یک متخصص ارتوپدی، با بیان این که قدم زدن کالری نمی سوزاند، اظهارکرد: پیاده روی سریع و تند باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد و پشت سر هم باشد تا عضلات گرم شود و جریان خود در غضلات زیاد شود.
دکتر امید قلی پور در گفت وگو با ایسنا، یکی از مهمترین بخش های زندگی بشر در ادوار مختلف را ورزش دانست و گفت: هرچقدر تمدن در بشریت پیشرفت می کند، ورزش اهمیت بیشتری می یابد.
او آسیب های ورزشی را به دو دسته آسیب های عمومی و آسیب های ورزشکاران حرفه ای تقسیم کرد و ادامه داد: پیاده روی یکی از ساده ترین ورزش ها محسوب می شود؛ البته شرایط پیاده روی در سطوح صاف، سراشیبی و سرپایینی و پله متفاوت است و اشخاص سالم هیچگونه محدودیتی در انجام این ورزش ها ندارند.
این متخصص ارتوپدی، پیاده روی و دویدن در سطح صاف را استانداردترین ورزش دانست و عنوان کرد: برای پیاده روی در سراشیبی ها مانند کوه حتما باید آمادگی فیزیکی کسب شده باشد، برای این که مفصل های انسان یک مهندسی پیچیده دارد و ورزش کردن بدون آمادگی موجب فشار به مفاصل می شود.
قلی پور، یکی از شایع ترین دلیل مراجعه به پزشک ارتوپد را زخم های غضروفی (نرمی غضروف) دانست و بیان کرد: وقتی یک فشار غیر متناسب به غضروف مفصل وارد می شود، آن غضروف تاول می زند و زخم می شود؛ البته آرتروز یک بیماری خوب نشدنی است و در آن غضروف از بین می رود، ولی زخم های غضروفی فقط باعث درد می شود و فعالیت فرد را محدود می کند.
وی زانو را یک اهرم دانست که نقطه اتصال آن به پا استخوان کشکک نام دارد و اظهارکرد: درصورتی که عضلات چهار سر ران آماده یک فعالیت ورزشی سنگین نباشد و یک فشار غیر متناسب به آن وارد شود، فشار در زیر کشکک افزایش می یابد و غضروف نمی تواند آن فشار را تحمل کند و زخم می شود.
این متخصص ارتوپدی، وزنه زدن با جلوی ران (اسکات) در آغاز رفتن به باشگاه ورزشی را اشتباه دانست و یادآور شد: این روش برای ورزشکاران حرفه ای است که عضلات مستحکم تری دارند و اشخاص غیر حرفه ای به زانوها آسیب می زنند.
او با بیان این که قدم زدن کالری نمی سوزاند، گفت: تند راه رفتن ورزش است، ولی قدم زدن ورزش محسوب نمی شود. پیاده روی سریع و تند باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد و پشت سر هم باشد تا عضلات گرم شود و جریان خود در عضلات زیاد شود. در واقع با گرم شدن عضلات و افزایش جریان خون می توانیم به تقویت عضلات و سوخت کالری برسیم.
قلی پور، ضربان قلب مناسب در پیاده روی تند را ۱۰۰ تا ۱۱۰ در دقیقه دانست و اضافه کرد: پس از ۱۵ دقیقه پیاده روی تند، ۱۰ دقیقه پیاده روی آرام صورت گیرد و بعد ۱۵ دقیقه پیاده روی تند انجام شود. در روزهای ابتدایی ورزش کردن دو بار ۱۵ دقیقه کافی است و این کار باید حداقل ۲۰ روز ادامه پیدا کند.
این متخصص ارتوپدی پیاده روی تند را یکی از بهترین ورزش ها دانست و افزود: پیاده روی در روز حداکثر یک ساعت کفایت می کند و سوخت خوبی برای کالری محسوب می شود و وزن را خیلی کم می کند و جریان خون را افزایش می دهد و به قلب کمک می کند.
او استفاده از تردمیل و دوچرخه ثابت در داخل منزل را برای افراد سالم بدون مانع دانست و گفت: تردمیل برای یک شخص سالم ورزش خوبی است، ولی افرادی که از بیماری های مفصلی و زانو و لگن رنج می برند و درد زانو و آرتروز دارند و یا عمل زانو انجام داده اند، تردمیل (Treadmill) استفاده نکنند، ولی دوچرخه ثابت ورزش بی خطرتری است.
قلی پور، وزنه مناسب برای دمبل زدن را دارای چند ویژگی دانست و بیان کرد: عضلاتی که وزنه را بالا می آورند از عضلاتی که وزنه را پائین می کشند قوی تر هستند لذا اگر هنگام پائین کشیدن دمبل لرزش در عضلات ایجاد و منجر به رها شدن دمبل شود، وزنه مناسبی نیست و به عضلات آسیب می زند. در شنا رفتن هم باید هنگام پایین آمدن آرامش داشته باشیم تا آسیب نبینیم.