نخستین فردی که واکسن کرونا دریافت کرد در چه وضعیتی قرار دارد؟ دانشگاه آکسفورد در حال انجام آزمایشات انسانی واکسن بالقوه ویروس کرونا میباشد.
به گزارش دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن، از 100 پروژه تحقیقاتی در سراسر جهان برای یافتن واکسنی که به گفته سازمان ملل، تنها راه نجات جهان است، 7 پروژه در مرحله آزمایشات بالینی قرار گرفتهاند. این آزمایشات در حال حاضر در چین و ایالات متحده در حال انجام هستند و از اواخر این ماه در آلمان آغاز خواهند شد. اما در دانشگاه آکسفورد چه میگذرد؟
وزیر بهداشت بریتانیا، مت هانکوک، گفت:«دولت انگلیس به شدت از دانشگاه آکسورد حمایت میکند و نخستین آزمایشات انسانی از روز پنجشنبه آغاز شدهاند.» وی با اشاره به اینکه در شرایط عادی رسیدن به چنین پیشرفتی سالها به طول میانجامد، از آکسفورد قدردانی کرد.
نخستین فردی که واکسن کرونا دریافت کرد
واکسن کرونای آکسفورد جواب میدهد؟
در مرحله اول، نیمی از 1112 داوطلب، واکسن بالقوه کووید-19 را دریافت میکنند؛ و نیم دیگر واکسن کنترلی برای آزمایش ایمنی و اثربخشی آن. سن داوطلبان باید بین 18 تا 55 سال باشد، وضعیت سلامتی مطلوبی داشته باشند، تست کرونای مثبت نداشته باشند، و باردار و درخال شیردهی نباشند.
بیشتر بخوانید:
آیا کووید 19 از طریق رابطه جنسی منتقل میشود؟ چرا افرادی که سرطان پروستات دارند کووید 19 نمیگیرند؟ چرا ناسا تام کروز را به فضا میفرستد؟تیم پروفسور سارا گیلبرت تا 80 درصد امید به موفقیت داشته و قصد دارند تا ماه سپتامبر یک میلیون دوز واکسن تولید کنند؛ با این هدف که در صورت موفقیت، آن را تا فصل پاییز در دسترس عموم قرار دهند. اما تیمهای که مسئولیت انجام این پژوهش را دارند، این جدول زمانی را بلدپروازانه میدانند. برخی مقامات نیز میگویند که احتمال رسیدن به واکسن در طول سال، فوقالعاده اندک است و مردم نباید امیدوار باشند که ناگهان، از شرایط قرنطینه وارد شرایط کاملا عادی شویم.
به گفته پروفسور ویروسشناسی مولکولی در دانشگاه لیدز، نیکولا استونهاوس، استراتژی عدم انتظار برای شروع هر مرجله پیش از شروع تولید، یک قمار مالی است. اما با وجود بحران حال حاضر، این قمار مالی الزامی است.
این واکسن از نوعی ویروس در یک شامپانزه تولید شده و برای مؤثر بودن در بدن انسان، کمی دستکاری شده است. این واکسن میتواند سیستم ایمنی را قویتر کند و از آنجایی تولید مثل نمیکند، باعث عفونت نخواهد شد.
دولت، تحت فشار رسانهها، هفته گذشته یک کارگروه برای هماهنگی تلاشهای تحقیقاتی و توسعه توانایی تولید انبوه واکسن، تشکیل داد.این کارگروه همچنین از گروه تحقیقاتی کالج امپریال لندن حمایت میکند؛ که انتظار میرود تا ماه ژوئن، آزمایشات بالینی را شروع کند. پژوهش آنها بر استفاده از RNA، یعنی مولکولهای پیامرسان که وظیفه ساخت پروتئین در سلول را دارند، برای تحریک سیستم ایمنی متمرکز است.
دبیرکل سازمان ملل هفته گذشته هشدار داد که تنها راه ممکن برای بازگشت به جهان عادی، تولید واکسن است و خواستار تسریع در پروژهها شد. سازمان ملل متحد روز دوشنبه قطعنامهای را تصویب کرد که طی آن خواستار دسترسی عادلانه، مؤثر و سریع به واکسن احتمالی شد.
بیشتر بخوانید:
چگونه می خواهیم 7 میلیارد نفر را در برابر ویروس ایمن کنیم؟ راه های انتقال و پیشگیری از ویروس کرونا نشانهها و علائم ویروس کرونا کشنده ترین و مرگبارترین ویروس های تاریخ بهترین اپلیکیشن های ورزشی بهترین تکنولوژی های پزشکی در سال 2020.
منبع: sciencealert