حدود ۳۰ درصد افراد جامعه مبتلا به کبد چرب هستند در حالی که این بیماری قابل پیشگیری است و با اصلاح سبک زندگی، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی میتوان تا حدود زیادی از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، علیرضا هاشمی عضو انجمن گوارش و کبد ایران روز یکشنبه گفت: تغذیه نامناسب، استفاده بی رویه از آنتیبیوتیکها، استرس، اضطراب و افسردگی موجب به هم خوردگی میکروبایوتای رودهای میشود که عاملی مهم در تشدید بیماریهای عصبی خواهد شد و بسیاری از عملکردهای فیزیولوژی بدن توسط میکروبیوتاها کنترل میشود و علاوه بر دستگاه گوارش این میکروارگانیسمها میتوانند بر عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد.
وی اظهار داشت: درباره تاثیر میکروبهای طبیعی روده بر ایجاد برخی از بیماریهای مغزی اظهار داشت: میکروارگانیسم هایی که به صورت همزیست در دستگاه گوارش و عمدتاً در روده انسان زندگی میکنند میکروبیوتای رودهای نامگذاری شدهاند که عمدتاً تعداد آنها به دهها تریلیون میرسد و هزار نوع باکتری را شامل میشود.
هاشمی ادامه داد: بسیاری از عملکردهای فیزیولوژی بدن توسط میکروبیوتاها کنترل میشود و علاوه بر دستگاه گوارش این میکروارگانیسم ها می توانند بر عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد.
هاشمی تصریح کرد: میکروبیوتای رودهای علاوه بر اینکه در دستگاه گوارش تاثیر میگذارد عامل تاثیرگذاری بر تغییر رفتار، خلق و خوی افراد نیز است و حتی از پیشرفت بیماریهای عصبی مانند ام اس، اوتیسم آلزایمر و پارکینسون پیشگیری میکند به صورتی که از طریق سیستم عصبی روده ای و تحریک سیستم ایمنی سبب تولید مواد واسطهای میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از بیشترین دلایل مراجعات مردم به پزشکان به دلیل مشکلات گوارشی از جمله سوء هاضمه و رفلاکس اسیدی معده به مری است، گفت: یبوست، اسهال حاد، مشکلات کبدی از جمله هپاتیت بی و سی و هپاتیت خود ایمن همچنین کبدچرب از دیگر مشکلات شایع گوارشی در کشور محسوب میشود.