دستور تهیه این دو غذای جدید برای ناهار هم آسان و سریع هستند و هم بسیار محبوب و دلپذیر. فقط یادتان باشد که برای تهیه این پات پای (پای ظرفی) سبزیجات، به جای لوبیای کنسروی یا منجمد میتوانید از کنسرو عدس نیز استفاده کنید. و در مورد غذای دوم یعنی خوراک ماکارونی و پنیر باید گفت که وجود آرد سوخاری روی غذا، جذابیتاش را دو چندان میکند. برای آنکه خوراک پنیر و ماکارونیتان فوقالعاده خوشمزه شود، باید از پنیر چدار سفید استفاده کنید.
طرز تهیه ۲ غذای جدید برای ناهار
۱. پات پای یا پای ظرفی سبزیجات
زمان مورد نیاز و مقدار تهیهزمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
برای مصرف ۶ نفر
الف. ۲ قاشق غذاخوری کره
ب. ۳ فنجان ترکیب سبزیجات منجمد، یخزدایی شده
پ. ۴۰۰ گرم عدس پخته شده
ت. ۲ قاشق غذاخوری آرد
ث. ۱ فنجان آب سبزیجات یا آب مرغ
ج. ۱ قاشق غذاخوری خردل دیژون
چ. ۱ قاشق چای خوری چهار ادویه فرانسوی (ترکیبی از فلفل، میخک، جوز هندی، و زنجبیل)
ح. نصف قاشق چای خوری نمک
خ. یک لایه خمیر پای، سرد
د. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
ذ. یکچهارم فنجان پنیر پارمسان رنده شده
الف. دمای فر را به ۱۹۰ درجه سانتیگراد برسانید. کره را داخل یک ماهیتابهی بزرگ روی شعلهی متوسط آب کنید. سبزیجات و عدس را به کره اضافه کنید؛ مواد به مدت ۳ الی ۴ دقیقه روی حرارت بپزید و خوب به هم بزنید. اکنون، آرد را نیز اضافه کنید و باز هم مواد را به هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند؛ به آرامی آب سبزیجات را اضافه کنید و مواد را به هم بزنید. اجازه دهید مواد به جوش بیایند؛ در طول این مدت، دائما آنها را به هم بزنید. ۱ الی ۲ دقیقهی دیگر به کارتان ادامه دهید تا مواد به غلظت مناسب برسند. اکنون، خردل، ادویهی فرانسوی، و نمک را نیز اضافه کنید.
ب. کف ظرف مخصوص پای را چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید. در آخر، خمیر پای را روی مواد قرار دهید. این کار را با دقت و سلیقه انجام دهید و شکافها را کاملا بپوشانید. سطح نان را با استفاده از قلممو به روغن آغشته کنید و روی آن نیز پنیر پارمسان بریزید. در نهایت، ظرف را به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا سطح نان قهوهای طلایی شود. پنج دقیقه دست نگه دارید تا غذا کمی خنک شود، و سپس، میتوانید آن را نوش جان کنید.
چند نکتهی تجربیالف. برای آنکه به این غذا طعمی دودی ببخشید، به جای چهار ادویه فرانسوی میتوانید از فلفل لیمو و پاپریکای دودی استفاده کنید.
ب. مواد پای را میتوانید از ۲۴ ساعت قبل تهیه کنید؛ همچنین، میتوانید میزان موادتان را دو برابر کنید تا نیمی از آن را برای استفاده در یک روز دیگر داخل فریزر نگهداری کنید.
یک وعدهی مصرف از این غذا حاوی ۳۵۶ کالری، ۱۷ گرم چربی (۷ گرم چربی اشباع شده)، ۲۰ میلیگرم کلسترول، ۷۰۵ میلیگرم سدیم، ۴۱ گرم کربوهیدرات (۵ گرم قند، ۹ گرم فیبر)، و ۱۰ گرم پروتئین است.
۲. خوراک ماکارونی و پنیر
زمان مورد نیاز و مقدار تهیهزمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
برای مصرف ۸ نفر
الف. یک بستهی ۴۵۰ گرمی ماکارونی زانویی پخته نشده
ب. یکسوم فنجان به همراه یکچهارم فنجان دیگر کره
پ. سهچهارم فنجان پیاز خرد شده
ت. ۶ قاشق غذاخوری آرد
ث. ۱ قاشق چای خوری خردل آسیاب شده
ج. سهچهارم قاشق چای خوری نمک
چ. یکچهارم قاشق چای خوری فلفل
ح. چهار و نیم فنجان شیر پر چرب
خ. ۴ فنجان پنیر چدار خرد شده
د. سهچهارم فنجان آرد سوخاری یا خرده نان
الف. دمای فر را به ۱۸۰ درجهی سانتیگراد برسانید. ماکارونی را طبق دستورالعمل مندرج روی بستهبندی آن آماده کنید؛ و در نهایت، آبکشی کنید.
ب. یکسوم فنجان کره را داخل یک قابلمه روی شعلهی متوسط آب کنید؛ پیاز را داخل آن تفت دهید تا نرم شود. سپس، آرد و چاشنیها را اضافه کنید؛ همهی مواد را به هم بزنید تا با خوبی با هم ترکیب شوند؛ به تدریج، شیر را نیز اضافه کنید. اجازه دهید شیر به جوش بیاید؛ در این میان، مواد را دائما به هم بزنید. اجازه دهید مواد آنقدر بپزند تا غلیظ شوند. در این مرحله، پنیر را هم اضافه کنید تا آب شود. ماکارونی را نیز اضافه کنید. و کل مواد را به یک سینی فر چرب شده منتقل کنید.
پ. مابقی کره را داخل مایکروویو آب کنید؛ آرد سوخاری را با کرهی آب شده ترکیب کنید، و روی غذا بریزید. سپس، سینی را بدون پوشش، به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه داخل فر قرار دهید.
چند نکتهی تجربیالف. پنیرهای چدار با طعم قوی در مقایسه با پنیرهای چدار معمولی مدت زمان بیشتری از تولیدشان میگذرد. هر چه از عمر پنیر چدار میگذرد، عطر و طعم آن قویتر میشود. استفاده از پنیر چدار کهنه میتواند به غذاها، حتی غذاهای سادهای مانند ماکارونی و پنیر طعم فوقالعادهای ببخشد.
ب. معمولا در دستورالعملهای غذایی برای طعمدهی به غذاها از کرهی شور استفاده میشود، مگر آنکه مشخصا به کرهی خاصی اشاره شده باشد. از کرهی بدون نمک، یا کرههای شیرین فقط گاهی اوقات برای افزودن طعم خاصی به غذا یا شیرینی، مثلا در بیسکوییتها یا خامهی شیرینی استفاده میشود. در دستورالعملهایی که ما به شما معرفی میکنیم، افزودن نمک اضافه ممکن است باعث شور شدن یا تغییر طعم غذا بشود، یا باعث شود طعم دلخواه به دست نیاید.
پ. برای آگاهی از دستورالعملهای لذیذترین غذاهای پنیر روی همین جمله کلیک کنید.
یک وعدهی مصرف از این غذا حاوی ۶۸۹ کالری، ۳۷ گرم چربی (۲۲ گرم چربی اشباع شده)، ۱۰۴ میلیگرم کلسترول، ۸۳۴ میلیگرم سدیم، ۶۲ گرم کربوهیدرات (۱۰ گرم قند، ۳ گرم فیبر)، و ۲۸ گرم پروتئین است.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: tasteofhome