به گزارش ایمنا، «علی ربیعی» روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان اظهار کرد: فرمایشات آرامش بخش و امید بخشی که معظمله در شرایط دشوار و سخت جامعه ایران امروز بیان کردند، و زمینه همکاری برای کاهش هرچه سریعتر مشکلات و آلام ملت ترسیم شد، به نوبه خودم و از سمت دولت از ایشان سپاسگزاری میکنم.
وی با بیان اینکه در دوره بینظیری در تاریخ معاصر قرار داریم، گفت: در هیچ دورهای بدخواهان ایران به این اندازه دارای قدرت چه در آمریکا و چه در کشورهای کینهتوز علیه ایران در منطقه و سایر کشورها دارای قدرت نبودند و فشار تحریمها بر اقتصاد ایران بر هیچ کشوری اینچنین تحمیل نشده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: هیچ دورهای مثل این دوره جامعه ما متحول شده نبود و ضرورت پاسخ اجتماعی و اقتصادی به نیازهای جامعه از ضروریاتی است که شاید در دورههای قبل این چنین نیازمندی، تحریم و کمبود باهم توأم نشده بود.
ربیعی افزود: بدون تردید عبور از این چالشهای همپوشان که با آثار عظیم اقتصادی اجتماعی کرونا هم درهم تنیده شده، نیازمند تمرکز بر مسائل همراهی و همکاری هم افزایی، چه بین ارکان نظام و از آن مهمتر همه آحاد جامعه هستیم.
وی اضافه کرد: فشارهای تحریم، زورگوییهای آمریکا، مشکلات اقتصادی و معیشتی و دردهایی است که برای مردم به وجود آمده است. آثار کرولا که اقتصادهای بانشاط دنیا را دچار مشکل کرده توأمان با آن مواجه هستیم و بدون تردید عبور موفق و کاستن مشکلات جامعه با کاستن با همکاری همه جانبه وهم افزار درک و فهم مسائل امکان پذیر است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه خوشبختانه مثل همیشه رهبر معظم انقلاب با درک مسائل، توصیههای راهگشا و عالی دارند، گفت: تصمیم و بنای کار تصمیم قوا این است در کنار هم، همدلانه و با درک و فهم مشترک باشند تا بتوانند در حل مشکلات عظیم پیش روی گام بردارند.
ربیعی خاطرنشان کرد: دولت آمادگی دارد پیرامون مسائل مهمی چون تورم، مشکلات ارزی، تولید، مشکلات ناشی از تحریم و مسائل معیشتی و همه موارد مد نظر مقام معظم رهبری با همه توان و تعامل با دیگر قوا، راهکارهای اساسی برای برطرف کردن موضوعات اساسی ارائه دهد.
وی تصریح کرد: دولت در خط مقدم مبارزه با مشکلات و حل مسائل کشور قرار دارد و با احساس مسئولیت از همه قوا برای همکاری با دولت به منظور رفع مشکلات دعوت میکنیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: با هم اندیشی و هم افزایی قوا با توجه به ظرفیتهای سه قوه میتوانیم با ظرفیتسازیهای نوین، مشکلات پیش رو را برداریم و زیرساختهای ورود به طرحهای جدید را فراهم کنیم.
ربیعی با اشاره به جلسه سران قوا، تصریح کرد: در هفتهای که گذشت مهمترین جلسه، جلسه سران سه قوه بود که مباحث وضعیت ارز، مشکلات اقتصادی و برنامههای رو به آینده مطرح شد و این نخستین جلسه با حضور رئیس جدید مجلس بود که بیشتر به بحث و بررسی اوضاع روز گذشت. با کارگروهی که در ستاد اقتصادی تشکیل خواهد شد در جلسات آینده موضوعات مهمی در زمینه اقتصادی، نیاز به هماهنگی سه قوه و تصمیمات فرا رو، اتخاذ خواهد شد.
وی با اشاره به فرارسیدن پنجمین سالگرد برجام گفت: در سالهای گذشته به دلیل خروج آمریکا از برجام این توافق تا اندازه زیادی ارتباط کارکرد خود را با تحریمهای ظالمانهای که ترامپ و دار و دسته او بر منظور فروپاشی ایران انجام دادند، برای مردم ما از دست داد و سبب شد عدهای هم راه قضاوت غیرمنصفانه درباره برجام در پیش بگیرند.
سخنگوی دولت افزود: آمریکاییها نگذاشتند مردم ایران از فواید اقتصادی برجام منتفع شوند و خود آنها نیز دچار خسارتهای زیادی در عرصه بینالملل و افکار عمومی حتی در داخل کشور شدند.
ربیعی اظهار کرد: قطعاً نقض برجام نمیتواند واقعیات را تغییر دهد. جمهوری اسلامی ایران با این توافق نشان داد که تمام تبلیغات یک دهه قبل و یا بیشتر از آن درباره فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران که گوش جهان را کر کرده بود، بیاعتبار است
وی گفت: ما ثابت کردیم چیزی برای مخفی کردن نداریم و همه جار و جنجالها و همه تحریمهای ملت ایران را در تمام این مدت آزرده است، فقط به نیات سیاسی و برای تأمین رضایت رژیم صهیونیستی و جنگ طلبان بهانهجو بوده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: آمریکا با خروج از برجام که اثرات آن با خروج آنها از سایر توافقات بینالمللی قابل مقایسه نیست، خود را در جهان بیآبرو و منزوی کرد و امروز با وجود دشواریهایی که تحریمهای غیر انسانی بر مردم ما وارد کرده شاهد ایستادگی مردم در برابر این زور گویی ناعادلانه و باورناکردنی هستیم.
ربیعی تعهد آشکار، شفافیت و برنامههای صلحآمیز هستهای ایران را از جمله بخش باقیمانده از برجام برشمرد و توضیح داد: نقش بر آب کردن سیاستهای ایرانهراسی آمریکا و رژیم صهیونیستی و تاکید بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا در توافقات یک جانبه و چند جانبه از دیگر بخشهای باقی مانده از برجام است.
وی خاطرنشان کرد: بدون برجام برای اثبات عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش باید میلیونها دلار هزینه میشد. هیچ کشوری را سراغ نداریم که بدون جنگ یا فروپاشی از ذیل فصل هفت شورای امنیت خارج شده باشد. از طرفی در سایه برجام دستاوردهای بزرگ هستهای نیز به دست آمد که امروز دشمنان ما آرزوی نابود کردن آن را دارند.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه امروز برجام موضوعی چالشی در آمریکا شده است، افزود: برای آنچه که به دست آوردیم باید به نظرات و واکنشهای بدخواهان ایران نگاه کنیم. همچنین برای درک بیشتر آثار برجام باید به سخنان ترامپ دقت کرد که خروج از برجام را بزرگترین خدمت به رژیم اسرائیل عنوان کرده است.
ربیعی تصریح کرد: البته برجام به دلیل تخطی آمریکا نتوانست انتظارات مردم را برآورده کند، اما هنوز ارزش یک ابتکار چند جانبه دیپلماتیک که آمریکا از آن سرافکنده و ایران از آن سربلند بیرون آمده است را دارد.
وی ادامه داد: در آینده آمریکا راهی ندارد جز اینکه هر فرد دیگری که در کاخ سفید حضور یافت و برای اینکه در فضای بینالملل اعتبار خود را به دست آورد، به میزی که آن را ترک کرده، بازگردد.
دستگاهها مکلف به افزایش سهام شرکتهای تابعه در بازار سرمایه شدند
سخنگوی دولت در ادامه از موافقت دولت با افزایش سهم شناور آزاد شرکتهای وابسته به دستگاههای اجرایی در بازار سرمایه خبر داد و گفت: به موجب این تصمیم همه دستگاههای اجرایی مکلف شدند همکاری لازم را با وزارت اقتصاد و دارایی در افزایش سهم شناور آزاد حداقل به میزان ۲۵ درصد شرکتهای تابعه اعم از شرکتهای دولتی و شرکت نهادهای عمومی، سازمانها و صندوقهای بازنشستگی، مطابق مقررات بورسی، در بازار سرمایه داشته باشند.
ربیعی یادآور شد: سازمان برنامه و بودجه هم مکلف شد ماهانه ۵ درصد از تخصیص بودجه دستگاههایی را که متناسب با گزارش سازمان بورس اوراق بهادار نسبت به افزایش سهم شناور آزاد شرکتهای مربوطشان اقدام نمیکنند، کاهش دهد. این بنای دولت هست تا با کوچک کردن خود سهم بیشتری از طریق بورس به مشارکت مردم در اقتصاد کشور بدهد.
وی خاطرنشان کرد: هیأت وزیران مصوبه دیگری هم در راستای تقویت و مدیریت عرضه سهام شرکتها در بازار سرمایه و تأمین مالی داشت. در این راستا دولت لایحه افزایش سرمایه شرکتهای بورسی را با قید دوفوریت تصویب کرد تا به مجلس ارسال شود که امیدواریم به سرعت تصویب شود.
ربیعی با بیان اینکه حمایت از بورس کماکان در دستورکار دولت است، اظهار کرد: این موضوع هفته گذشته هم بخشی از جلسات دولت را به خود اختصاص داد. اقدامات بورسی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام داد آثار مثبتی داشت و سرمایه بانک رفاه کارگران، ۵ هزار میلیارد تومان از این محل افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: این امر موجب شد ظرفیت پرداخت وامهای قرضالحسنه به بازنشستگان کارگری کشور، از ۲۰۰ میلیارد تومان به دو هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان افزایش یابد. این بدین معناست که در ۱۳۹۹، به اندازه ۱۵ سال گذشته وام قرضالحسنه بدون ضامن به بازنشستگان پرداخت خواهد شد. ضمن اینکه دولت هم ۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به تأمین اجتماعی پرداخت کرد.
سخنگوی دولت افزود: همانگونه که در جلسات قبل سخنگویی هم اعلام کرده بودم، پیشبینی کرده بودم که حقوق بازنشستگان نزدیک به خواسته بازنشستگان خواهد شد، که خوشبختانه امروز شاهد هستیم افرادی که ۳۰ سال سابقه کار دارند و در ماههای گذشته یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان حقوق میگرفتند، این مبلغ به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان افزایش پیدا میکند.
ربیعی با تشریح تصمیمات دیگر دولت گفت: یک تصمیم جدید هم اتخاذ شد و آن اینکه برای افراد با سابقه ۳۰ سال به بالا پرداختی نداشتیم الان ۳۵ سال هم پرداختهایشان افزایش خواهد یافت و آنهایی که ۵ سال بیشتر از ۳۰ سال بیمه پرداخت کردهاند این انصاف و عدالت را با توجه به سابقه کار بیشترشان، محقق میکند و بر این اساس حداقل دریافتیشان آنها هم ۳ میلیون تومان شد.
وی عنوان کرد: بر اساس مصوبه دولت و تاکید رئیس جمهور، جامعه ایثارگری هم تا پایان دولت، مطالبات خودش را دریافت خواهد کرد و یک کارگروه کارشناسی با ریاست سازمان برنامه و بودجه و بنیاد شهید و ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل شد.
ایران و سوریه دارای مناسبات ویژه علیه تروریسم هستند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت و پیام توافق نظامی جامع بین ایران و سوریه که در جریان سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به سوریه منعقد شد، گفت: ما همواره اعلام کردهایم که ایران و سوریه دارای مناسبات ویژه هستند طی سالها نبرد مشترک که با تروریسم و مداخله خارجی داشتیم ارتباط ما با سوریه استحکام بیشتری گرفته است.
ربیعی افزود: اعتقاد داریم که جنگ علیه تروریسم هنوز به پایان نرسیده و بدون سرعت بخشیدن به تقویت نظامی جبهه مقاومت در برابر تروریستها و البته در کنار آن شتاب دادن به آشتی ملی در سوریه، تثبیت دستاوردهای سیاسی کمتر به وقوع خواهد پیوست و امکان بازگشت تروریستها وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: همین نگرانی مشوق همکاریهای نظامی ایران و سوریه است که اخیراً در جریان سفر سردار سرلشکر باقری به دمشق به مراحل خوبی رسید؛ سردار باقری در این سفر ملاقاتهایی با رئیس جمهور و سایر مقامات عالی سوریه انجام دادند که مهمترین بخش سفر امضای توافقنامه همهجانبه همکاریهای نظامی و امنیتی بود.
سخنگوی دولت با اشاره به تجربه همکاریهای دیرین در زمان جنگ صدام علیه ایران با مرحوم حافظ اسد، گفت: در زمان جنگ تحمیلی سوریه از کشورهایی بود که همکاری خوبی با جمهوری اسلامی ایران داشته است
ربیعی درباره ابعاد این توافقنامه گفت: این توافقنامه در حوزههای نظامی، امنیتی، آموزشی و فنی است سردار باقری گفت و گوهایی با مقامات سوری درباره پیگیری همکاریهای اقتصادی داشتند؛ ایجاد امکان برای حضور شرکتها و ظرفیتهای فنی و تخصصی نیروهای مسلح در دوران بازسازی سوریه از دیگر موضوعات مورد بحث بوده است.
وی همچنین گفت: ما برای تقویت سامانه سامانه پدافندی سوریه با استفاده از تجهیزات تولید شده ایرانی برای مقابله با تهدیدات هوایی احتمالی اعلام آمادگی کردیم که بررسی و تفاهم صورت گیرد، البته در کنار این سفر سردار باقری از نیروهای مستشاری ایران که در کنار ارتش سوریه قرار دارند بازدید کردند و نظرات آنها را استماع کردند.
تعلل صندوق بینالمللی پول توجیه ندارد
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره درخواست وام ۵۰ میلیون دلاری ایران از بانک جهانی گفت: ما حق خود میدانیم که از همه نهادهای بینالمللی که حق عضویت آنها را پرداخت کرده و حضور داشتهایم در شرایط نیاز درخواست وام کنیم؛ وزارت بهداشت تصویب کرد که ۵۰ میلیون دلار وام از بانک جهانی دریافت کنیم که این مبلغ از سوی بانک جهانی به سازمان جهانی بهداشت پرداخت شود و این سازمان اقلام مورد نیاز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را خریداری و برای ما ارسال کند؛ اقدامات نهایی از جنبه تشریفات اداری آن نهایی شده و اقدامات اجرایی آن باقی مانده است.
ربیعی با بیان اینکه درخواست پنج میلیارد دلار وام از این صندوق داشته ایم، گفت: بانک مرکزی پیگیریهای لازم را انجام داده است، گزارشهای کارشناسی در این باره به مقامات صندوق ارائه شده و پیش از این رئیس کل بانک مرکزی گفته بود که منتظر طرح موضوع در هیئت مدیره صندوق هستیم.
وی با اشاره به اینکه تعلل بیش از این توسط مدیریت صندوق توجیه ندارد، گفت: به نظر میرسد آمریکا در این زمینه نقش آفرینی میکند. اما اهمیت مبارزه با کرونا به اندازهای است که هرگونه کارشکنی مدیریت صندوق و آمریکا در حقیقت یک عمل آشکار غیرانسانی محسوب میشود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این وام را برای اقلام دارویی درمانی نیاز داریم، گفت: فشار آمریکا نوع جنایت علیه بشریت هم است و امیدوار هستیم صندوق بینالمللی پول شائبه برخورد سیاسی با این مسئله انسان دوستانه را از بین برده و هرچه سریعتر مراحل پرداخت آن را فراهم کند.
اقدام کره را غیر دوستانه و خلاف موازین چندین دهه تجارت دو کشور میدانیم
ربیعی در پاسخ به خبرنگاری درباره آخرین وضعیت اموال بلوکه ایران در کره جنوبی و اقدامات انجام شده برای بازگردانده شدن این اموال، گفت: ۸ میلیارد دلار از منابع ایران در این کشور بلوکه است که این رقم در شرایط فعلی برای ما مهم است.
وی با بیان اینکه رفتار دولت کره جنوبی در این شرایط غیرقابل درک است، گفت: دولت کره جنوبی در حالی پاسخ لازمی ارائه نمیدهد که به لحاظ حقوقی و قانونی، منعی برای این کشور برای بازگرداندن پول به مردم ایران وجود ندارد و معلوم نیست چرا دولت کره جنوبی با تسلیم شدن به فشارهای آمریکا حاضر شد روابط خود با دولت ایران را به طور بیسابقه ای به مخاطره بیندازد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این فقط دولت ایران نیست که از رفتار دولت کره ناراحت است، تصریح کرد: امروز مردم و افکار عمومی دیدگاه خوبی نسبت به این اقدام دولت کره جنوبی ندارند. ما به هیچ وجه خواستار تنش بین دو کشور نیستیم اما این اقدام کره را غیردوستانه، مخرب و خلاف موازین در طول چندین دهه تجارت دو کشور میدانیم.
ربیعی ابراز امیدواری کرد مقامات کره جنوبی پیش از آنکه دیر شود و تأثیری بر بازنگری در روابط بلندمدت دو کشور بگذارد، اقدامی انجام دهند.
وی درباره واکنش و اقدامات رسمی جمهوری اسلامی ایران برای استرداد اموال خود، گفت: در مراجع ذیصلاح بینالمللی در حال پیگیری هستیم. در صورتی که این اقدام سئول ادامه یابد قطعاً اقدامات مقتضی را انجام خواهیم داد.
سخنگوی دولت از تشکیل کمیتهای در وزارت خارجه و وزارتخانههای ذیربط برای پیگیری این موضوع خبر داد و گفت: امیدوارم کره از اخلاق در تجارت تبعیت کند و بدهیهای خود به ملت ایران را پرداخت کند.
مبادلات تجاری ایران و ونزوئلا مانند سایر کشورها است
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره روابط تجاری ایران با ونزوئلا گفت: از مصاحبه من با یک نشریه خارجی سو تفسیری صورت گرفت، اصولاً موضوع و کمک به ونزوئلا مطرح نبوده است و اساساً از سمت ونزوئلا از ما کمکی درخواست نشده و چنین موضوعی مطرح نبوده است.
وی اضافه کرد: آنچه در روابط تجاری ایران و و ونزوئلا مطرح است مانند روابط و مبادلات تجاری با سایر کشورها است؛ با کشورهای مختلف جهان روابط تجاری داریم که روابط با ونزوئلا هم به همین منوال است.
سخنگوی دولت یادآور شد: قواعد و مقررات تجاری میان ایران و ونزوئلا وجود دارد که این مراودات بر همین اساس صورت میگیرد هر چند ممکن است این تبادلات به مردم این کشور برای مقابله با فشار تحریم یکجانبه آمریکا کمک کند و متقابل هم میتواند باشد، اما هدف ما برخورداری از مناسبات عادی تجاری دو کشور و منافع متقابل بوده است و تابعی از تصمیمات غیرقانونی آمریکا نخواهد بود.
ربیعی اظهار کرد: به آمریکا اجازه نخواهیم داد روابط تجاری ما با هر کشوری دیگر از جمله ونزوئلا را به مسألهای غیرعادی و متأثر از تحریمهای یکجانبه تبدیل کند.
وی برای جلوگیری از سو برداشتها تاکید کرد: تجارت ایران و ونزوئلا مستثنی از قواعد تجاری و بینالمللی ایران با سایر کشورها نیست و دریافت بهای کالاهای صادراتی بر هم منوال حتماً انجام خواهد شد.
کلاس درس در مناطق قرمز کرونا غیرحضوری است
سخنگوی دولت درباره تعیین تکلیف دانش آموزان در ترمهای آتی در سال تحصیلی آینده با توجه وضعیت کرونا گفت: بر اساس آخرین تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا شروع سال تحصیلی ۱۵ شهریور ماه ۹۹ است، که تغییری نکرده است، برای اجرای این تصمیم شکل و کیفیت برگزاری کلاسها در سه سناریو در وضعیتهای قرمز، زرد و سفید کرونایی در نظر گرفته شده است.
ربیعی اظهار کرد: برگزاری کلاسهای آموزشی در وضعیت قرمز قطعاً به صورت غیرحضوری خواهد بود، در وضعیت زرد به صورت ترکیبی حضوری و غیر حضوری میتواند باشد که البته باید پروتکلهای بهداشتی کاملاً رعایت شود.
وی افزود: در وضعیت زرد و در روش ترکیبی نیمی از دانش آموزان در روزهای فرد و نیمی دیگر در روزهای زوج سر کلاس میروند و در روزهایی که در کلاس حضور ندارند به صورت غیر حضوری به آنها آموزش ارائه خواهد شد
سخنگوی دولت گفت: وزارت آموزش و پرورش با دقت تمام در این زمینه بررسی کرده و پیشبینیهای لازم را انجام داده تا کمترین دغدغه و نگرانی هم برای خانوادهها ایجاد نشود.
شبکه شاد تقویت میشود
ربیعی خاطرنشان کرد: سامانه شاد یکی از کارهای موفق جمهوری اسلامی ایران است که میلیونها نفر در این شبکه حضور دارند و در آینده هم این شبکه تقویت خواهد شد.
خبر تکمیل میشود...
منبع: ایرنا