مناطق فروخته شده به پاکستان را بشناسید (1)


به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)از آنجایی که خانواده کرزی در پاکستان زندگی می کردند و حامد کرزی نیز در آنجا تحصیلات ابتدایی و متوسطه را گذرانده است، تحت تاثیر فرهنگ و سیاست پاکستان به زبانهای اردو و انگلیسی و پشتو مسلط...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)از آنجایی که خانواده کرزی در پاکستان زندگی می کردند و حامد کرزی نیز در آنجا تحصیلات ابتدایی و متوسطه را گذرانده است، تحت تاثیر فرهنگ و سیاست پاکستان به زبانهای اردو و انگلیسی و پشتو مسلط گشته و فارسی را نیز در میان خانواده خود بصورت بومی فرا گرفته است. (بسیاری از پشتو زبانهای متمدن و تحصیل کرده در میان خودشان فارسی صحبت می کردند از جمله خاندان شاهی و...) حامد کرزی هرچند تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته روابط بین الملل در هند سپری کرده اما دوباره به پاکستان بازگشته و با جبهه نجات ملی حضرت مجددی فعالیت داشته است. از حامد کرزی به عنوان رابط این حزب با سازمان استخبارات پاکستان نیز نام برده شده است. شنیده می شود که در آن زمان حامد کرزی به سازمان استخبارات پاکستان تعهد سپرده است که از منافع پاکستان در افغانستان حفاظت نماید.

کرزی با حمایت پاکستان به اجلاس بن راه یافت و با تاکید سازمان استخبارات پاکستان مورد تایید آمریکایی ها قرار گرفت و در ماه جدی سال 1380 به عنوان رییس اداره موقت افغانستان منصوب شد. مدت کار آقای کرزی در این مقام شش ماه تعیین شده و مجلس بزرگان (لوی جرگه) جوزای ۱۳۸۱ او را برای دو سال دیگر در مقام ریاست دولت انتقالی ابقا کرد. حامد کرزی در نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۳ که بر اساس موافقتنامه بن برگزار شد، شرکت کرد و با بیش از چهار میلیون و چهارصد هزار رای (۵۵/۴ درصد) به عنوان نخستین رییس جمهوری منتخب افغانستان آغاز به کار کرد.

وقتی حامد کرزی رییس جمهور بار اول به عنوان فرد اول افغانستان به دعوت پرویز مشرف رییس جمهوری وقت پاکستان به اسلام‌آباد سفر کرد، ریاست دولت موقت را برعهده داشت. در این سفر پرویز مشرف نسخه ای از تعهدات کتبی حامد کرزی به پاکستان را جهت یادآوری به مشاهده او رسانید و وی مجبور گردید بار دیگر به پاکستان تجدید بیعت کند. اما قرار بر این شد که جهت جلوگیری از افشای تعهدات کرزی به پاکستان، وی موضع ضد پاکستانی بخود بگیرد تا کسی به سرسپردگی وی شک نکند.

وی تا پایان ریاست جمهوری اش بیست و پنج بار به پاکستان سفر کرد که فقط بیست و یکبار آن رسما رسانه ای گردید و چهار بار دیگر آن هرگز به اطلاع عموم نرسید. در حقیقت هرزمانی که پاکستانی ها تصمیم می گرفتند حامد کرزی را احضار می کردند و وی بر اساس تعهدی که سال ها قبل به پاکستانی ها داده بود مجبور به اطاعت می شد.
هرچند سفرهای رسمی کرزی به پاکستان با شعارهای همکاری صادقانه پاکستان برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان همراه بود اما این موارد هیچ زمانی هدف اصلی کرزی برای سفر به پاکستان نبود.

در طول سفرهای متعدد و بیش از اندازه حامد کرزی به پاکستان، به او تفهیم گردید تا علاوه براینکه از احیای خط دیورند به نفع افغانستان حرفی نزند که قسمت هایی از خاک افغانستان را نیز به پاکستانی ها واگذار نماید. گفته می شود که در یکی از این جلسات، عمر داوودزی نیز حضور داشته و بعدا به عنوان هماهنگ کننده این هدف پاکستان مورد تایید سازمان استخبارات آمریکا نیز قرار گرفته است.

کرزی همواره تحت پوشش اینکه میخواهد پاکستان را وادار بسازد تا طالبان را به پای میز مذاکره بکشانند، تحرکات اصلی پاکستانی ها از جمله تخلیه مناطق خواسته شده توسط آنها را مخفی نگداشته و بجز موارد رسانه ای، هرگز با پاکستانی ها در روند سیاست تخلیه و اشغال مناطقی از خاک افغانستان مخالفت نکرده است.
پاکستانی ها برای اینکه کسی به سرسپرده بودن حامد کرزی شک نکند، برخی از خواسته های بی فایده او از جمله رهایی ملابرادر را پذیرفتند که هرگز به نفع افغانستان نبود.

ادامه دارد....
کد (4)


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق