گفته است: امروز تقریباً به دلایلی انتخابات از فرم انتخاب کردن واقعی و مستقیم خارج شده و انتخاب غیرمستقیم صورت می‌گیرد.

او می‌افزاید: یعنی اول هر کاندیدایی باید توسط شورای نگهبان گزینش شود، اگر مناسب تشخیص داده شد، مردم می‌توانند او را انتخاب کنند. در چنین شرایطی تقریباً غیرممکن است گزینه‌ای از صافی نظارت سلیقگی شورای نگهبان عبور نکرده، بتواند کاندیدا شود و در انتخابات شرکت کند.

جوادی‌حصار در صحبت‌های خود همچنین اینطور اظهار کرده است که اکثریت مردم با متدی که الان اجرا می‌شود دیگر رغبتی به مشارکت در انتخابات ندارند! [۱]

*آقای جوادی‌حصار در حالی چنین ادعایی را مطرح کرده و از این می‌گوید که مردم با متد فعلی تمایلی به مشارکت ندارند که گویی فراموش کرده آقای روحانی بعنوان رئیس‌جمهور غایی اصلاح‌طلبان با همین ساز و کار انتخاباتی بر تخت پاستور نشست و ایضا چپ‌ها در همین متد انتخاباتی بود که مجلس دهم و شورای شهر دوره پنجم را فتح اکثریتی کردند و مارش پیروزی نواختند...

و اینجاست که مشخص می‌شود انتخابات و قانون تا جایی برای اصلاح‌طلبان از اصالت برخوردار است که گزینه‌های آنها را از داخل صندوق‌های رأی خارج کند وگرنه بی‌اعتبار است!

بحث کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات نیز به دلیل کارنامه بد اصلاح‌طلبان و ایضاً تشویق‌های آنها به تحریم انتخابات بود نه به دلیل ساز و کار انتخاباتی که بخشی از قانون است و به نوعی مستظهر به رأی همین مردم نیز هست.

اینکه در ایران ما شاهد چنین اتفاقی هستیم که رجال یک جریان سیاسی خاص به جنگ قانون هم می‌روند؛ جای تأملات بسیاری دارد.

***

جوانان اصلاح‌طلب تقاص چه چیزی را می‌دهند؟

انتظارات حزب کارگزاران از لیدر اصلاحات

انتظارات حزب کارگزاران از لیدر اصلاحات/ پیشنهاد "خروج" علیه گرسنگی ایرانی‌ها!

حسین مرعشی، فعال اصلاح‌طلب و عضو برجسته حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از مصاحبه با شماره چهارشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی درباره علت انتقادات اخیر برخی مقامات بلندپایه این حزب از لیدر اصلاح‌طلبان گفته است: اگر انتقادی صورت می‌گیرد به‌دلیل این است که ما انتظار داریم رئیس دولت اصلاحات در تصمیم‌گیری‌ها نقش پررنگ‌تری ایفا کنند. ما امیدواریم رئیس دولت اصلاحات اعمال مدیریت بیشتری در مورد ضعف‌های جریان اصلاحات داشته باشند تا بتوانیم در آینده این ضعف‌ها را پوشش بدهیم.

او می‌افزاید: حزب کارگزاران جایگزینی برای رئیس دولت اصلاحات متصور نیست و کسی نمی‌تواند جای ایشان را در رهبری جریان اصلاحات پُرکند. ما معتقدیم رئیس دولت اصلاحات یک امکان فوق‌العاده برای جریان اصلاحات، جامعه و نظام جمهوری اسلامی است. در نتیجه دلیلی وجود ندارد که کسی بخواهد چنین سرمایه مهمی را نادیده بگیرد. این موضوع به هیچ‌عنوان در حزب کارگزاران سازندگی مطرح نیست. ما در گذشته درباره آیت‌ا... هاشمی نیز چنین مسائلی را مطرح کردیم. ما معتقد بودیم نباید آقای هاشمی را منحصر به حزب کارگزاران سازندگی کنیم و ایشان را در یک چارچوب محدود تعریف کنیم...در شرایط کنونی نیز براین باور هستیم که رئیس دولت اصلاحات به همه جریان اصلاحات تعلق دارند و کسی نمی‌تواند ایشان را در یک حزب و گروه محدود کنند. به‌نظر می‌رسد برخی از دوستان علاقه دارند رئیس دولت اصلاحات را منحصر به خود کنند. این نظر برخی از دوستان است که ما به‌نظر آنها احترام می‌گذاریم اما این دیدگاه را به حال جریان اصلاحات مفید نمی‌دانیم. ما معتقد به ساختار جدید رهبری در جریان اصلاحات هستیم که در این ساختار جدید نیز رئیس دولت اصلاحات نقش محوری دارند.

مرعشی در این مصاحبه انتقاداتی را از شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز مطرح کرده و اینطور گفته است که این شورا اگر قصد داشت برای حضور یا عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و کیفیت حضور آنها تصمیم‌گیری کند باید قبل از اینکه وضعیت جریان اصلاحات به این نقطه (تحریم انتخابات) برسد این تصمیم‌گیری انجام می‌شد تا احزاب اصلاح‌طلبی که قصد داشتند در انتخابات شرکت کنند زمان کافی برای زمینه‌سازی مشارکت در انتخابات داشته باشند. [۲]

*قبل از مرعشی، عضو دیگر حزب کارگزاران یعنی هدایت‌ا... آقایی نیز در سخنانی از این گفته بود که شورایعالی سیاست‌گذاری از اول هم تصمیم‌گیر نبوده و اصلاح‌طلبان به سمت رادیکالیسم حرکت می‌کنند. [۳]

اگرچه به دلیل رویکرد منتقدانه حزب کارگزاران نسبت به برخی حرکات اصلاح‌طلبان همواره بین آنها بگومگوهایی وجود داشته است اما حضور این حزب در انتخابات مجلس یازدهم علیرغم تحریم انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان، خشم ستاد جریان چپ را برانگیخته است.

خشمی که سخنان اخیر کرباسچی در انتقاد از لیدر اصلاح‌طلبان بر عمق آن افزود و واکنش‌هایی را سبب شد.

اظهارات مرعشی نیز یک تقلا برای جلوگیری از وقوع آنتاگونیسم در اردوگاه اصلاحات و بین حزب کارگزاران و ستاد جریان سیاسی خاص است.

البته از این حقیقت نباید غافل ماند که کارگزارانی‌ها به روز حادثه از ستادی‌های چپ نیز اصلاح‌طلب‌تر خواهند بود و دستگیری عده‌ای از رجال این حزب در فتنه سال ۸۸ گواه این مدعاست.

در حال حاضر و در سطح عمومی اردوگاه جریان چپ این تصور وجود دارد که لیدر اصلاحات از عملکرد مطلوبی برخوردار نیست.

انتقادات می‌گوید او نمی‌تواند انتظارات تکنوکرات‌ها و تندروها را به نحو دلخواهشان مرتفع کند و این مسئله نارضایتی کسانی در ستاد کارگزاران و ایضا در "هسته سخت اصلاحات" را سبب شده است.

تکنوکرات‌ها انتظار داشتند خاتمی از یک لیست حداقلی در انتخابات حمایت کند و زیر بار تحریم خاموش انتخابات نرود و اعضای هسته سخت نیز اگرچه توانستند حمایت ضمنی آقای لیدر در تحریم خاموش انتخابات را بگیرند [۴] اما سابقه نشان می‌دهد که آنها به رسا نبودن صدای این حمایت معترض‌اند و همچون سال‌های دولت اصلاحات معتقدند که خاتمی نمی‌تواند محملی برای مطالبات آنها باشد.

برزخ اشاره شده در کنار عدم توبه خاتمی از فتنه سال ۸۸؛ موجبات یک محاق بزرگ برای جوانان اصلاح‌طلب را فراهم آورده است.

***

مشکل مردم ایران عدم نظارت بر قیمت‌هاست نه عدم توانایی برای تهیه غذا

پیشنهاد "خروج" علیه گرسنگی ایرانی‌ها!

انتظارات حزب کارگزاران از لیدر اصلاحات/ پیشنهاد "خروج" علیه گرسنگی ایرانی‌ها!

فرشاد مؤمنی، اقتصاددان و از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان به تازگی طی اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، گفته است:

"مسئولان رسمی کشور که سخنگویی می‌کنند من نمی‌دانم با چه سطح از مطالعات این گونه صحبت می‌کنند. به طور مثال می‌گویند مردم خیالشان راحت باشد که ما به اندازه‌ی کافی مواد غذایی وارد کرده‌ایم. صرف نظر از اینکه چرا به جای تقویت بنیه‌ی تولید داخلی همیشه ساده‌ترین راه را انتخاب می‌کنید، حتی اگر بخاطر دقت و توجه از آن‌ها تقدیر کنیم این حرف برای جمعیتی با این پوشش نه تنها اطمینان خاطر ایجاد نمی‌کند بلکه نفرت آفرینی می‌کند به دلیل اینکه ماجرای آن‌ها این نیست که دسترسی به مواد غذایی از نظر وجودش در جامعه ندارند ماجرا این است که قادر به تأمین مالی برای تهیه‌ی آن غذا نیستند! بنابراین اینکه وارد کرده‌اید تا حدودی ممنون هستیم ولیکن به هیچ وجه گره آن‌ها را باز نمی‌کند. "[۵]

*ایران اسلامی به دلیل عملکرد بد اصلاح‌طلبان در دولت و مجلس، با مشکلات عدیده‌ای در مسائل اقتصادی و ایضا در معیشت مردم مواجه شده است.

مشکلات عدیده‌ای که عده‌ای خاص با بزرگنمایی از آنها قصد ایجاد فتنه اقتصادی دارند تا کلیت کشور و مردم را به آتش بکشند.

و متأسفانه شاهدیم که در این زمینه فیلمی مثل "خروج" (آخرین اثر ابراهیم حاتمی‌کیا) نیز ساخته می‌شود که به جای بیان راه حل‌های مسئله، مستقیما آدرس خیابان و اغتشاش و بستن جاده و بزرگراه را به مردم می‌دهد!

این در حالی است که مشکلات اقتصادی راه حل‌های معقولی مثل رأی خوب دارد و اغتشاش و اعتراض نیز جز بدتر کردن اوضاع و افزودن ناامنی به آنها هیچ ثمره دیگری ندارد.

در این میان یک تهدید بزرگ به اسم "سیاه‌نمایی" نیز وجود دارد که می‌تواند بر احساس ذهنی صعوبت مشکلات بیافزاید.

و به زعم برخی محافل تحلیلی؛ گزینه اصلی که فرماندهان فتنه اقتصادی روی آن حساب باز کرده‌اند همین سیاه‌نمایی و شکل‌گیری اعتراض احساسی در پیامد آن است.

آقای مؤمنی اقتصاددان است اما معلوم نیست چرا در ظاهر امر از این آمار ثبت شده در محافل بین‌المللی خبر ندارد که ایران در شاخص گرسنگی GHI جزو سیرترین کشورهای جهان است. [۶]

بله! به یمن مدیریت اصلاح‌طلبانه دولت آقای روحانی و مجلس دهم، مردم ایران امروز با سختی بیشتری می‌توانند گوشت قرمز بخرند، لبنیات با قیمت‌هایی بیشتر و افزاینده به آنها عرضه می‌شود و حجم بیشتری از درآمد مردم نیز بایستی صرف تهیه غذا شود.

اما آیا رواست که به این بهانه دروغ‌های بزرگ به مردم گفته شود، دستاوردهای کشور زیر سؤال برود و مثلا توییت‌های ترامپ درباره وجود گرسنگی در ایران با افاضات اقتصادی بازتولید شود؟

ما معتقدیم القای این حرف که اکثریت "مردم ایران قادر به تأمین مالی برای تهیه‌ی غذا نیستند"، می‌تواند منجر به ایجاد فتنه اقتصادی شود و همانطور که سبب‌ساز هدر رفتن خون ده‌ها نفر در دو پیش‌لرزه دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ شد؛ باز هم می‌تواند در خیابان‌ها حمام خون به راه بیاندازد. چه اینکه مشکل مردم ایران گرانی و عدم نظارت بر قیمت‌هاست نه عدم توانایی برای تهیه غذا!

و مقصر احتمال وقوع فتنه اقتصادی نیز کسانی هستند که از وضعیت موجود کشور سیاه‌نمایی کردند، از بزرگنمایی مشکلات هیچ اِبایی نداشتند و به هر بهانه‌ای گرفته از سیل تا زلزله و کرونا و... به جای امید دادن به مردم، اهل القای ناامیدی هستند.

گفتنیست، فرشاد مؤمنی در کنار اصرار بر وجود گرسنگی در ایران، در سخنان دیگری به احتمال وقوع اعتراضات اقتصادی در ایران نیز اشاره کرده است!

***

۱_ https://etemadonline.com/content/۴۰۳۷۱۰

۲_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/۲۸۷۶۹۸

۳_ mshrgh.ir/۱۰۶۸۷۰۲

۴_ mshrgh.ir/۹۷۶۴۰۲

۵_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-۱۴۲۶۹۷۶

۶_ mshrgh.ir/۹۴۴۹۸۰



متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین