زنانی که عادت به مصرف نوشیدنی چای دارند، ۲۱ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. این خاصیت چای به علت وجود پلی فنول در آن است.
به گزارش برنا، نتیجه یک تحقیق جدید نشان داد مصرف کنندگان چای سیاه کم تر در معرض ابتلا به سرطان سینه (Breast cancer) هستند چون این نوشیدنی، عملکرد رگ های خونی را افزایش می دهد.
چای باعث تغییرات ژنتیکی مرتبط با سرطان (cancer) در زنان می شود، ولی هنوز در خصوص خوب یا بد بودن این مسئله شک و تردید وجود دارد.
بر اساس نتیجه جدید پژوهشگران، چای تاثیر به مراتب بیشتر از آبرسانی به بدن دارد. بر اساس یافته های اخیر، چای قادر به تغییر نحوه تجلی بعضی ژن ها در زنان می شود، فرایندی که به «وراژنتیک» معروف است.
در عین حال نوشیدن چای میتواند سطح ژنتیکی بدن را تحتتأثیر قرار دهد و گاهی منجر به تغییر DNA در افراد شود و تغییر ژن ها در نهایت منجر به تغییر در رفتار شخص می شود.
قهوه نیز یکی دیگر از نوشیدنیهایی به حساب می آید که سرشار از آنتی اکسیدان است، ولی در عین حال نیز میتواند تغییرات زیادی را در DNA بوجود بیاورد.
مصرف چای سبز برای مردان چندان نمی تواند تغییری در ژنتیک آنها ایجاد کند و این موضوع به میزان استروژن موجود در بدن هر دو جنس (مردان و زنان) مربوط می شود.
مطالعه ای توسط پژوهشگران اروپایی بر روی بیش از ۳۰۰۰ نفر از بزرگسالان صورت گرفت. این مطالعات در زمینه بررسی تاثیر نوشیدنیهایی همچون چای و قهوه بر روی اشخاص (با در نظر گرفتن عواملی همچون سن، جنسیت و سیگار کشیدن) صورت گرفت تا بتوان تأثیر این نوشیدنی ها را بر روی دی ان ای (DNA) تشخیص داد.
در این مطالعه، همینطور معلوم شد چای باعث تغییرات وراژنتیک در برخی ژن های مرتبط با متابولیسم استروژن می شود. این تغییر در ژن ها فقط در زنان یافت شده است. پژوهشگران هم چنان در حال بررسی تأثیر این تغییرات بر سلامت هستند.
با این حال، اغلب مطالعات قبلی ارتباط بین نوشیدن چای و کاهش ریسک ابتلا به شماری از سرطان ها نظیر روده، پستان، تخم دان، پروستات و ریه (Lung) را نشان می دهند.