ادامه نگرانیها از احتمال وقوع موج دوم کرونا در هرات
معاون والی هرات گفت: پس از همهگیری کرونا در مرکز شهر هرات و کاهش امار افراد مبتلا به کرونا تا سقف 50 درصد اما نگرانیها از این بیماری در شهرستانها هنوز هم وجود دارد و نکات بهداشتی باید رعایت...
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «غلام داوود هاشمی» معاون والی هرات در نشست خبری در ساختمان ولایت هرات با اشاره به کاهش 50 درصدی آمار مبتلایان به کرونا در مرکز شهر گفت: پس از بررسیهای تیمهای تخصصی اداره بهداشت در هرات به این نتیجه رسیدهاند که موج دوم کرونا در این ولایت ضعیف است اما نگران کننده است و باید افرادی که در دوره 3 ماه گذشته قرنطینه خانگی بودند بیش از پیش نکات بهداشتی را رعایت کنند و با فرارسیدن عید قربان در مراکز پرجمعیت و بازارها نیز ظاهر نشوند.
وی افزود: اداره بهداشت هرات در حال حاضر از امکانات خوب و عرضه خدمات عالی برخوردار است و نگرانی از نبود تجهیزات در هرات وجود ندارد.
هاشمی ادامه داد: از آغاز شیوع کرونا در هرات 400 میلیون افغانی از سوی حکومت برای مبارزه با این ویروس اختصاص داده شده بود که تاکنون 194 میلیون و 568 هزار افغانی به مصرف رسیده و نیازمندیهای مراکز درمانی مرفوع شده است.
وی خاطرنشان کرد: از این 400 میلیون افغانی 180 میلیون دیگر باقی مانده که این مقدار بودجه باقی مانده تنها در حالات اضطراری به مصرف خواهد رسید.
وی تاکید کرد: در حال حاضر شهرستانهای ولایت هرات در معرض خطر قرار دارند و احتمال ان است که وقوع موج دوم در هرات از شهرستانها آغاز شود اما مسوولان اداره بهداشت فعالیت های خود را برای تقویت مراکز درمانی در این مناطق اغاز کرده اند.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان در هرات ورود بازگشت کنندگان از مرز اسلام قلعه و از کشور ایران به گونه درست نظارت میشود و پس از کمک رسانی به این افراد، قرار است تا شهروندان ولایت های مختلف افغانستان بلافاصله به ولایتهای اصلیشان انتقال داده شوند و شهروندان هراتی نیز در هرات بمانند.
وی گفت: ساکنین ولایت هرات پس از ورود به این ولایت در خانه های خود به مدت 15 روز قرنطینه میشوند و پس از ان میتوانند تا در جامعه حضور یابند.
از سوی دیگر عبدالحکیم تمنا رئیس اداره بهداشت هرات در این مورد گفت: با فرارسیدن عید قربان و بی احتیاطی شهروندان و عدم رعایت نکات بهداشتی در این عید میتواند تا خطر افزایش را به میان اورد.
وی افزود: پس از مرکز شهر هرات حالا شهرستانهای هرات در معرض خطر قرار دارند که اداره بهداشت از شنبه هفته اینده تیم های بررسی خود را به مرکز شهر و شهرستانها خواهد فرستاد و با انجام تست سریع میزان افراد مبتلا و سالم را بررسی میکند، افراد مشکوک و مبتلا به کرونا به سرعت تحت درمان قرار میگیرند.
جاوید نادم رئیس اداره مهاجرین هرات نیز گفت که از آغاز شیوع کرونا در هرات بازگشت مهاجرین از مرز اسلام قلعه روزانه به 15 هزار تن میرسید اما حالا با کاهش این بیماری در هرات و آمار پایین مبتلایان روزانه از این مرز 800 تا 1200 تن وارد ولایت هرات میشوند.
وی بیان داشت که از میان این افراد 60 در صد شهروندان هرات ، 20 درصد شهروندان ولایات همجوار و 20 در صد دیگر نیز افراد اسیب پذیر اند که پس از کمک رسانی به ولایات خود بازمیگردند.
گفتنی است که با کاهش افراد مبتلا به کرونا در ولایت هرات از یک ماه پیش تاکنون نگرانیها از اغاز موج دوم این بیماری در شهرستانها وجود دارد.
مسوولان اداره بهداشت هرات تاکید دارند که بیشتر مهاجرین بازگشت کننده به هرات در شهرستانها زندگی میکنند و با فرارسیدن عید قربان امکان دارد افزایش امار در این مناطق رونما شود اما در صورت مشاهده افزایش امار متبلایان در شهرستانها درمان انها به سرعت اغاز خواهد شد.
انتهای پیام/