برنامه تلویزیونی صفر تا صد کاملا ایرانی / سنگ اندازی چرا؟


برنامه تلویزیونی صفر تا صد کاملا ایرانی / سنگ اندازی چرا؟

مسابقه تلویزیونی «ایرانیش» به منظور حمایت از خانواده و فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی ساخته می‌شود.



برنامه تلویزیونی صفر تا صد کاملا ایرانی / سنگ اندازی چرا؟
به گزارش فانوس، از سال گذشته شبکه دو سیما در تدارک ساخت مسابقه‌ای دیدنی است که خانواده‌های ایرانی از دیدن آن لذت ببرند. این مسابقه هیجان انگیز طوری طراحی شده که تعداد زیادی تماشاگر آن را در استودیوی محل ضبط دنبال کنند؛ علاوه بر آن پیش بینی می‌شود همه اعضای خانواده با آن همراه و درگیر شوند.

این مسابقه تلویزیونی قرار است به مخاطب یادآوری کند که آداب و رسوم و فرهنگ غنی و اصیل ایرانی - اسلامی در تمامی زمینه‌ها بهتر از نسخه خارجی آن است. به همین دلیل عوامل این برنامه نام «ایرانیش» را با تاکید بر اینکه «ایرانیش بهتر از خارجیشه» برای برنامه انتخاب کرده اند.

پیش تولید مسابقه «ایرانیش» سال گذشته آغاز شد و قرار بود برای نوروز روی آنتن برود؛ اما ضبط آن به دلیل شیوع کرونا متوقف شد.

ما هفته گذشته برای تهیه گزارش راهی لوکیشن مسابقه «ایرانیش» شدیم تا شاهد آغاز ضبط مجدد این برنامه با حضور محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو، حمیدرضا دیبایی قائم مقام شبکه دو، مدیر طرح برنامه و سرپرست گروه اجتماعی فرهنگی شبکه دو و سایر عوامل برنامه باشیم.

به گفته تهیه کننده، دکور برنامه «ایرانیش» جزو بزرگترین دکور‌های حال حاضر رسانه ملی است و تقریبا دو هزار و ۸۰۰ متر مساحت دارد که توسط پیمان قانع طراحی شده است.

در حاشیه بازدید از پشت صحنه این برنامه، جعفری جلوه مدیر شبکه دو گفت: امیدوارم بتوانیم ذائقه مخاطب ایرانی را برای چشیدن فهم دل انگیز آیین‌های ایرانی شیرین‌تر کنیم. حال که در آستانه برداشتن گام نهایی تولید برنامه «ایرانیش» هستیم، آرزو می‌کنم این برنامه بتواند گام موثری در جهت بازگشت به هویت ایرانی بردارد.

وی افزود: کودکان ما راه درازی در پیش دارند؛ باید با فرهنگ، تاریخ و تمدن این سرزمین بیشتر آشنا شوند. ما به لحاظ تمدن پیشینه ۱۰- ۱۲ هزار ساله داریم که فقط بخشی از آثار و فرهنگ غنی آن تا به حال شناخته شده است.

مدیر شبکه دو عنوان کرد: هر قدر بدانیم به خودمان و مردم جامعه کمک کرده ایم که سربلند و با عزم راسخ ایرانی بمانیم. برای ایرانی ماندن باید به کوچه، پس کوچه‌ها سر بزنیم؛ چرا که طیف وسیعی از بازی‌های ایرانی آمیخته با پند، اندرز و حکمت و فرهنگ آفرینی هستند. سرگرمی‌های ایرانی حکیمانه است و حکمت، آمیخته با سرگرمی است. این بازی‌ها برای پرورش شخصیت، اخلاق و تامین هویت هستند و اگر سراغشان برویم، راه میانبری را برای بهتر شناختن خودطی کرده ایم.

در بخش دیگر این بازدید با پوریا پورسرخ که به عنوان مجری برنامه «ایرانیش» انتخاب شده است، گفت و گو کردیم.

پورسرخ درباره علت پذیرش اجرای مسابقه «ایرانیش» گفت: پیش از این هم پیشنهاد‌هایی برای اجرا داشتم. در این مدت در شبکه‌های مختلف برنامه‌هایی را بازیگران اجرا کردند که البته برخی به موفقیت چندانی نرسیدند.

وی افزود: معنا و مفهوم اصلی محتوای مسابقه «ایرانیش» بازی‌های ایرانی است که فراموش شده؛ ما بر اساس سن و سالی که داریم قسمت‌هایی از این بازی‌ها را دیدیم یا شنیدیم. این مسابقه برای من تداعی کننده بازی‌های دوران جنگ است؛ چرا که موقع جنگ و خاموشی‌ها پدر و مادرم با من همین بازی‌ها را انجام می‌دادند.

بازیگر «روز سوم» عنوان کرد: تکنولوژی خوب است؛ به خصوص در ایام کرونا مشخص شد که بهره بسیاری از آن می‌توان برد. گاردی که علیه آن گرفته می‌شود فقط به دلیل این است که ترس داریم نقاط ضعف مان در فضای مجازی بازگو شود.

وی ادامه داد: بعضی بازی‌های قدیمی با فرمت امروزی هم به نمایش گذاشته می‌شوند. البته که اگر بازی‌ها جذاب باشند، هیچ وقت محو نمی‌شوند. همان طور که فوتبال با آمدن تکنولوژی محو نشد. گروه طراح مسابقه «ایرانیش» سعی کردند بازی‌ها را به گونه‌ای طراحی کنند که دور از تکنولوژی نباشند و همچنین دور از بازی‌های امروز نباشند. این شد که همان بازی‌های قدیمی را به روز کردند. همه این مطالبی که گفتم بخشی از انگیزه و دلیل من برای پذیرش اجرای این برنامه بود.

پورسرخ عنوان کرد: دلیل دوم من برای حضور در برنامه «ایرانیش» عوامل این مسابقه بود. آدم‌هایی که انرژی خوبی دارند. خوشبختانه یک اخلاق خوبی که دارم این است که دفتر هیچ کارگردانی نمی‌روم، مگر اینکه در گوگل جست و جو کرده کرده و درباره او اطلاعات کسب کرده باشم؛ به عبارتی با شناخت جلو می‌روم.

این بازیگر درباره چالش اجرای مسابقه «ایرانیش» گفت: یکی از ویژگی‌هایی که این برنامه دارد این است که اجرای آن به سبک و مدل مرسوم تلویزیون نیست. بازی‌هایی که در این مسابقه طراحی شده اند، به اصطلاح خانگی و کوچه بازاری هستند. من به عنوان مجری این مسابقه، بیشتر می‌خواهم بین شرکت کنندگان محیط دوستانه ایجاد کنم. امیدوارم به واسطه تجربه‌ای که در بازیگری دارم و شناختی که مردم از من دارند، این برنامه و بازی هایش دیده شوند. «ایرانیش» مسابقه‌ای خانوادگی است و تیم شرکت کننده در آن باید خانواده باشند. من هم جزئی از خانواده آن‌ها هستم.

بازیگر روز حسرت اظهار کرد: من برای اجرا با فرزاد حسنی و نیما کرمی صحبت کردم و همواره از کمک‌های آن‌ها استفاده می‌کنم. معتقدم این خط کشی بین بازیگران و مدیران چیز پیچیده‌ای نیست و خود ما هستیم که به آن دامن می‌زنیم. یک موقع برنامه مجری محور است، اما ایرانیش اینگونه نیست. شاید اگر اینگونه بود، کمتر ریسک اجرا را قبول می‌کردم.

وی درباره واکنش مجری‌ها نسبت به اجرای بازیگران افزود: مگر مجری‌ها وارد بازیگری شدند، کسی واکنشی نشان داد. اگر چنین واکنش‌هایی باشد به نظرم بیشتر حسادت است. قبل از پخش برنامه بگویم که نه از تشویق‌ها هیجانی می‌شوم و نه از انتقاد‌ها ناراحت. چراکه حدود ۲۰ سال است کار می‌کنم.

بازیگر سریال وفا بیان کرد: اگر همه برنامه‌ها به بازیگران سپرده شود می‌توان انتقاد کرد. چراکه مجریان در این حوزه تلاش خود کرده اند و باید در این حوزه کار کنند. اما من خودم را رو به روی آن‌ها نمی‌دانم و کنار آن‌ها هستم. قطعا اجرای من با ایراد خواهد بود. مشکل زمانی خواهد بودکه اجرای دهم من مثل اجرای اولم باشد.

وی ادامه داد: من تمام تلاشم را برای اجرا می‌کنم و می‌دانم در یک چیز موفق خواهم بود؛ این که من گاردی را برانگیخته نخواهم کرد. من مدل زورخانه‌ای رفتار می‌کنم و سرم را پایین نگه می‌دارم و آداب را رعایت می‌کنم.

بازیگر سریال توضیح داد: به نظر من ایرانیش نمایشی برای نسل جدید خواهدبود. بیشتر بازی‌ها بعد سرگرمی داشتند و رقابتی در آن‌ها نیست و بچه‌های نسل امروز می‌توانند با آن‌ها آشنا شوند. اما جدا کردن بچه‌ها از گوشی خیلی سخت شده است؛ ما تلاش می‌کنیم با این بازی‌ها آشنا شوند و آن بازی را امتحان کنند.

پورسرخ تاکید کرد: پیش بینی درباره بازخورد‌های پس از پخش مسابقه خیلی سخت است. شما می‌گویید من برای انگیزه مالی به اجرا آمدمداما اینگونه نیست. یک سریال بازی کنم تقریبا همین پول را می‌گیرم و سیبل هم نمی‌شوم. از الان می‌دانم که بهترین اجرا را هم داشته باشم، سنگ اندازی وجود دارد.

احسان ارغوانی تهیه کننده این مسابقه هم گفت: بعد از برنامه امروز هنوز تمام نشده متوجه شدم قشری از مخاطبان برنامه هویت کشور را گم کردند و به دنبال مد و لباس، موسیقی، پوشش ایرانی متناسب می‌گردند.

وی افزود: از آنجا ایده برنامه ایرانیش شکل گرفت. با دوستان مشورت کردیم و اتاق فکر شکل گرفت. به نتیجه رسیدیم که به سراغ یک مسابقه برویم؛ چراکه اکثر برنامه‌های تلویزیون گفتگو محور شده است.

وی عنوان کرد: در اتاق فکر و کانون پرورش فکری درباره قومیت، گویش، لباس، غذا و... ایرانی یودن صحبت کردیم. مشکل اصلی ما منبع بود که به آن رجوع کنیم و درباره آن تحقیق و بررسی کنیم. ایرانیش اولین مسابقه است که از طرح مسابقه و طرح دکور صفر تا صد کاملا ایرانی است.

وی افزود: به نظر بچه‌های دهه ۵۰ و ۶۰ بیشتر بازی‌های آن موقع مناسب امروز نیست؛ زمان جنگ و بمباران همه به سراغ بازی‌های بومی و محلی می‌رفتند و نسل ما خاطرات عجیب و غریب از آن‌ها بسیار دارد.

ارغوانی درباره شرایط حضور در این مسابقه توضیح داد: همه خانواده‌ها می‌توانند در مسابقه ایرانیش ثبت نام کنند، شرایط سنی ما بالای ۱۵ سال است. تا الان استقبال خوب بوده و خودم باورم نمی‌شود با این حجم ثبت نام مواجه باشیم.

این تهیه کننده عنوان کرد: برای انتخاب مجری با خیلی از دوستان مذاکره کردیم. چندنکته برای ما مهم بود. یکی از ملاک‌های ما چهره بودن مجری بود. چهره‌ای که مورد قبول خانواده‌ها باشد. دنبال کسی بودیم که تحصیلات خوبی داشته باشد تا بتوانیم بگوییم اگر ورزشکار، خواننده و بازیگر است پس نوجوان و جوان ما هم می‌تواند در کنار کار مورد علاقه اش تحصیلات خود را هم ادامه دهد. پوریا یکی از آن گزینه‌ها برای ما بود که این فاکتور‌ها را داشت. البته به خاطر خانوادگی بودن برنامه می‌خواستیم مجری مان متاهل باشد. اگر مجری مجرد بود نمی‌توانست درباره تشکیل خانواده و معنی مستقل بودن توضیح بدهد.

ارغوانی درباره زمان پخش برنامه خاطر نشان کرد: ۲۰ تیرماه اولین قسمت روی آنتن خواهد رفت و روز‌های دوشنبه و سه شنبه پخش خواهد شد.




روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران