مشهورترین خیابانهای قرقیزستان به نام این شاعر است
منبع خبر /
فرهنگی و هنری /
07-04-1399
علی قول عثماناف شاعر و نمایشنامهنویس اثرگذار قرقیزی، مشهور به پوشکین قرقیزستان است. نام او را بر کتابخانه ملی این کشور گذاشتهاند.
به گزارش فانوس، رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان در یکی دیگر از اخبار ارسالی خود به مهر، مهمترین و اثرگذارترین ادیب این کشور را به ایرانیان معرفی کرده است. علی قول عثمان اف شاعر کلاسیک، مترجم و نمایشنامهنویس برجسته قرقیز، مشهور به پوشکین قرقیزستان است. او در تاریخ ۲۱ مارس سال ۱۹۱۵ میلادی در روستای کپتال آریک منطقه پانفیلوف استان چوی متولدشده است. بهپاس خدمات و نقشی که این شاعر برجسته در توسعه ادبیات ملی قرقیزی داشته است؛ دولت قرقیزستان نام کتابخانه ملی این کشور را به نام کتابخانه ملی علی قول عثمان اف تغییر نام داده است.
عثمان اف نویسنده مجموعه آثار «دوره جوان درخشان»، «چمنستان»، «عشق»، «ترانههای جدید»، «سرزمین من» و… است. او همچنین برای کودکان نیز آثار متعددی نوشته و ترجمه کرده است. ترجمه کتاب «پهلوان در پوست پلنگ» شوتا روستاولی توسط علی قول عثمان اف چندین بار تجدید چاپ شده است. علاوه بر این؛ آثاری از پوشکین، لرمانتوف، کریلوف و دیگران را نیز به زبان قرقیزی ترجمه کرده است.
سال ۱۹۵۰ میلادی؛ وقتیکه او هنوز ۳۵ سال بیشتر نداشت؛ بر اثر بیماری چشم از جهان فروبست. بعدها جایزه ادبی موسوم به علی قول عثمان اف توسط شورای نویسندگان قرقیزستان تأسیس شد. همچنین در شهر بیشکک و مناطق مختلف قرقیزستان برخی اماکن و خیابانها به نام این شاعر برجسته را نامگذاری شدهاند. مجسمه این شاعر پرآوازه قرقیز روبه روی ساختمان کتابخانه ملی قرقیزستان نصب شده است.