اتمر در ایران یا نماینده استخبارات غربی در تهران؟


به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper) محمد حنیف اتمر در سفری دو روزه و در رأس هیأتی ۴۵ نفره از نمایند‌گان هفت وزارت، پنج ریاست مستقل، مشاور حقوقی ریاست جمهوری و دفتر شورای امنیت ملی به ایران سفر کرد. در خبرها آمده است که...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper) محمد حنیف اتمر در سفری دو روزه و در رأس هیأتی ۴۵ نفره از نمایند‌گان هفت وزارت، پنج ریاست مستقل، مشاور حقوقی ریاست جمهوری و دفتر شورای امنیت ملی به ایران سفر کرد.
در خبرها آمده است که اشرف غنی دستور رفتن این هیات را به ایران داده است تا به وضعیت سخت زندگی پناهجویان و حوادث جنجال برانگیز اخیر که ظاهرا باعث تیرگی روابط ایران و افغانستان شده است، رسیدگی شود و روی شواهد و مدارکی که به معاون وزیر خارجه ایران در کابل، مبنی بر غرق کردن پناهجویان افغانستانی در هریرود تحویل داده شده است بحث و گفتگو صورت گرفته و هردو کشور به نتیجه لازم در این زمینه برسند.

اما واقعیت قضیه چیز دیگری است!
هرچند این سفر به بهانه پرداختن به رویدادهای ناگوار اخیر و جستجوی راه‌حل برای جلوگیری از تکرار آن اعلام شده است، اما در واقع برای مذاکره پیرامون سند همکاری‌های جامع بین دو کشور، انجام ‌شده است.
سید رسول موسوی، دستیار وزیر خارجه و مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران نیز در گفتگویی به تشریح اهداف این سفر پرداخت و این سفر را یک سفر سیاسی و به منظور طراحی آینده روابط دو کشور و بررسی مسایل بین دو کشور برشمرد.
موسوی به تماس‌ تلفنی روحانی و اشرف غنی اشاره کرد و گفت: بعد از این تماس‌ها، آقای اتمر به ایران سفر می‌کند و مجموعه‌ای از مباحث موجود بین دو کشور که در رأس آن سند جامع همکاری‌های دو کشور است که برای مدتی متوقف شده بود، مجددا آغاز می‌‌شود.
مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه ایران همچنین افزود: مجموعه مسایلی دیگر از جمله کمیسیون مشترک اقتصادی، کمیسیون مرزی و موارد مختلف در این سفر مورد بحث و گفتگو بین دو طرف قرار می‌گیرد.
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز (شنبه) در مورد سفر حنیف اتمر به تهران گفته بود، این هیأت در طول دو روز حضور خود در ایران ضمن ملاقات با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سایر مقامات این کشور، در موضوعات مختلف و در چارچوب کار گروه‌های سند همکاری‌های جامع ایران و افغانستان، همکاری‌های اقتصادی، همکاری‌های مرزی، همکاری‌های مربوط به اتباع افغانستان، همکاری‌های رسانه‌ای، همکاری‌های امنیتی، همکاری‌های بهداشتی و کار گروه همکاری‌های آب و انرژی دیدار و گفتگو خواهند کرد.

نزدیک به ۵ سال از آغاز مذاکرات ایران و افغانستان برای دستیابی به سند جامع همکاری می‌گذرد و مذاکراتی که انتظار می‌رفت در طول شش ماه نهایی شود همچنان در مسیر گفتگو به پیش می‌رود.
کمیته‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی که وظیفه بررسی مفاد این سند را بر عهده دارند تاکنون با مسوولیت مدیران عالی دو کشور جلسات متعددی را داشته‌اند لیکن هنوز در دستور دو کمیته موضوعاتی باقی مانده که در حال گفتگو می‌باشد.
رسانه های ایرانی گزارش دادند که محمدحنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان در رأس هیأتی 45 نفره از جمله وزیر کار و تعدادی از معاونان و مدیران ارشد دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی افغانستان به ایران سفر کرده اند تا پیرامون سند همکاری جامع میان ایران و افغانستان به بحث بنشینند.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هرچند این دیدار برای مذاکراتی در خصوص روابط دوجانبه، توسعه و تعمیق روابط به ویژه در حوزه اقتصاد است اما احتمال دارد در حاشیه این سفر مباحثی درباره حوادث هریرود و همچنین یزد مطرح شود.

تهران موضوع بدرفتاری با مهاجران و پناهجویان افغانستانی در ایران را رد می کند و طرح اینگونه مسایل را به موضوع های سیاسی مانند "ایران هراسی غربی" ارتباط می دهد اما وزارتخارجه افغانستان تحت فشارهای اجتماعی با درنظرداشت اسناد موجود ارایه شده به مسوولان مرزی و دیپلماتیک ایرانی تاکید بر وقوع جرم دارد که به گفته سخنگوی وزارتخارجه ایران احتمال دارد در حاشیه این سفر مباحثی درباره حادثه هریرود مطرح شود.

مسوولان سیاسی و امنیتی ایران انتظار دارند تا مقامات سیاسی و امنیتی افغانستان با فاصله گرفتن از فضای احساسی شکل گرفته، با تمرکز بر سند جامع همکاری‌ها که هر دو کشور، تلاشی مضاعف را برای حل و فصل مجموعه موضوعات موجود در روابط دو همسایه اعم از مناسبات اقتصادی، مسایل مرزی، آب‌های مرزی، موضوع مهاجرین، کنترل مرزها و... در دستور کار قرار داده شود.

ایرانی ها انتظار دارند تا طرف افغانستانی با اتخاذ رویکرد فنی و نه سیاسی مسایل باقی مانده در کمیته های مشترک را حل و فصل نموده و زمینه امضای سریعتر موافقتنامه جامع دو کشور را فراهم کند و در سطح همکاری‌های موجود، به محوری تاثیرگذار در مجموعه تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه تبدیل شوند.

در حالی این انتظار بیهوده ایرانی ها رسانه ای می شود که افغانستان همچنان در اشغال کشورهای بیگانه است و مقام های مسوول در کشور ما اکثرا دوتابعیته هستند که حتی برخی تابعیت اول آنها (آمریکایی یا انگلیسی یا ...) است و فعلا به عنوان دولتمردان افغانستان از جانب آمریکا و انگلیس و... منصوب شده اند. حنیف اتمر که ریاست هیات چهل و پنج نفری افغانستان را برعهده دارد و فعلا در سمت سرپرست وزارتخارجه افغانستان فعالیت می کند نیز از همین دسته است، بل بدتر از خیلی ها! چرا که این فرد چندین سازمان جاسوسی بین المللی را پشت سر گذاشته و چندین بار در میان این سازمان ها دست به دست شده تا به دستور انگلیسی ها در مقام نوکری به آمریکایی ها رسیده است و اینک ایرانی ها از وی انتظار دارند تا در همراهی با آنان به تفاهم همسایه داری برسند!

این اعتماد ایرانی ها به دولتمردان دوتابعیته افغانستان مانند اعتماد کردن به طالبان است که هرازگاهی در تهران سر و کله آنها پیدا می شود و مسلم است که هرگز سر از فرمان باداران شان (آمریکا، انگلیس، عربستان، پاکستان و...) برنمی دارند اما اینکه در ایران چه می کنند و میزبانی ایرانی ها برای شان چه سودی دارد مشخص نیست.
جالب است...!
قضاوت با شما...!

کد (4)


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک