به گزارش زنان خبر، مواد لازم برای مرغ ترش :
مرغ | ۴ تکه |
گردوی خرد شده | ۲۰۰ گرم |
سبزی معطر خرد شده | ۳۰۰ گرم |
رب انار | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۳-۴ حبه |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آبغوره یا آب نارنج | به مقدار لازم |
برای پخت مرغ ترش، ابتدا سبزی های پاک شده را بشویید و اجازه بدهید آب آن برود و خرد کنید، سبزی ها نه زیاد ریز باشند و نه خیلی درشت.
مرغ ها را با یک پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه، مزه دار کنید و کنار بگذارید.
پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت بدهید، سیر را رنده کنید و با پیاز سرخ کنید، سبزی های خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. بعد اینکه کمی سرخ شدند رب انار را به آن اضافه کنید و نمک و زردچوبه و فلفل و گردوی خرد شده به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
مرغ های مزه دار شده را با کمی روغن سرخ کنید خیلی سرخ نکنید که مرغ ها خشک شوند. سپس آن ها را داخل تابه ای بچینید و سبزی ها را لابه لای مرغ ها بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا حدی که دوست دارید و زیر شعله را زیاد کنید زمانی که جوشید آن را کم کنید و مرغ با سس آن به خوبی بپزد.
میزان آب خورش به سلیقه ی شما بستگی دارد. مرغ ترش را با کته میل کنید و از خوردن آن لذت ببریزد.
درست کردن مرغ ترش
نکاتی برای تهیه ی مرغ ترش :
• برای طرز تهیه مرغ ترش می توانید از رب آلوچه هم استفاده کنید.
• در بعضی از مناطق از مقداری لپه برای تهیه ی مرغ ترش استفاده می کنند. این سلیقه ای است می توانید آن را حذف کنید.
• برای خوشمزه شدن مرغ ترش می توانید از دانه های انار هم استفاده کنید.
• سبزی مناسب برای مرغ ترش: تره، جعفری، گشنیز، نعنا،ریحان و چیچاق است مقدار سبزی ها باید برابر باشد فقط چیچاق باید خیلی کم باشد زیرا عطر آن زیاد است و سبب تلخ شدن مرغ ترش می شود. اگر سبزی محلی شمالی را نداشتید می توانید از سبزی های معطر مانند مرزه، گشنیز، جعفری، نعنا، ریحان، ترخان و مقداری تره استفاده کنید.
• اگر مزه ی مرغ ترش را ترش دوست داشتید، از آب نارنج یا آبغوره به عنوان چاشنی استفاده کنید.
انتهای متن/*