به جای گوشت چه بخوریم؟
لوبیاها حاوی مقادیر بالای پروتئین و یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی و غیر گوشتی محسوب میشوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ تمام لوبیاها (لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا کشاورزی) برای سلامتی مفید هستند و یک گزینه سالم برای بیماران مبتلا به آسم و دیابت محسوب میشوند. لوبیا به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، همچنین یک منبع عالی از ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین، فیبر غذایی و آهن است. مصرف لوبیا به طور مرتب، برای مو و پوست مناسب است و از عملکرد مناسب سیستم عصبی و مغز حمایت میکند اما اینها تنها بخشی از خواص لوبیا است.
بر خلاف باور عموم مردم لوبیا بادزا نیست بلکه بادهای نهفته در درون بدن را از بدن خارج میکند و این یک فایده است. لوبیا سرشار از پتاسیم، منیزیم، آهن و پروتئین است بنابراین، برای گیاهخواران، جایگزین خوبی برای گوشت است.
ارزش غذایی لوبیا
لوبیا به طور عمده از کربوهیدرات و فیبر تشکیل شده است، اما به عنوان منبع خوبی از پروتئین نیز محسوب میشود. لوبیاها غنی از پروتئین هستند گرچه کیفیت غذایی پروتئین لوبیا به طور کلی کمتر از پروتئین حیوانی است. لوبیا جایگزین مقرون به صرفهای برای بسیاری از مردم است. در واقع، لوبیا یکی از غنیترین منابع پروتئین گیاهی است که گاهی اوقات به عنوان «گوشت فقیر» نامیده میشوند.
پروتئینی که به مقدار زیاد در لوبیای قرمز وجود دارد، فازولین است که در برخی افراد ممکن است واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. لوبیا همچنین حاوی پروتئینهای دیگری مانند لکتینها و مهار کنندههای پروتئاز است.
کربوهیدراتهای لوبیا
لوبیاها عمدتا از کربوهیدراتهای نشاستهای تشکیل شدهاند که تقریبا ۷۲ درصد از کل کالری را تشکیل میدهند. نشاسته عمدتاً از زنجیرهای طولانی گلوکز در شکل آمیلوز و آمیلوپکتین (۳) تشکیل شده است. لوبیا نسبت بیشتری از آمیلوز در مقایسه با اکثر منابع غذایی دیگر نشاستهای دارد.
آمیلوز به عنوان آمیلوپکتین قابل هضم نیست به همین دلیل، نشاسته لوبیا یک کربوهیدرات دیر هضم است. هضم آن طول میکشد و باعث میشود که قند خون بیشتر و بیشتر از سایر نشاستهها ایجاد شود. لوبیاها به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید هستند.
لوبیا، یک عنصر آنتی اکسیدانی است
این یک عنصر آنتی اکسیدانی است که برای بدن بسیار مناسب و مفید خواهد بود. به علاوه لوبیاها، بهترین منابع غذایی مس، گوشت، غذاهای دریایی و آجیل هستند. منگنز این ترکیب در بسیاری از غذاها، به ویژه در دانههای کامل، حبوبات، میوهها و سبزیجات وجود دارد. پتاسیم این مواد مغذی ضروری میتواند بر سلامت قلب مفید باشد.
لوبیا باعث جلوگیری از فشار خون بالا
لوبیا که منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، فیبر محلول و پروتئین است، به کاهش فشار خون بالا کمک میکند. این عناصر باهم در حفظ فشار خون طبیعی موثر هستند، پتاسیم و منیزیم عروق را گسترش میدهند و جریان خون نرمال و طبیعی را فراهم میکنند.
لوبیا باعث تقویت استخوانها میشود
منگنز و کلسیم موجود در لوبیا باعث تقویت استخوانها میشود و باعث جلوگیری از پوکی استخوان میشوند، فولات در لوبیاها نیز به حفظ سلامت استخوان و مفصل، کمک میکند و خطر بیماریهای استخوانی و شکستگی را کاهش میدهد.
مقدار بالای کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر رژیم غذایی در کلیهها، سطح کلسترول را در خون کاهش میدهد. فیبر رژیم غذایی محلول یک ماده ژل مانند در معده است که کلسترول را احاطه کرده و از جذب آن به بدن جلوگیری میکند.
لوبیا مناسب برای بیماران دیابتی
یک گزینه سالم برای بیماران دیابتی است که به دلیل شاخص گلیسمی پایین آن است که محتوای شکر بدن را متعادل نگه میدارد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
لوبیا معده را پاکسازی میکند
هنگامی که لوبیاها در مقادیر مناسب مصرف میشوند، میتوانند به پاک سازی دستگاه گوارش نیز کمک کنند. همچنین باعث حذف سموم از بدن شده و خطر احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
لوبیای قرمز غنی از ویتامین B۱ است که تا حد زیادی به عملکردهای شناختی سالم کمک میکند. سطح بالایی از ویتامین B۱ در ایجاد سدیم استیل کولین (انتقال دهنده عصبی مهم) کمک میکند که عملکرد مناسب مغز را تقویت میکند و تمرکز و حافظه را افزایش میدهد. منگنز در لوبیا بسیار مهم است و در انجام متابولیسم، که اساساً تجزیه مواد مغذی برای تولید انرژی برای بدن است، اهمیت دارد.
منگنز در لوبیا نیز به دفاع از آنتی اکسیدانی بدن کمک میکند تا رادیکالهای مضر آزاد بدن به طور صحیح و موثر تخریب شوند.
آنتی اکسیدانهای لوبیا، سیستم ایمنی را با از بین بردن رادیکالهای آزاد و محافظت از سلولهای بدن تقویت میکنند.
لوبیا دارای خواص ضد پیری
آنتی اکسیدانها در لوبیاها از رادیکالهای آزاد خلاص میشوند و از رشد سلولها جلوگیری میکنند. آنها همچنین در کاهش چین و چروک، بهبود آکنه و تغذیه مو و ناخن موثر هستند.
لوبیا سلامت قلب را بهبود میبخشد
مقدار زیاد منیزیم در لوبیاها بر کلسترول تاثیر میگذارد و به بدن کمک میکند تا با بیماریهای مرتبط با قلب مانند سکته مغزی، بیماریهای عروقی، انعقاد شریانها، حمله قلبی و ... مبارزه کند و سلامت قلب قوی را حفظ کند.
لوبیاها به عنوان آنتیاکسیدانها عمل میکنند. رادیکالهای آزاد در میتوکندری توسط دفاع آنتی اکسیدان کاهش مییابد.
لوبیا همچنین شامل ویتامین K هستند و برای محافظت از سلولهای بدن از استرس اکسیداتیو که برای کاهش خطر ابتلا به سرطان حیاتی هستند، مهم است. میتوان با استفاده از لوبیا در رژیم غذایی مانع سرطان کولون شد.
لوبیا کنترل قند خون را بهبود میبخشد
خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند حمله قلبی میتواند به دلیل افزایش سطح قند خون شما افزایش یابد، بسیار مهم است که این سطح را متوسط نگه داریم و سطح قند خون را میتوان با خوردن لوبیا حفظ کرد.
عوارض جانبی لوبیا
مسمومیت هموگلوتینین: لوبیا حاوی هموگلوتینین، آنتیبادی است که میتواند باعث ایجاد گلبولهای قرمز شود. مقدار بیش از حد این ترکیب میتواند منجر به اسهال، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ شود.
مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد لوبیا میتواند به گاز، اسهال و مسدود شدن رودهها منجر شود.
آسیب به اندامها: اگرچه آهن در لوبیا سودمند است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به آسیب مغزی شود.