بر اساس مدل سازی که کالج سلطنتی لندن در مطالعات قرنطینه (Quarantine) اعمال شده در ۱۱ کشور اروپایی انجام داده، می گوید محدودیت ها و تدابیر شدید، به خصوص در ماه مارس « تأثیری اساسی» در مهار شیوع کرونا تا اوایل ماه گذشته میلادی بر جای گذاشته است.
این پژوهش می گوید شاید تا اوایل ماه مه، بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر در ۱۱ کشور اروپایی به ویروس کرونا (corona) مبتلا شده بودند و درصورتی که قرنطینه و محدودیت های سخت اعمال نمی شد، احتمالاً ۳.۱ میلیون نفر در اروپا از کرونا جان می باختند.
تا به حال شمار مبتلایان قطعی در اروپا ۲ میلیون نفر گزارش شده، ولی مطالعات نشان می دهد بخش بزرگی از مبتلایان بدون این که عوارضی داشته باشند و حتی خود متوجه شوند، بهبود می یابند.
بدین ترتیب، تعداد مبتلایان واقعی بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است. این اشخاص هرچند خود با عوارض کرونا مواجه نمی شوند، ولی ناقل ویروس بوده و در صورت تماس با دیگران، آن ها را آلوده به کرونا می کنند.
بر اساس آمارهای رسمی، شمار فوتی های قطعی از کرونا در اروپا به نزدیک ۱۸۰ هزار نفر رسیده است.
طی هفته های گذشته شمار مبتلایان جدید در اروپا بسیار کاهش یافته و روز گذشته، شنبه ۱۸ خردادماه، به ۱۵ هزار نفر رسید که بیش از نیمی از آن ها شهروند روسیه هستند.
شمار کل فوتی ها نیز به ۳۶۱ نفر رسید که بیش از یک سوم آن ها از روسیه بوده است.
در ماه مارس و آوریل شمار فوتی ها در کشورهایی مثل اسپانیا، ایتالیا و فرانسه اوج گرفت و به صدها نفر در روز رسید، ولی طی روز گذشته شمار فوتی های اسپانیا تنها یک نفر، ایتالیا ۵۳ نفر و فرانسه ۱۳ نفر بود.