غفلت نهادهای متولی از حوزه حجاب در دانشگاه‌ها/ نقش دانشگاه برای ترویج حیای اسلامی


غفلت نهادهای متولی از حوزه حجاب در دانشگاه‌ها/ نقش دانشگاه برای ترویج حیای اسلامی

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، مسئله‌ حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه‌ها یکی از مسائلی بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر دانشجویان به آن اشاره کردند و از مسئولان و رؤسای دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های مربوط و همچنین دانشجویان و دختران دانشجو خواستند تا به مسئله‌ حجاب و فاصله‌گذاری بین زن و مرد که مورد تأکید اسلام است اهمیت...

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، مسئله‌ حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه‌ها یکی از مسائلی بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر دانشجویان به آن اشاره کردند و از مسئولان و رؤسای دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های مربوط و همچنین دانشجویان و دختران دانشجو خواستند تا به مسئله‌ حجاب و فاصله‌گذاری بین زن و مرد که مورد تأکید اسلام است اهمیت بدهند و موازین شرعی را در دانشگاه‌ها رعایت کنند.

مسلما آنچه موجب شده رهبر معظم انقلاب در این حوزه دغدغه داشته باشند وضعیتی است که در برخی دانشگاه‌ها در حوزه حجاب وجود دارد و متاسفانه گاهی به نظر می‌رسد برنامه مناسب و درستی برای پیگیری این موضوع وجود ندارد.

مطمئنا پیگیری بحث حجاب در محیطی مانند دانشگاه حساسیت‌ها و ظرافت‌های خاص خود را دارد که باید برنامه ریزی‌ها بر اساس این حساسیت ها صورت گیرد و این می طلبد تا نهاد مرتبط، مسئولان دانشگاه با کمک تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان برنامه ریزی دقیقی برای این حوزه داشته باشند.

* مسئله حجاب و حیای اسلامی مورد غفلت نهادهای متولی قرار گرفته است

مهدیه جوکار فعال دانشجویی در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: بحث حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه‌ها که در رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان به آن اشاره کردند برای چندمین بار بود که به عنوان دغدغه‌های مهم ایشان مطرح می‌شد، این مسئله نکته بسیار حائز اهمیتی است که متاسفانه در غفلت نهادهای متولی قرار گرفته است.

جوکار تصریح کرد: مقوله حجاب اسلامی از شاخصه‌های اسلامی و مهم فرهنگی کشور است که در هر محیط عرصه‌ای برای بروز دارد. طبعا محیط دانشگاه نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما آنچه مهم است توجه به این نکته است که دانشگاه تنها یکی از محیط هایی‌ است که در اثرگذاری روی فرد تاثیر دارد.

وی ادامه داد: برای مثال فرد در محیط جامعه با رسانه مناسبی که پیرامون حجاب برای او فرهنگ سازی و مسئله سازی کند مواجه نیست، در دستگاه‌های گوناگون دغدغه‌مندی و کار فرهنگی ملموسی پیرامون این مقوله مشاهده نمی‌کند، سینماهای کشور به جای حرکت به سمت ترویج حیا و حجاب بعضا با شتاب به سمت ولنگاری حرکت می‌کنند، کارهایی که انجام می‌شود در بسیاری اوقات ادبیات مناسب جوان را نداشته و یا در انتقال مطلب کور عمل می‌کنند و… .

* ترویج حیا و حجاب با عملکرد زنجیره‌وار نهادهای فرهنگی محقق می‌شود

این فعال دانشجویی تصریح کرد: در این شرایط طبعا خروجی این انفعال‌ها تنها با فرهنگ سازی در محیط دانشگاه جبران نمی‌‌شود. آنچه در بحث ترویج حیا و حجاب مانند هر مقوله فرهنگی دیگر حائز اهمیت است، عملکرد زنجیره‌وار نهادهای فرهنگی است.

جوکار تصریح کرد: از سوی دیگر متاسفانه در سایه غفلت مسئولین در سال‌های اخیر، پرداختن به این مسئله چنان غیرتخصصی، با ادبیات نادرست و با شیوه‌های نامناسب به معنای اخص کلمه دستمالی شده است که عملا بحث حجاب و حیا را در نظر بسیاری از جوانان به موضوعی دگم و متحجرانه بدل کرده است.

وی افزود: از سوی دیگر رفتار برخی مسئولین است که در این چندسال سعی داشته تا ناکارآمدی‌ها و نارسایی‌های حوزه اقتصادی را با دوگانه‌ اقتصاد و آزادی‌های اجتماعی پیش ببرند، مشکلاتی را در این حوزه ایجاد کرده است.

* مسائل کلان فرهنگی سوپاپ اطمینان نیست

وی اضافه کرد: بایستی به این آقایان متذکر شد مسائل کلان فرهنگی سوپاپ اطمینان فشارهای معیشتی مردم نیست که هرگاه وضع اقتصادی مردم سخت‌تر شد پرداختن به مسائل فرهنگی و حفظ چهارچوب‌های آن را رها کرده و در ازای آن، توهم آزادی اجتماعی را به حد ولنگاری فرهنگی و ویران شدن مرزهای حیا و حجاب ایجاد کنید تا سطح نارضایتی های مردمی که ناشی از حوزه‌های دیگر است، کاهش یابد.

این فعال دانشجویی گفت: بایستی توجه داشت که اثرات این فضای پیش آمده طبعا در محیط دانشگاه هم دیده شده و هر قدر دانشگاه در این حوزه خوب عمل کند بازهم نمی‌توان انتظار داشت که تمامی کاستی های موجود در سطح کلان جامعه را جبران کند.

جوکار یادآور شد: البته این مسئله هرگز به این معنا نیست که تکلیف از روی دوش دانشگاه در راستای نقش آفرینی در این حوزه برداشته شده است. دانشگاه به سهم خود می‌تواند تاثیر مناسبی بر جامعه دانشگاهیان داشته باشد. بلکه به این معناست که برای مشاهده تاثیرات پایدار لازم است تا این موضوع در سطح کلان به خوبی پیگیری شود.

* کمک به گسترش حیا و حجاب در دانشگاه به درستی رخ نمی‌دهد

وی گفت: متاسفانه مانند سایرنهادها پروسه فرهنگ‌سازی و کمک به گسترش حیا و حجاب در دانشگاه نیز به درستی رخ نمی‌دهد. بر هیچ‌کس پوشیده نیست که نبض فعالیت های فرهنگی در دانشگاه به دست تشکل‌ها، نهاد رهبری و معاونت‌های فرهنگی می‌تپد. اما متاسفانه توجه کافی و نگاه‌ تخصصی به فعالیت این بخش ها نمی‌شود.

جوکار افزود: در این حوزه توجه به تشکل‌های دانشجویی بسیار می‌تواند مثمر ثمر باشد. چرا که به فراخور ماهیت دانشجویی این تشکل‌ها دغدغه‌ سایر دانشجویان به خوبی توسط آنان شناخته و درک می‌شود و می‌تواند به حل آن کمک کند.

وی گفت: از سوی دیگر بعضا شاهد هستیم در نگاه برخی مسئولان میزان اهمیت موضوعات فرهنگی و پرورشی، بسیار کمتر از موضوعات صرفا آموزشی بوده و مسایل فرهنگی مورد کم‌لطفی قرار می‌گیرند. بطوری که گاها دیده می‌شود در انتخاب فردی جهت انجام یک مسئولیت فرهنگی هیچ توجه دقیقی به تخصص آن فرد و یا سوابق ایشان نمی‌شود.

وی ادامه داد: مشکل ادبیات مناسب نیز متاسفانه در دانشگاه وجود دارد. یکی از مهم‌ترین مثال‌های آن کتب درسی گروه معارف است که مورد انتقاد اساتید بزرگوار این گروه نیز قرار دارد. عدم تحول در ادبیات سازی و نگارش کتبی با بیان متناسب فضای روز جامعه نقصی است که بطور مستقیم بر روند فرهنگ‌سازی دانشگاه تاثیر دارد.

* جای خالی کتاب‌های به‌روز و حرف‌های نو درباره حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه‌ها به چشم می‌خورد

این فعال دانشجویی اضافه کرد:‌ یقینا آنچه می‌تواند جامعه و دانشگاه را در نقش‌آفرینی فرهنگی موفق بدارد یک همکاری کلان میان نهادهای گوناگون است. واضح است فرهنگ‌سازی حول مقوله‌ای مانند حجاب و حیا که فعالیت پیرامون آن از ظرافت های خاصی برخوردار است لازم است تا گام به گام و هماهنگ رخ دهد. مشکل آنجاییست که فرهنگ‌سازی را رها کرده و راه‌حل را صرفا اقدامات قهری و تنبیهی بدانیم.

وی با بیان اینکه امروز در دانشگاه جای خالی حلقه‌ها و مباحثات چالشی، کتاب‌های به‌روز و حرف‌های نو بیش از هر زمان به چشم می‌خورد، اظهار داشت: امیدواریم با رهنمودهای مقام معظم رهبری و فعالیت دانشجویان و مسئولین انقلابی شاهد گسترش هرچه بیشتر حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه ها باشیم.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ