در این مطلب تصاویری از کشف آرامگاه توت عنخ آمون خواهیم دید. پیشنهاد می کنیم اگر به تمدن مصر باستان علاقمند هستید با ما همراه باشید
تصاویر دیدنی از کشف مقبره 3000 ساله توت عنخ آمون
رازهایی در تاریخ وجود دارند که هر چه زمان می گذرد و علم و تکنولوژی پیشرفت می کند، رسیدن به پاسخ آن ها دشوارتر می شود به عنوان مثال با وجود امکاناتی که در حال حاضر در اختیار داریم اما باز هم برای چگونگی و دلیل ساخت برخی بناهای تاریخی توجیحی وجود ندارد.
یکی از رمزآلودهای تاریخ، مصر و فراعنه ی آن است؛ حکومت هایی که مطالعه ی آن ها و گنجینه هایی که از خود به یادگار گذاشته اند، هنوز هم جذاب و با سوال های بی پاسخ همراه است. برای دست یابی به پاسخ این سوال ها، انسان همواره در تلاش است. در یکی از همین تلاش ها در سال 1922 میلادی بود که پرده از راز بزرگی برداشته شد؛ آرامگاه توت عنخ آمون کشف شد...
در سال 1922 میلادی، مصرشناس و باستان شناس انگلیسی، هوارد کارتر بعد از سال ها تحقیق و مطالعه، آرامگاهی را کشف کرد که خبر از یک اتفاق بزرگ و تاثیر گذار در شاخت تاریخ مصر باستان می داد. او موفق شد تا آرامگاه توت عنخ آمون، یازدهمین فرعون مصر باستان که بین سال های 1327-1333 پیش از میلاد می زیست و از نامدارترین فراعنه مصر باستان بود را کشف کند. جالب آن که این آرامگاه زمانی که کشف شد، تقریبا دست نخورده بود و اقلامی در آن به دست آمد که بسیار با ارزش بودند؛ تابوت طلائی، مجسمه آنوبیس (خدای مرگ و مردگان) و انواع و اقسام گلدان های تزئینی و حتی ماسکی که توت عنخ آمون با آن دفن شده بود، از جمله ی این کشفیات بودند.
این مقبره که قدمتی 3 هزارساله داشت، زیر زمین مدفون شده بود و به همین دلیل از گزند دزدان و آسیب های مختلف در امان مانده بود.
یکی از جالبترین عکسها، روز ۱۶فوریه سال ۱۹۲۳ ثبت شده که کارترِ ۴۸ساله به همراهِ حامیِ مالی خود، لرد کارناروُن، مهرومومِ مقبره را شکسته و میخواهند وارد آن شوند. دو ماه بعد، کارنارون بعد از گزیده شدن توسطِ یک پشه و ایجاد سپسیس یا گندخونی در بدنش میمیرد. مرگِ او شروعِ عناوینی در روزنامههاست که از آن به عنوانِ «نفرینِ توتعنخآمون» یاد میکنند.
بیشتر بدانید : «توت عنخ آمون» را بیشتر بشناسید
تصویرِ مقبره توتعنخآمون برای مردم در سراسر جهان تصویرِ آشنایی است. اما لحظه خارقالعاده باز شدنِ تابوتِ توتعنخآمون توسطِ باستانشناسِ انگلیسی، هاوارد کارتر، تاکنون در قالبِ تصویرِ رنگی منتشر نشده بود.
لحظه خارق العاده باز شدن تابوت توت عنخ آمون
این تصویر را هری برتون در ۲۸اکتبر سال ۱۹۲۵ ثبت کرده است. عکسِ سیاهوسفیدِ اصلی بزرگی این کشف و رنگ خیرهکننده طلا و رنگِ آبیِ لاجوردیِ سنگهای نیمهقیمتی را آنطور که شایسته است، نشان نمیدهد.
تضادِ رنگِ مشکی و طلاییِ روی تابوت، آن هنگام که باستانشناس با یک چکش کوچک در حالِ زدودنِ پوششِ رزینِ عطرآگین از روی آن است، توی چشم میزند.
ماسکی که تون عنخ آمون با آن دفن شده بود
ماسکِ نفیسِ مرگِ این پادشاهِ ۱۸ساله با طلای خالص، شیشه و سنگهای قیمتی تزئین شده بود. این عکس بخشی از یک مجموعه ۱۴۰۰تایی از تصاویرِ منحصربهفردی است که برنامه های کاووش در دره پادهاشان را از زمانِ کشفِ مقبره ۱۸امین فرعونِ مصر در نوامبر سال ۱۹۲۲ تا باز شدنِ درِ تابوتِ داخلیِ توتعنخآمون، ۳سال بعد از آن، مستندنگاری کرده است.
کارتر، آرتور کلندر و یک کارگر مصری در حال باز کردن درب مقبره
تصاویرِ رنگیِ هاوارد کارتر متعلق به موسسه گریفیثِ آکسفورد در انگلستان است.
تصاویر جالب از کشف مقبره 3000 ساله توت عنخ آمون
یکی از جالبترین عکسها، روز ۱۶فوریه سال ۱۹۲۳ ثبت شده که کارترِ ۴۸ساله به همراهِ حامیِ مالی خود، لرد کارناروُن، مهرومومِ مقبره را شکسته و میخواهند وارد آن شوند. دو ماه بعد، کارنارون بعد از گزیده شدن توسطِ یک پشه و ایجاد سپسیس یا گندخونی در بدنش میمیرد. مرگِ او شروعِ عناوینی در روزنامههاست که از آن به عنوانِ «نفرینِ توتعنخآمون» یاد میکنند.
کارتر در حال بررسی تابوت توت عنخ آمون
عکسِ دیگری کارتر را در حالِ اسبسواری در اطرافِ معبدِ لاکسور و عملیاتِ ۵۰نفرهای نشان میدهد که کارگران در آن مشغولِ حملِ اشیاءِ باستانیِ ۳۰۰۰ ساله هستند. الیزابت فراد، دانشیارِ مصرشناسی در دانشگاهِ آکسفورد و مدیر موسسه گریفیث که مجری این برنامه بوده است، میگوید عکسهای رنگی ابعادِ جدیدی از این اکتشاف را نشان میدهند.
بیشتر بدانید : علت مرگ توت عنخ آمون
بیشتر بدانید : گنجینه فرعون طلایی در پاریس به نمایش گذاشته شد + تصاویر
بیشتر بدانید : اسرار جالب سلسله «توت آنخ آمون»
بیشتر بدانید : عجیبترین مومیاییهای تاریخ باستانشناسی جهان!!
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: faradeed.ir/karnaval.ir