وزیر جهاد کشاورزی: نگاه تولیدمحور در بخش کشاورزی باید به زنجیره‌محور تغییر کند


وزیر جهاد کشاورزی: نگاه تولیدمحور در بخش کشاورزی باید به زنجیره‌محور تغییر کند

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نگاه تولیدمحور در بخش کشاورزی باید به نگاه زنجیره‌محور تغییر یابد.

وزیر جهاد کشاورزی: نگاه تولیدمحور در بخش کشاورزی باید به زنجیره‌محور تغییر کند

به گزارش فانوس، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در نشست معاون اول رئیس جمهور با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی که عصر امروز در محل این وزارت برگزار شد با قدردانی از توجهات ویژه همیشگی مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و معاون اول رئیس جمهور به بخش کشاورزی، اظهار کرد: بخشی از توفیقاتی در بخش کشاورزی به دست آمده، حاصل این توجهات بوده است.

وی با بیان این که وظیه همه ما در دولت خدمت به مردم است، تصریح کرد: وظیه ما در وزارت جهاد کشاورزی آن است که امنیت غذایی را ارتقا دهیم و خدمتگزار مردم باشیم.

خاوازی با اشاره به این که تمام اجزای امنیت غذایی اعم از دسترسی، سلامت و کافی بودن غذا برای مردم بسیار مهم است، یادآور شد: چهار گروه از مردم شامل کشاورزان زراعتکار و باغدار، دامداران، عشایر و صیادان و آبزی پروران زحمت می کشند و تولیدات بخش کشاورزی را برای سایر اقشار مردم تامین می کنند.

وی با بیان این که همه دولت ها برای این چهار گروه پنج کار را انجام می دهند، خاطرنشان کرد: اول آن که زیرساخت ها را برای توسعه فعالیت ها آماده می کنند؛ در دولت تدبیر و امید، سرمایه گذاری و اقدامات مهمی برای توسعه زیرساخت های بخش کشاورزی انجام شده که گوشه ای از آنها در پروژه بزرگ ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام، پروژه آبرسانی به دشت سیستان و پروژه های توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور و یکی از افتخارات این دولت یعنی توسعه شهرک های کشاورزی قابل مشاهده است.

خاوازی، توسعه نفوذ دانش و فناوری را از دیگر اقدامات دولت ها برشمرد و افزود: در دولت تدبیر و امید در بخش ماشین آلات کشاورزی ضریب مکانیزاسیون از ۱.۲ به ۱.۸ اسب بخار در هکتار ارتقا پیدا کرد و پیش بینی می شود تا پایان این دولت به ۲ اسب بخار در هکتار برسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در حوزه ترویج، اتفاقات مهمی در زمینه دانش اتفاق افتاده است، اظهار کرد: در آغاز کار دولت یازدهم تقریبا تمام مراکز خدمات کشاورزی از بین رفته بود که این مراکز با امکاناتی از جمله خودرو و رایانه تجهیز شد و در حال حاضر به طور میانگین در هر مرکز ۸ نفر حضور دارند.

خاوازی ادامه داد: در این دوره، به منظور نفوذ دانش در عرصه ها بیش از دو هزار هیات علمی را مکلف کردیم که به مراکز خدمات، مروجان و کشاورزان به طور مستقیم آموزش دهند و طرح یاوران تولید نیز آماده شده است که اعضای هیات علمی در مراکز خدمات حضور می یابند و اجرای آن به نفوذ دانش، کمک می کند.

وی، حمایت های دولت از تولیدکنندگان را از دیگر اقدامات دانست و افزود: نهاده ها، قیمت، بیمه و تسهیلات در این حوزه قرار می گیرد که قسمتی از موفقیت های بخش کشاورزی به پشتیبانی های دولت در این بخش باز می گردد.

خاوازی در ادامه خواستار ادامه حمایت های دولت به ویژه در بخش نهاده ها شد و تاکید کرد: پایداری تولید در زیربخش های مختلف بخش کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی و دام و طیور به این حمایت ها وابسته است و ضرورت دارد ادامه یابد.

وی اضافه کرد: بخش دام و طیور از افتخارات کشور است زیرا با جمعیت کنونی، نیازی به واردات شیر و گوشت مرغ وجود ندارد و نیاز به واردات گوشت قرمز نیز بسیار کم است و بزودی مرتفع خواهد شد و همه اینها به پشتیبانی دولت از نهاده ها نیازمند است.

خاوازی با بیان این که طرح الگوی کشت، تکلیف برنامه ششم و از افتخارات دولت تدبیر و امید است، اظهار کرد: می توانیم فاز اول الگوی کشت را در کشور اجرا کنیم و با این اقدام، تمام دغدغه های دیرینه بخش کشاورزی در بیش‌بود و کمبود حداقل در محصولات زراعی که در گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز گاهی مشاهد می شود، مرتفع خواهد شد.

وی، صاردات برنامه‌محور و سیاستگذاری های پایدار را در حفاظت از منابع انسانی بخش کشاورزی موثر دانست و گفت: اگر بخواهیم تولیدکنندگان در عرصه تولید حضور داشته باشند، باید در زمینه این پنج حمایت اقدام شود که تاکنون دولت در این حوزه ها موفق بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نگاه تولیدمحور در بخش کشاورزی باید به نگاه زنجیره‌محور تغییر یابد.

وی مشکل اساسی در بخش کشاورزی را زنجیره عنوان کرد و افزود: از هسته های اولیه که برای تولید نیاز است شامل نهاده ها، فرآوری، لجستیک، صادرات و تا عرضه در بازارهای خُرد، همه باید به صورت زنجیره باشد.

خاوازی با بیان این که اگر همه سیاستگذاری ها، امکانات و تسهیلات در این راستا باشد، تولیدکننده سود خود را در زنجیره و در تمام اجزا می بیند، گفت: کشاورزی قراردادی از راهکارهای توسعه زنجیره های تولید است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در بخش زراعت نزدیک ۲۲.۸ درصد، در بخش باغبانی ۴۵.۶ درصد، در بخش دامی ۳۰ درصد، در بخش شیلات ۳۴.۸ درصد و در کل بخش کشاورزی ۲۷.۶ درصد از لحاظ وزنی نسبت به سال ۹۲ افزایش عملکرد داشته ایم.

خاوازی یادآور شد: برنامه اقدام یک ساله وزارت جهاد کشاورزی آماده و تقذیم رئیس جمهور شده است که در این برنامه با رویکرد جایگزنی بعضی از نهاده ها، در بخش زراعت ۱.۷ میلیون تن در بخش محصولات آبی و ۳.۵ میلیون تن در بخش دیم می تواند به تولیدات بخش کشاورزی اضافه شود.

وی گفت: توسعه ۴۵۰۰ هکتاری گلخانه ها، توسعه ۲۰ هزار هکتار باغات در اراضی شیبدار و توسعه گیاهان دارویی در ۵۰ هزار هکتار از عرصه های مرتعی و ۲ هزار هکتار زراعی در سال جاری هدفگذاری شده است.

خاوازی با اشاره به رشد و اشتغالزایی صنعت نوغانداری، پیش بینی کرد: خودکفایی در کره و افزایش حدود ۵۰ هزار تنی گوشت قرمز امسال محقق شود.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور، تصریح کرد: با توجه به نیاز کمی که بخش شیلات به نهاده دارد می توانیم در شیلات به ویژه در بخش صید در آب های دور سرمایه گذاری بیشتری انجام دهیم.
خاوازی گفت: سالانه ۵۰۰ هزار هکتار طرح کاداستر اراضی اجرا می شده است که برای امسال به یک میلیون هکتار افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: کاداستر جنگل ها سالانه در سطح ۸ میلیون هکتار انجام می گرفته است که امسال در سطح ۳۲ میلیون هکتار اجرا خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که طرح مرغ لاین با همکاری همه دستگاه های پشتیبان، نظارتی و امنیتی دنبال می شود، اظهار کرد: امسال ۵۰ درصد و سال آینده ۱۰۰ درصد بهره گیری از مرغ لاین در مرغداری ها در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: بیش از ۹۰ درصد در بذر خودکفا هستیم و فقط در بذر سبزی و صیفی جات مشکل داریم که امسال تا ۲ درصد و سال آینده ۲۰ درصد در این زمینه کاهش وابستگی خواهیم داشت.

خاوازی نوید داد: تا پایان امسال سه نوع بذر خیار، فلفل و بادنجان از هر کدام دو رقم و تا پایان دولت تدبیر و امید پنج رقم از گوجه فرنگی، خیار و فلفل در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد.

وی بیان کرد: در هسته مرکزی تولید ماهیان سردآبی و گرمابی یعنی تخم چشم زده وابستگی ما ۷۰ درصد است که تا پایان دولت تدبیر و امید این رقم به ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

خاوازی اظهار کرد: در نهاده کود اوره از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول در دنیا هستیم ولی در کود فسفاته و پتاسه واردکننده هستیم و با برنامه ریزی ها انجام شده پیش بینی می کنم تا پایان دولت تدبیر و امید از تولید کنندگان کودهای فسفاته در جهان شویم.

وی یکی از مشکلات بخش کشاورزی را نبود سیستم یکپارچه اطلاعات بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: این یک ابر پروژه است که در بخش کشاورزی همه مدیران، کارشناسان و بهره برداران بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند و برای تولید محصولات تصمیم گیری کنند؛ این کار با مشارکت دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی و تهران آغاز شده و تا پایان دولت تدبیر و امید از این پروژه بهره برداری خواهد شد.

خاوازی، به حداقل رسانی مراجعات مردم به وزارت جهاد کشاورزی از برنامه های در حال اجرای وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و ادامه داد: در زمینه رفع تداخلات اراضی، سازمان جنگل ها و سازمان ثبت و اسناد تفاهم نامه ای امضا کرده اند و مقرر شده است که امسال ۴.۵ میلیون هکتار از این اراضی تثبیت شود و اختلاف تاریخی کشاورزان با این وزارت برطرف شود.

وی گفت: سازمان دامپزشکی، کنترل های بهداشتی برای صادرات را در دستور کار دارد به عنوان مثال در زمینه گوشت پروتکل های بهداشتی با نیوزیلند و قطر امضا شده ولی در مورد عسل پروتکل های بهداشتی با اروپا امضا نشده که در حال پیگیری است و در صورت تحقق آن امکان صادرات محصولاتی نظیر عسل به کشورهای اوراسیا وجود دارد.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست