احتمال بازگشایی تالارها در مناطق سفید/گلایه از وضعیت مترو


احتمال بازگشایی تالارها در مناطق سفید/گلایه از وضعیت مترو
سرپرست مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت از احتمال بازگشایی تالارها در مناطق سفید خبر داد و گفت که بر اساس آمار وزارت بهداشت میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اصناف ۸۵ درصد بوده که اخیرا گفته شده پروتکل‌ها اجرا نمی‌شود اما مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد بیشتر واحدهای صنفی رعایت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، جمشید گلپور امروز (چهارشنبه) در نشست خبری اظهار کرد: دولت اعتباراتی برای مشاغل آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته و ۱۵ شغل مشمول این طرح شده‌اند که تعداد قابل توجهی از آنها اصناف هستند. همچنین بسته حمایتی ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان بوده است؛ به واحدهایی که با دستور دولت تعطیل شدند ۱۶ میلیون و واحدهایی که تعطیلی آنها ناگزیر بوده است، ۱۲ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مرحله اول پرداخت تسهیلات به واحدهای شامل پرونده بیمه آغاز شده و پرداخت به بخش‌های که خارج از پرونده بیمه هستند، در دستور کار است، تصریح کرد: واقعیت این است که کلیه اصناف از موضوع کرونا آسیب دیدند که برخی آسیب‌ها بسیار شدید بوده است. مثلا تالارها که با دستور دولت تعطیل شدند، هنوز اجازه بازگشایی ندارند.

احتمال بازگشایی تالارها در مناطق سفید

البته به گفته وی مصوبه اولیه برای اینکه تالارهای پذیرایی برای جلوگیری از آسیب بیشتر در مناطق سفید بازگشایی شوند گرفته شده و اجرای آن در انتظار تصویب در ستاد ملی کرونا است.

وی همچنین درباره مکانیزم نظارتی بر اصناف گفت: برای اینکه موضوع تخلفات صنفی را رصد کرده و سرعت دهیم، سامانه بازرسی و اطلاع رسانی قیمت راه‌اندازی کردیم که شکایت‌هایی در حوزه تقلب و گران‌فروشی روزانه ثبت شده و سازمان حمایت و سازمان‌های صمت استان‌ها آن را بررسی می‌کنند.

دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت کالاها بعد از ماه مبارک رمضان اظهار کرد: افزایش قیمت بر کسی پوشیده نیست اما نمی‌پذیرم که نظارتی بر آن وجود ندارد. منکر شرایط تورمی در کشور نیستیم اما هرکسی فراتراز سود قانونی کالایی عرضه کند قطعا مطابق قانون با آن برخورد می‌شود.

اجازه صادرات ماسک سه لایه داده نمی‌شود

گلپور از تولید ۷۲ میلیون ماسک سه لایه صنعتی در کشور از زمان شیوع کرونا خبر داد که تولید ۷۰ درصد این اقلام در کارگاه‌ها بوده است.

همچنین به گفته وی تولید ماسک ان ۹۵ سه میلیون، دستکش جراحی ۶ میلیون، دستکش معاینه ۳۲۲میلیون، دستکش یکبار مصرف ۱۵۱ میلیون، لباس یکسره ۹۴۴ عدد، الکل طبی ۲۶ میلیون لیتر و ژل ضد عفونی کننده ۱۲ میلیون لیتربوده است.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه برای تامین ماسک سه لایه مشکلی وجود ندارد، تاکید کرد: با این وجود اجازه صادرات ماسک سه لایه را نمی‌دهیم تا در این زمینه اطمینان خاطر داشته باشیم و تلاش می‌کنیم قیمت آن را در هفته‌های آینده کاهش دهیم.

گلپور همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اصناف، گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اصناف ۸۵ درصد بوده است. که اخیرا گفته شده پروتکل‌ها اجرا نمی‌شود اما مشاهدات میدانی ما نشان می دهد بیشتر واحدهای صنفی رعایت می‌کنند.

وی همچنین تاکید کرد که واحدهای صنفی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند بار اول تذکر می‌گیرند اما دفعات بعد حتما پلمپ می‌شوند.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد که حدود ۴۰۰ اتاق اصناف در کشور داریم که حدود ۷۰۰۰ اتحادیه صنفی فعالیت داشته و حدود سه میلیون واحد صنفی با پروانه کسب نقش آفرینی می‌کنند.

گلایه از وضعیت مترو/ ناوگان حمل و نقل عمومی تقویت شود

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت مترو نیز گفت: گلایه‌ها نسبت به وضعیت مترو کاملا درست است و ما هم این گلایه‌ها را رسما اعلام کردیم. طبیعتا اجرای طرح ترافیک در کنار بازگشایی مراکز کسب و کار و ادارات، حجم ترددها را افزایش می‌دهد و امکانات شهرداری تهران و شهرداری‌های سایر استان‌ها محدود است و لازم است که ناوگان عمومی تقویت شود. با همین ناوگان کم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی الزامی است. حتی اگر ماسک بزنیم، اما در مترو و اتوبوس و... تراکم جمعیت داشته باشیم، قطعا ماسک فاقد ارزش می‌شود.

احتمال بازگشایی تالارها در مناطق سفید/گلایه از وضعیت مترو

لزوم فعالیت اتوبوس‌ها و هواپیماها با ۵۰ درصد ظرفیت

ترددهای غیرضرور ممنوع/وی در این باره افزود: اتوبوس‌ها اعم از برون شهری و درون شهری و هواپیماها باید با ۵۰ درصد ظرفیت‌شان استفاده کنند. همانطور که در مصوبه ستاد هم در زمینه سینماها و مراکز فرهنگی و هنری این درصد دیده شده است. اگر طرح ترافیک را اجرا کنیم، ترددهایمان رو به افزایش باشد و پروتکل‌ها را رعایت نکنیم، این وضعیت در متروها و خطوط حمل و نقل‌مان ادامه خواهد داشت. باید حمل و نقل عمومی تقویت شود و مردم همچنان از ترددهای غیر ضروری اجتناب کرده و تردد را کماکان برای تهیه ارزاق و سر کار رفتن انجام دهند. اگر این موارد را رعایت کنیم در تهران هم شاهد کاهش تراکم خواهیم بود.

فرهادی درباره ارائه امکانات و تجهیزات حفاظت فردی به برخی از اصناف مانند اغذیه‌فروشی‌ها،‌ نانوایی‌ها و... گفت: مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا در همان ابتدا توزیع ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده و گندزدا تحت تولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت. ضمن احترام به کمک‌های اتحادیه‌ها و اصناف، فکر می‌کنم وظیفه مشخص تامین این اقلام با خود صنف است که از طریق وزارت صمت بتوانند این مشکل را رفع کنند.

چگونگی صدور کارت سلامت برای اغذیه فروشی‌ها و نانوایی‌ها

فرهادی در زمینه صدور کارت سلامت برای اغذیه‌فروشی‌ها، نانوایی‌ها و ...، گفت: در زمینه صدور کارت بهداشت هم تغییری نداشتیم و تمام دست اندرکاران مواد غذایی از طبخ گرفته تا فرآوری آن‌ها، مدت زمان کارت سلامت‌شان شش ماهه است مانند نانوایان، آشپزها و کسانی که سرو غذا را بر عهده دارند. افراد دیگری که بر روی طبخ تاثیر مستقیم ندارند،‌ مانند بسته‌بندی اتوماتیک نیز مدت زمان کارت بهداشت‌شان یک‌ساله است.

امکان انتقال کرونا از طریق استخرها؛ آری یا خیر؟/ کرونا از طریق آب شرب منتقل نمی‌شود

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به سوال ایسنا، درباره احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق آب و آب‌تنی کردن در استخر یا رودخانه‌ها، گفت: بر اساس آخرین مستندات علمی، ویروس کرونا از طریق آب منتقل نمی‌شود، اما می‌تواند در آب حضور داشته باشد. خوشبختانه میزان کلر آزاد باقی مانده که در آب شرب یا استخرها زده می‌شود، به راحتی ویروس کرونا را از بین می‌برد. بر همین اساس در آب شرب شهری تاکنون موردی از جداسازی ویروس کرونا نداشتیم و اصلا جزو شاخص‌های کنترلی‌مان هم نیست. در استخرهای شنا از خود آب استخر نگرانی نداریم، زیرا میزان کلر باقی مانده و کدورت آب طبق استاندارد است و سیستم تصفویه، اجازه فعالیت ویروس کرونا در آب را نمی‌دهد.

وی افزود: البته از آنجایی که فضاهای مشترک در استخرها زیاد است و از ورودی استخر آغاز می‌شود و راهروها، حمام و دوش، سرویس‌های بهداشتی، رختکن‌ها و سایر سطوح را هم شامل می‌شود و ویروس کرونا می‌تواند از طریق این سطوح منتقل شود و بر همین اساس ما در این زمینه حساسیت داریم.

بازگشایی کدام ورزش‌ها همچنان ممنوع است؟

فرهادی تاکید کرد: در زمینه آب تنی در رودخانه‌ها،‌ مشکل بیماری منتقله به وسیله آب آلوده ممکن است مطرح شود. به عنوان مثال باید درباره شنا در رودخانه‌ای که تحت کنترل نیست و سلامتش معلوم نیست، احتیاط‌های لازم انجام شود. در عین حال در مناطق سفید، کلیه فعالیت‌های ورزشی از جمله استخرها ممنوعیتی ندارد. در شهرها و مناطق زرد هم باشگاه‌ها و استخرهای روباز می‌توانند فعالیت کنند که البته ابتدا منوط به تایید وزارت ورزش و تاییدیه بهداشت محیط دانشگاه‌ علوم پزشکی مربوطه است. در مناطق زرد و خصوصا مناطق قرمز، کلیه ورزش‌های برخوردی مانند کشتی، کاراته و جودو و... فعلا ممنوع هستند. طبیعتا استخرهای شنا هم در مناطق قرمز فعلا ممنوعیت دارند.

وضعیت مطلوب فاصله‌گذاری در حرم‌های مطهر

فرهادی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت اماکن زیارتی نیز گفت: بر اساس آخرین مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیت فعالیت زمانی برای حرم‌های مطهر برداشته شد. همچنین تولیت‌ها موظف شدند در زمینه نظارت با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت فعال باشند. بر اساس آخرین گزارش‌ها، تولیت‌ها از نظر فاصله گذاری تقریبا به وظیفه خود عمل کرده‌اند و وضعیت فاصله‌گذاری در حرم‌های مطهر مطلوب است.

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: البته تا کنون مصوبه‌ای برای زیارت ضریح نداشتیم. نمازهای یومیه هم در مساجد در همه مناطق بازگشایی شده و برای نمازهای جمعه، علاوه بر مناطق سفید، مناطق زرد هم باز شده است. البته نماز جمعه شهر تهران به بررسی دقیق‌تر نیاز دارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین