اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که فکر میکنند مصرف آجیل و دانههای روغنی برای سلامتی شان مضر است شما را به خواندن این مطلب دعوت میکنیم تا از مزایا و فایدههای شگفتانگیز بهترین دانه های روغنی و آجیل ها برای حفظ سلامت مغز باخبر شوید. با ما همراه باشید.
۱. بادام زمینی
درست به همان اندازه که بادامهای گرمسیری برای مغز مفید هستند میتوانیم از مزایای خوردن بادام زمینی خام برای سلامتی نیز بهره ببریم. به چند دلیل گفته میشود که بادام زمینی خوراکی مناسبی برای مغز به شمار میرود. یکی از دلایل آن است که بادام زمینی، به خصوص نوع خام آن، حاوی سطح بالایی از ویتامین B است. در این مورد، ویتامین B۳ یا نیاسین موجود در بادام زمینی خام در تقویت قدرت حافظه و بهبود عملکرد مغزی نقش قابل ملاحظهای دارند.
مطلب مرتبط: خواص بادام : ۴۲ فایده اثبات شده بادام برای سلامتی، پوست و مو
۲. گردو
گردو عملکرد مغز را بهبود میدهد. مغز عضوی حیاتی در بدن است و باید درای ثبات باشد. امگا ۳ موجود در گردو حافظهی شما را تقویت میکند. این ماده به بهبود عملکرد سیستم عصبی نیز کمک میکند.
– گردو میتواند از طریق افزایش حافظه و بهبود فعالیت سلولی قدرت مغز کودک شما را بهتر کند.
۳. بادام درختی
پژوهشهای علمی در مورد مزایای بادام نشان دادهاند که این مغز حاوی ریبوفلاوین و ال-کارنیتین است، موادی مغذی که به رشد سلولهای مغز کمک میکنند. بادام فنیلآلانین نیز دارد، یک مادهی شیمیایی تقویتکننده که به عملکردهای شناختی ما کمک میکند. طب آیورودا توصیه میکند که به طور روزانه پنج بادام که در آب خیس خورده هنگام صبح و با معدهی خالی بخورید تا مغزتان بیشترین قدرت را بهدست بیاورد.
مطلب مرتبط: فواید دانه چیا و دانه کتان
۴. پسته
پسته سلامت مغز را بهبود میبخشد. ویتامین B6 موجود در پسته به فعالسازی بخشهای مختلف مغز کمک میکند زیرا خون غنی از اکسیژن را به سلولهای مغز میرساند. به این ترتیب فعالیت و عملکرد مغز بهبود مییابد.
۵. فندق
مصرف روزانهی فقط ۴۲ گرم از این آجیل مفید میتواند خطر سکته مغزی و ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد. برای بهره مندی از خواص فندق برای جلوگیری از انواع سکته می توانید یک مشت فندق تازه را بردارید، آنها را له کرده و برای پوشش روی ماهی یا مرغ از آن استفاده کنید، سپس آنها را بپزید و میل کنید.
۶. دانه سویا
دانه سویا، لسیتین دارد که ماده مغذی ضروری برای مغز است. مصرف دانه سویا میتواند به بیماران مبتلا به آلزایمر کمککند. همچنین دانهی سویا دارای استرول گیاهی است که عملکرد سلولهای عصبی مغز را افزایشمیدهد.
۷. دانه کنجد
کنجد، حاوی مواد مغذی متعددی است که خواص کاهش استرس دارند. تیامین (ویتامین B۱) دارای اثر آرامبخش است که به عملکرد درست اعصاب کمکمیکند. کمبود این ویتامین میتواند باعث اسپاسم عضلانی، نوسان خلقوخو و افسردگی شود.
تریپتوفان، یک اسید آمینه ضروری است که در تولید سروتونین نقشداردو سروتونین یک پیامرسان عصبی است که درد را کاهشداده و الگوی خواب و خلقوخو را کاهشمیدهد. ناکافیبودن تولید و انتقال سروتونین در مغز میتواند باعث اضطراب و افسردگی شود. کنجد سیاه، انرژی را افزایشداده، مغز را تغذیه و فرآیند پیری را کندمیکند. مصرف منظم کنجد سیاه میتواند به کاهش علائم کمردرد، مفاصل دردناک، سفتی و ضعف مفاصل کمککند.
۸. تخم آفتابگردان
تخمهی آفتابگردان با کاهش دادن احتمال بروز افسردگی، تاثیر مثبتی روی خلق و خوی شما دارد. این دانههای کوچک حاوی تریپتوفان هستند، نوعی اسید آمینهی ضروری که به تولید سروتونین (یک انتقالدهنده عصبی مهم) کمک میکند. هنگامی که سروتونین در بدن ما آزاد میشود، استرس را کاهش میدهد، مغز را آرام میکند و باعث آرامش میشود. کولین، ترکیبی که در تخمهی آفتابگردان یافت میشود، به بهبود حافظه و عملکرد شناختی انسان کمک میکند. منیزیم به کاهش تعداد دفعات حملات میگرن کمک میکند، فشار خون را کاهش میدهد و از حملهی قلبی، درد، و خستگی جلوگیری میکند. تخمهی آفتابگردان همچنین مقادیر بالایی از پتاسیم دارد که به تعادل اثر سدیم در خون کمک میکند و فشار خون را کاهش میدهد، در نتیجه خطر ابتلا به فشار خون بالا کاهش مییابد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – پریسا جعفری
منبع: stylecraze