از یک طلبه به ریاست محترم جمهور


(در حاشیه‌ی تخصیص بودجه میلیاردی برای ساخت مسجد در سطح کشور) درآمد؛ جناب آقای دکتر محمد اشرف غنی، ریاست محترم جمهوری! از این‌که ساخت نیایش‌گاه در دستور کارتان قرار گرفته است، فارغ از این‌که انگیزه کم‌کردن فاصله‌ی ارگ و منبر باشد یا...

(در حاشیه‌ی تخصیص بودجه میلیاردی برای ساخت مسجد در سطح کشور)
درآمد؛
جناب آقای دکتر محمد اشرف غنی، ریاست محترم جمهوری! از این‌که ساخت نیایش‌گاه در دستور کارتان قرار گرفته است، فارغ از این‌که انگیزه کم‌کردن فاصله‌ی ارگ و منبر باشد یا چیز دیگر، ، سپاس‌گزاریم. لیک، پرسش این است که در اختصاص یافتن بودجه‌ها چه اندازه‌، اولویت‌ها مطمح نظر است؟ ساخت مسجد در شهرهای مختلف، شاید یکی از خواست‌های مردم باشد، اما نیازهای مردم در ساحت‌های مختلف تا چه اندازه در این میانه دیده شده و اولویت‌بندی شده است؟ از این‌که پیش‌نهادهای نگارنده، عوامانه است، پیشاپیش عذر می‌خواهم.

یکم: با توجه به شدت یافتن بی‌کاری، بهتر نیست این بودجه به اعطای قرضه به جوانان تحصیل‌یافته‌ی بی‌کار اختصاص یابد تا با کار آفرینی، نان خود و خانواده‌های دیگر را تأمین کنند و از خمس و زکات تولید آنان، طی ده‌سال آینده چند برابر نیایش‌گاه‌های مورد نظر، حتی معیاری‌تر، اعمار گردد؟

دوم: در مورد بازگردندان این بودجه به پروژه‌های نیمه‌کاره، به ویژه‌ سرک‌های مواصلاتی ولایت‌ها، که به بهانه‌ی مقابله با کرونا حذف شد، نظرتان چیست؟ رنج مردم که در رفت و آمد‌ها کم‌تر شود، نیایش در صحرا نیز برای‌شان بهجت‌آور است.

سوم: اختصاص دادن این بودجه برای شفاخانه‌ها و مقابله با کوید19 چگونه است؟ وفات فوج فوج پیر و برنا در پی آلودگی به این بیماری بی‌حیا، فرصت و حال نیایش‌را از این مردم ستانده است! عذر می‌خواهم اگر نیم این بودجه به واردات دوا و دستگاه مورد نیاز کروناییان و نیم دیگر به توسعه‌ی دانش‌ها برای مراکز علمی اختصاص می‌یافت، شایسته‌تر نبود؟

چهارم: چه طور است که این بودجه به ساخت پوسته‌های امنیتی مرزی اختصاص یابد. تا از خروج غیر قانونی جوانان جویای نان و ورود تروریست‌های خراب‌کار مورد ادعا، یک‌جا جلوگیری شود؟ هم سریال زنده زنده سوختن عزیزان‌مان در شلیک سرباز همسایه قطع می‌شد و هم هوا رفتن زیرساخت‌های‌مان با خراب‌کاری تروریست‌های کوردل، نقطه‌ی پایان می‌یافت. می‌توان با این کار، از دود شدن شوکت سرزمینی و شکوه ملی نیز جلوگیری کرد.

پنجم: راستی این‌روزها تعداد قابل توجهی از معلمان و اساتید مراکز تعلیمی و تحصیلی خصوصی، مکرر در تماس می‌شوند و نسبت به تغییر شغل مشورت می‌خواهند. اگر این بودجه به رفع مشکل این‌ نهادها اختصاص یابد، نیایش‌گران بیش‌تری را تربیت خواهند کرد. جسارت نباشد، از خطیبان زیاد شنیده‌اید که پیامبر نازنین اسلام فرموده‌اند: فقر، کفر می‌آورد. معلمان و استادان، اگر با مشکلات دست در گریبان باشند، نیایش‌گری تربیت نخواهد شد تا نیایش‌گاهی نیاز باشد.

ششم: جناب رییس جمهور! اگر این بودجه به ارتقای ظرفیت منصب‌داران ولایات اختصاص یابد تا در حکم‌رانی، سنجیده‌تر عمل کنند و جلوی آنارشیسم، ناامنی، سرقت، اختطاف، اختلاس و...را بگیرند، چه نظری دارید؟ در ولایت‌های مختلف، مردم از بی‌تدبیری به ستوه آمده‌اند. از گمرک‌ها دزدی می‌شود، آب‌ها هدر می‌رود، ظرفیت‌های زراعی بی‌استفاده مانده است و ده‌ها مشکل دیگر. این‌ها شهریاران شایسته می‌طلبند.

هفتم: جناب رییس، اگر این بودجه با دقت برای کاهش تعصب، تبعیض و خشونت هزینه شود، چه نظر دارید؟ تعصب‌های کور، حتی تاریخ معاصر را که پیش دیدگان خرد و کلان هم‌وطن رخ داده است، در نصاب تعلیمی معارف، تحریف می‌کند و در این وضعیت، درون مساجد نیز، بی‌تردید تروریستان پرورش خواهند یافت. در این حالت، هرچه حضرت‌عالی غم‌شریکی کنید و خود را عضوی از قوم زخم خورده نیز بشمارید سودی نمی‌کند.

هشتم: جناب سرقوماندان اعلی! یادم آمد که ایالات متحده تهدید به قطع بخشی از بودجه‌ی نیروهای امنیتی کرده بود. اینک که قصر سپید درگیر ماجرای جرج فلوید و خروش جنبش عدالت‌خواهانه سپید دلان است، عملی ساختن آن تهدید، حتمی‌تر می‌نماید. اگر این بودجه، صرف نیروهای نظامی و امنیتی وطن شود، چه نظر دارید؟ عزت و اقتدار ملی، تضمین و اصل "الاسلام یعلو و لایعلی علیه" نیز تأمین می‌شود.

نهم: برای جامعه این نکته روشن شده است که مشکلات جامعه، بخشی ریشه در قصر سپید دارد و برخی از امثال ساکنان قصر سپیدار مایه می‌گیرد. نظر حضرت‌عالی در مورد اختصاص دادن یک هزارم این بودجه به 20 تن از متفکران درجه یک وطن، برای تأمل در راه رهایی از مشکل‌تراشی‌های تصمیم سازان و تصمیم گیران این دو بنیاد چیست؟

دهم: جناب رییس، بی‌تردید، اگر بودجه کشور کشش ساخت مساجد را در کنار اولویت‌های یاد شده دارد، ساخت مساجد باقیات الصالحات از سوی دولت شما خواهد بود؛ لیک در صورت عدم تأمین اعتبار، به عنوان یک طلبه، سخنم این است که بودجه‌ی یاد شده به موارد فوق اختصاص یابد تا بیش از این شاهد لیلام شدن عزت و اقتدار ملی نباشیم. ضمن آن که خداوند سبحان و پیامبر نازنینش نیز راضی به این کار نخواهند بود.

فلیعبدوا رب هذا البیت الذی اطعمهم من جوع و آمنهم من خوف.
والسلام علی من‌اتبع الهدی
با تقدیم احترامات فایقه
محمد مهدی افضلی
هرات


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)