ظریف: نسل‌کشی سربرنیتسا به دلیل ناکامی اروپا در انجام وظایف بنیادینش بود


ظریف: نسل‌کشی سربرنیتسا به دلیل ناکامی اروپا در انجام وظایف بنیادینش بود

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه ایران در توییتی نوشت: نسل‌کشی سربرنیتسا در حالی آغاز شد که اروپا در عمل به وظایف بنیادین خود ناکام بود.

در توییت "محمدجواد ظریف" آمده است: "۲۵ سال پیش در چنین روزی نسل‌کشی سربرنیتسا در حالی آغاز شد که اروپا در عمل به وظایف بنیادین خود ناکام بود. با گذشت ربع قرن، اروپا درگیر ناتوانی مشابهی است. خودداری سازمان ملل متحد از هر گونه اقدامی در آن زمان (که تا ابد دامن‌گیر این نهاد جهانی خواهد بود) باید درسی برای امروز باشد."

شهر سربرنیتسا که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند و به عنوان منطقه امن تحت حفاظت سربازان هلندی سازمان ملل متحد قرار داشت، در یازدهم ژوئیه ۱۹۹۵ میلادی از سوی نیروهای صرب به فرماندهی ژنرال «راتکو ملادیچ» بدون مقاومت نیروهای هلندی سازمان ملل متحد، تصرف شد و به دنبال آن بیش از ۸ هزار نفر در این شهر قتل عام شدند و هنوز پیکر برخی جان‌باختگان مفقود مانده است.
بوسنی و هرزگوین در سال ۱۹۹۵ میلادی برپایه توافقنامه صلح «دیتون» که میان سران جمهوری‌های صربستان، کرواسی و بوسنی و هرزگوین منعقد شد، به دو هویت جمهوری «صربسکا» و یک بخش مسلمان و کروات‌نشین با نام فدراسیون «بوسنی و هرزگوین» دست یافت.

گفتنی است؛ جنگ داخلی دولت یوگسلاوی با بوسنی و هرزگوین در سال ۱۹۹۲ و همزمان با اعلام استقلال جمهوری بوسنی و هرزگوین آغاز شد. دولت یوگسلاوی نیروهای تحت امر «علی عزت بگوویچ» رئیس جمهوری وقت بوسنی و هرزگوین را به نفرت پراکنی و تلاش برای کشتار صرب‌های ساکن بوسنی و هرزگوین متهم می‌کرد.

حمله نیروهای نظامی و شبه نظامی جمهوری صرب‌های بوسنی به مسلمانان، یکی از بزرگترین بحران‌های انسانی در دهه پایانی قرن بیستم را رقم زد. جنگ در بوسنی در دسامبر سال ۱۹۹۵ با امضای توافق دیتون در شهر دیتون ایالت اوهایو آمریکا پایان یافت.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک