نارضایتی بخش خصوصی هرات از عدم مدیریت درست کمک‌های جهانی به افغانستان


نارضایتی بخش خصوصی هرات از عدم مدیریت درست کمک‌های جهانی به افغانستان

فعالان مدنی و بخش خصوصی در هرات می‌گویند که همه ساله شاهد سرازیر شدن کمک‌های کشورهای خارجی و نهادهای مختلف به افغانستان هستند اما به دلیل فساد گسترده و نبود مدیریت این کمک‌ها گره‌ای از مشکلات را...

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، بانک جهانی به تازگی اعلام کرده که برای کمک به خسارات وارد شده در دوران کرونا در افغانستان 200 میلیون دلار کمک خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که این کمک‌ها تنها در بخش‌های تقویت برنامه‌ها، بهبود روند اقتصادی، اجتماعی و بهبود زیربناهای بنیادی و مخابراتی عملی خواهد شد اما در هرات فعالان مدنی و مسوولان بخش خصوصی از وجود فساد گسترده و عدم مدیریت در حکومت برای مصرف بودجه به‌صورت درست ابراز نگرانی می‌کنند.

مریم جامی الاحمدی مسوول اتاق بازرگانی و سرمایه‌گذاری بانوان در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: در طول 18 سال گذشته تاکنون در کنار کمک‌های جامعه جهانی و بانک جهانی به افغانستان برای رفع چالش‌های بخش خصوصی اما تاکنون حکومت هیچ حمایت درستی از این بخش نداشته است و هنوز هم در شهرستانها کشاورزی به گونه سنتی صورت می‌گیرد بازار فروش و صادرات وجود ندارد بازرگانان تولیدات خود را تاکنون نتوانسته اند به‌صورت مدرن بسته بندی و توزیع کنند.

وی ادامه داد: نبود مدیریت در حکومت و مهمتر از همه وجود فساد گسترده سبب شده تا کمک‌ها و بودجه ملی حتی به درستی به مصرف نرسد و چرخه اقتصادی در هرات با رکود مواجه شود.

وی افزود: در طول نزدیک به 5 ماه گذشته از آغاز شیوع کرونا تاکنون و متوقف شدن کار و قرنطینه شدن، به بازرگانان مرد و خانم خسارات هنگفتی وارد شده است و از سوی دیگر در هرات 83 درصد فعالیت های زنان بازرگان به حالت تعلیق در آمد و 95 درصد از سرمایه‌های جاری آنها از بین رفت.

وی تاکید کرد: در بخش بازرگانی 1500 خانم فعالیت دارند که تنها 150 تن انها ثبت در اتاق بازرگانی و سرمایه‌گذاری زنان هستند که با نبود حمایت های حکومت این شمار از زنان فعالیت های خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر سید اشرف سادات فعال مدنی گفت که با توجه به سرازیر شدن کمک‌های خارجی به افغانستان اما هنوز هم اقتصاد کشاورزی که مهمترین بخش اقتصاد افغانستان را تشکیل می‌دهد با چالش‌های بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند و با وجود دادخواهی‌های گسترده مردمی حکومت تاحال استراتژی درستی برای حمایت از بخش خوصوصی ندارد.

وی تاکید کرد که سوء مدیریت و دستبرد به کمک‌های خارجی سبب شده تا هیچ برنامه اساسی برای رفع مشکلات اقتصادی به میان نیاید.

سردار آقا پوپل مسوول انجمن کشاورزان شهرستان گذره هرات خاطرنشان کرد که با آمدن کرونا به هرات تولید محصولات کشاورزی کاهش یافت، مکان مناسب برای فروش محصولات ایجاد نشده بود ، و از سوی دیگر نیز واردات محصولات خارجی سبب شده بود تا این روند اقتصادی مهم افغانستان به سوی رکود خود گام بردارد و در این وضعیت خسارات هنگفتی به کشاورزان وارد شده است.

غلام فاروق راسب فعال مدنی در هرات حمایت های حکومت از بخش خصوصی را در راستای اشتغال‌زایی و مهاجرت‌های غیر قانونی جوانان به کشورهای همسایه و خارجی مهم پنداشته و گفت که با تولیدات محصولات کشاورزی و کالاهای داخلی و حمایت از انها می‌توان تا جلوی واردات خارجی مشابه را گرفت.

جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات همچنان گفت: اداره محلی هرات برای بازاریابی محصولات و تولیدات داخلی با کشورهای خارجی رایزنی های خود را اغاز کرده است و این رایزنی ها سبب خواهد شد تا میزان تولیدات و صادرات در هرات افزایش یابد.

وی تاکید کرد که برای عملی کردن اساسی برنامه های حمایتی باید وزارت های مربوطه در افغانستان برنامه‌های اساسی خود را آغاز کنند.

به گزارش فارس، به تازگی 80 پروژه عمرانی با هزینه 5 میلیارد و 600 افغانی از سوی اداره محلی هرات آغاز شده که به گفته مسوولان محلی با ایجاد این پروژه ها تحول عظیمی در روند اقتصادی و زیربنایی به میان خواهد آمد و تسهیلات زیادی برای شهروندان و خانواده ها ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

نارضایتی بخش خصوصی هرات از عدم مدیریت درست کمک‌های جهانی به افغانستان
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.


نامه پدر آتنا اصلانی به خانواده بهاره، دختر بچه ی آزار دیده افغانستانی در خمینی شهر