به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود واعظی خواستار برنامهریزی استانداران برای اجرای سیاستهایی شد که در جلسه رئیسجمهور با استانداران تحت عنوان «برنامهریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید» مطرح شده بود.
وی در بخشنامهای به استانداران سراسر کشور خواستار برنامهریزی، پیگیری و ارائه گزارش پیرامون اجرای سیاستهایی شد که در جلسه سوم تیرماه رئیسجمهور با استانداران تحت عنوان «برنامهریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید» مطرح شده بود. رئیسجمهور در آن جلسه بر ضرورت ادامه خدمات و انجام مسئولیتهای مجموعه دولت تا آخرین دقیقه، تکمیل پروژههای نیمهکاره، کمک به کاهش فشارهای ناشی از کرونا و تحریم که بر مردم وارد میشود و در عین حال تشریح دستاوردهای دولت در هر استان و منطقه تأکید داشت.
رئیس دفتر رئیسجمهور در بخشنامهای که روز یکشنبه خطاب به استانداران ارسال کرد، از آنان خواست در شرایطی که دولت دوازدهم در سختترین روزهای تاریخ معاصر ایران عهدهدار مسئولیت است، تلاش تا آخرین لحظه را وظیفه دینی، انقلابی و ملی خود بدانند.
واعظی استانداران را مکلف به تلاش در جهت کنترل قیمتها کرده و تأکید کرده است: وزرا و استانداران باید راهحلهای مناسب خود را برای برداشتن فشار از روی دوش مردم و کمک به عبور از شرایط جاری ارائه کنند.
این بخشنامه همچنین از استانداران خواسته در فرصت باقی مانده از عمر دولت در وحدت و تواضع با مردم از اتخاذ هرگونه تصمیم سیاسی و جناحی بپرهیزند و با شریک کردن همه مردم و جناحها و با تأکید بر حضور جوانان، زنان، اقوام و مذاهب مختلف تمرکز خود را بر حرکت سریعتر و پربارتر به سوی تأمین منافع مشترک قرار دهند.
در این بخشنامه بر مبنای سیاستهای اعلامی اخیر دولت در راستای حل مشکل مسکن از استانداران خواسته شده است فهرست املاک و زمینهای مازاد استان را با مشخصات، موقعیت و متراژ دقیق از طریق وزیر کشور در اختیار دولت قرار دهند. واگذاری زمین ارزان یا در مواردی رایگان به تولیدکنندگان مسکن و سرمایهگذاران ازجمله سیاستهایی است که در این بخشنامه مورد تأکید قرار گرفته است.
رئیس دفتر رئیسجمهور در این بخشنامه با اتکا به تأکید رئیسجمهوری بر تکمیل پروژههای نیمهتمام و تبدیل سرمایههای منجمد به مولد به استانداران تکلیف کرد مشخصات پروژههای مهمی را که تکمیل و بهرهبرداری آنها تا پایان عمر دولت امکانپذیر است را در اختیار دولت قرار دهند. بر اساس این سیاست ابلاغی، استانداریها موظف هستند با شناسایی معادن بزرگی که بهرهبرداری از آنها معطل مانده است به افرادی که معادن در اختیار آنها است مهلت کوتاهی برای مولد ساختنشان بدهند و در صورتی که آنها نتوانستند در موعد مقرر بهرهبرداری کنند، معادن را آزاد کنند.
این بخشنامه بر واگذاری پروژههای نیمهتمام که منجمد مانده است و بزودی تکمیل نمیشود تأکید دارد و بر اساس آن این واگذاریها به شرط آنکه سرمایهگذاران بتوانند در زمان محدود پروژه را تکمیل و نهایی کنند میتواند با شرایطی به صورت رایگان صورت بگیرد.
واعظی در این بخشنامه از استانداران خواسته است علاوه بر توضیح مشکلات و فشاری که دولت در انجام مسئولیتهای خود با آنها مواجه است خدمات و دستاوردهای استانی، منطقهای و ملی نظام جمهوری اسلامی ایران را به صورت مستند و بدون هیچگونه مبالغه و اغراق و بر اساس واقعیت برای مردم ایران و جهان تبیین کنند.
در این بخشنامه با تأکید بر ضرورت ورود قدرتمندانه ایران به قرن جدید در سال ۱۴۰۰ آمده است: باید خدماتی که در این قرن انجام شده و بخشی از آن مربوط به رژیم گذشته است و بخشی مربوط به جمهوری اسلامی ایران به صورت مقایسهای برای مردم بیان شود تا موجب افزایش روحیه و نشاط مردم شود. باید واقعیتهایی که مردم بتوانند ببینند و لمس کنند بازگو شود تا روحیه امید برای ورود به قرن آینده ایجاد شود.
جلوگیری از ایجاد حاشیه برای دولت و دعواهای سیاسی و تأکید بیشتر بر تقویت روحیه سازش، همگرایی و کمک به یکدیگر برای ایجاد یک تحول بزرگ از دیگر بخشهای مهم دیگری است که این بخشنامه برای استانداران سراسر کشور الزامی کرده است.
این بخشنامه همچنین در پایان با اشاره به افزایش همهگیری کرونا در بعضی استانها به الزامیشدن استفاده از ماسک و اعمال محدودیتهای خاص در برخی مناطق اشاره کرده و با تأکید بر دقت و تلاش بیشتر در جهات تأمین سلامت مردم، سلامت، معیشت و امنیت را سه اولویت اصلی دولت در همه استانها اعلام کرد.
واعظی در پایان از استانداران خواست برای تحقق موارد مطرح شده برنامهریزی و پیگیری کنند و نتیجه اقدامات خود را جهت ارائه به رئیسجمهور به دفتر رئیسجمهور اعلام کنند.