افشاگری یاوری از نحوه انتخاب مربی بلژیکی/ امضاکنندگان قرارداد ویلموتس باید پاسخگو باشند


افشاگری یاوری از نحوه انتخاب مربی بلژیکی/ امضاکنندگان قرارداد ویلموتس باید پاسخگو باشند
عضو مستعفی کمیته فنی فدراسیون فوتبال گفت: کمیته فنی هیچ نقشی در انتخاب سرمربیان تیم‌های ملی نداشت و تصمیمات در جایی دیگر گرفته می‌شد.

محمود یاوری در گفت و گو با فارس در مورد نحوه معرفی و انتخاب ویلموتس برای تیم ملی بزرگسال اظهار داشت: در انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال ایران فدراسیون اختیار تام و کامل دارد و مسئولیت صدرصدی این انتخاب با فدراسیون است اما اگر حالا مسایلی بیان شده که وزارت ورزش در انتخاب سرمربی تیم ملی بزرگسالان دخالت کرده دیگر باید فاکتورهای دیگر را بررسی کنیم و اینکه چرا فدراسیون فوتبال از وزارت ورزش تبعیت می‌کند.

وی افزود: اگر وزارت ورزش برای انتخاب سرمربی تیم ملی دستور داده در آنصورت دیگر فدراسیون اختیار کامل نداشته و مانند مدیرعامل یک باشگاه در قبال وزارت ورزش عمل کرده است. در واقع در این پروسه وزارت ورزش نقش هیات رئیسه و هیات مدیره را برعهده گرفته و فدراسیون فوتبال هم نقش مدیرعامل را داشته که مجری این تصمیم بوده است.

عضو مستعفی کمیته فنی فدراسیون فوتبال تصریح کرد: من زمانی عضو این کمیته بودم و در جلسه آن شرکت کردم و برگشتم و دیگر به این جلسه نرفتم زیرا در این کمیته اراده‌ای برای پیشرفت فوتبال ندیدم و به همین دلیل هم استعفا کردم. اکنون در انتخاب ویلموتس هم باید بررسی کنیم و ببینیم چرا و به چه دلیل و با چه قدرتی و چه اعمالی صورت گرفته است! زیرا انتخاب سرمربی جز لاینفک اختیارات فدراسیون فوتبال محسوب می شود. انتخاب سرمربی تیم امید نیست بلکه سرمربی تیم ملی بزرگسالان بوده که از اختیارات صدرصدی فدراسیون است.

یاوری در مورد اینکه آیا قبل از انتخاب ویلموتس از کمیته فنی استعفا کرده بود و چرا این استعفا را تاکنون علنی نکرده گفت: در زمان انتخاب سرمربی تیم ملی جوانان من استعفا کردم. ۴ ماه قبل از این انتخاب استعفا کردم. کسی هم از من دلیل استعفایم را نپرسید و من هم آن را بیان نکردم. حتی زمانی آقای تاج پیام داد که به یاوری بگویید بماند اما دیگر نماندم.

وی در مورد اینکه ظاهرا حرف علی پروین در مورد کمیته فنی درست بوده که گفته این کمیته همان کشک است، اظهار داشت: زمانی که در باشگاه‌ها به عنوان سرمربی فعالیت می‌کردم به مدیران باشگاه می‌گفتم اگر کمیته فنی شما افرادی دارد که در مربیگری بالاتر از من هستند بیایند و اشکالی هم ندارد اما نمی‌توانم کمیته فنی پایین‌تر از خودم از نظر قدمت و سابقه را بپذیرم.

این مربی سابق فوتبال تاکید کرد: در مورد کمیته فنی فدراسیون فوتبال هم باید بگویم که برای انتخاب سرمربیان تیم‌های ملی در رده‌های جوانان، امید و نوجوانان ما از افراد مختلف دعوت می‌کردیم که به کمیته بیایند و برنامه‌هایشان را ارایه کنند بعد یکباره می‌دیدیم که از جایی دیگر سرمربی انتخاب شده است! گفتم اگر قرار است جایی دیگر تصمیم بگیرد و سرمربی انتخاب کند خب به ما هم بگویید که دیگر افراد را نیاوریم. دکتر خبیری، من و دکتر اسلامی عضو کمیته فنی بودیم که رفتیم و استعفا کردیم زیرا فضای این کمیته را کارشناسی و فنی ندیدیم.

یاوری تصریح کرد: کمیته فنی در انتخاب ویلموتس هیچ نقشی نداشت و دخالتی نکرد. در مورد انتخاب سرمربی ملی تیم های پایه هم جالب است بگویم که بعد از استعفایم به من تلفن شد و گفتند آقای یاوری در جریان باشید که فلانی سرمربی تیم ملی رده فلان شد! من گفتم خدا پدرتان را بیامرزد ۶ ماه پیش استعفا کرده‌ام و اکنون می‌گوییم در جریان انتخاب سرمربی تیم ملی رده پایه باشم. ضمن اینکه اعضای کمیته فنی باید سرمربی تیم ملی را انتخاب کنند نه اینکه به آنها گفته شود فلانی سرمربی تیم ملی شد!

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه در کمیته فنی شاهد بودیم که انتخاب‌ها و تصمیم گیری‌ها از خارج از کمیته انجام می شد و من هم استعفا کردم. زیرا ما از نفرات دیگری برای انتخاب سرمربی تیم ملی در رده پایه دعوت می کردیم و بعد می‌دیدیم فرد دیگری از قوطی بیرون آمد و سرمربی شد. در انتخاب سرمربیان تیم ملی بزرگسالان مثل کی‌روش و ویلموتس این کمیته هیچ نقشی نداشت.

نایب رییس سابق فدراسیون فوتبال:امضاکنندگان قرارداد ویلموتس باید پاسخگو باشند

نایب رییس سابق فدراسیون فوتبال اعلام کرد: کسانی که پای قرارداد زیانبار مارک ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران را امضا کردند باید پاسخگوی این همه خسارت سنگین به بیت المال باشند.

سید محمد هادی آیت‌اللهی که نایب رییس اول فدراسیون در دوره کفاشیان بود، سه‌شنبه درگفت وگو با ایرنا ادامه داد: اینکه سرمربی سابق و بلژیکی تیم ملی قراردادش طوری تنظیم شده که می توانست یک طرفه آن را فسخ کند، طبیعی است در این امر نیز فدراسیون فوتبال و هیات رئیسه مقصر بوده است.

وی به نقش نهادهای نظارتی در فدراسیون ها اشاره کرد و افزود: زمانی که ما می خواستیم کی روش مربی پرتغالی را به ایران بیاوریم، سوابق این مربی و مقدار پولی را که قرار بود بگیرد به تمام نهادهای نظارتی، امنیتی و حتی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ارسال کردیم و پاسخگو بودیم و حال اینکه اگر در قرارداد ویلموتس خوب نظارت نشده، جای بحث دارد.

آیت اللهی اضافه کرد: هم اینک نه فدراسیون فوتبال و نه دیگر نهادهای نظارتی که یک زمان در فدراسیون یقه ما را می گرفتند، در این زمان نقش اصلی را ایفا نمی کنند و این درد است.

او در ادامه به عملکرد این مربی طی چهار بازی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطراشاره کرد و بیان داشت: تیم ملی هم اینک با ۲ شکستی که مقابل عراق و بحرین کسب کرد در آستانه حذف در مرحله مقدماتی قرار گرفته که این هم دردناک است.

قرداد کی روش ، یک دهم ویلموتس بود

نایب رییس سابق فدراسیون فوتبال افزود: کی روش در ردیف ۱۰ مربی برتر دنیا بود و قراردادش یک دهم ویلموتس بود و جایگاهی هم که کی روش برای فوتبال ایران به ارمغان آورد نیز بی سابقه است.

آیت اللهی با بیان اینکه تحولی که کی روش در فوتبال ایران به وجود آورد ماندگاراست، اظهار داشت: او نیز بازیکنان جوان و زیادی را کشف کرد و به تیم ملی آورد که هیچ مربی جرات آن را نداشت ضمن اینکه با بازیکن سالاری هم مبارزه کرد و بسیاری را کنار گذاشت.

وی اضافه کرد: همچنین کی روش ترس را از بازیکنان ایرانی دور کرد و آنها را به خودباوری رساند و نتیجه این تفکر این بود که در برابرتیم های بزرگی همچون آرژانتین، پرتغال و اسپانیا در۲ دوره جام جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ بازی های درخشانی ارایه شد و اگر بدنشانس نبودیم در جام جهانی روسیه از گروه خود به مرحله بعد صعود می کردیم.

آیت اللهی در بخش دیگر از سخنانس به بد اخلاقی های این مربی پرتغالی هم اشاره کرد و گفت : خصوصیات اخلاقی او حرفه ای بود و اگر هم عصبانی می شد به این دلیل بود که امکانات ما ناچیز و خواسته های منطقی بود و او را نمی توانستیم برآورده کنیم برای همین هم عصبانی می شد.

سرنوشت پنج ستاره فدراسیون چه شد

نایب رییس سابق فدراسیون ادامه داد: در دوره هشت ساله کفاشیان، فدراسیون جهانی فوتبال ( فیفا) به لحاظ صعود پنج تیم مختلف از ایران به جام جهانی ، کشورمان را پنج ستاره کرد که می توان به صعود تیم ملی بزرگسالان به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه ، صعود تیم ملی زیر ۱۷ سال و زیر ۲۰ سال به جام جهانی و همچنین صعود تیم ملی فوتسال و فوتبال ساحلی اشاره کرد که هم اینک دیگر خبری از این موفقیت ها نیست.

وی بیان کرد: بذر ۸ ساله ای که کاشته شد، مسوولان فدراسیون بعدی باید آن را حفظ می کردند و بعد هم ارتقا می دادند که اینگونه نشد و بسیاری از کرسی ها را هم از دست دادند و آب از آب هم تکان نخورد.

آیت اللهی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا اساسنامه فدراسیون در دوران کفاشیان اصلاح و به فیفا ارسال نشد، افزود : چندین بار برای اصلاح اساسنامه اقدام کردیم که هر بار با مقاومت وزارت ورزش و جوانان مواجه شدیم.

فوتبال ایران تعلیق نمی شود

وی گفت: خوشبختانه بندهایی که فیفا به اساسنامه اشکال گرفته بود، اصلاح شده است و خطر تعلیق، فوتبال ایران را تهدید نمی کند و باید زود مجمع تشکیل شود و اساسنامه به تایید برسد.

آیت اللهی افزود: امیدوارم فردی ریاست فدراسیون را برعهده بگیرد که شایسته این پُست مهم باشد و دوباره شاهد درخشش تیم های مختلف در مسابقات جهانی باشیم ضمن اینکه جایگاه نخست خود را در فوتبال آسیا که ۱۰ سال برعهده داشتیم دوباره بدست بیاوریم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم