اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند


اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند,ازدواج,ازدواج کردن




اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند

اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند

مشکلات پسرها و دخترها از انتخاب دختر مورد علاقه شان و یا پسر مورد علاقه شان و ملاک و معیارهایی که دیگر مانند دوره ده شصتی ها نیست تا گران شدن ازدواج که سدی شده در مقابل پای ازدواج و حالا هم که کرونا شدن شده بلای جان همه از پیر تا جوان؛ کرونایی که همه کارها را بیشتر کساد کرده و هم سبب شده بیکاری بیشتر جوانان را و بی پول شدنشان برای خواستگاری.

آمار هم از روند کاهشی ازدواج از سال های 90 تاکنون بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران می گوید و حالا هم که پیش بینی شده با آمدن کرونا این آمار برای نیمه دوم سال هر چه بیشتر کاهش یابد.

به گزارش سایت تحلیلی بهار، محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با توجه به شیوع ویروس کرونا آمار ازدواج در پایان سال ۹۸ تا به امروز را رو به کاهش دانست و اظهار کرده: با توجه به منع تجمعات برای پیشگیری از گسترش کرونا امکان برگزاری مراسم ازدواج وجود ندارد، به همین دلیل تعداد زیادی از جوانانی که تصمیم به شروع زندگی داشتند، فعلا نه تنها تصمیم خود را به حالت تعویق در آورده‌اند، در عین حال نمی‌توانند تاریخ جدیدی را هم برای این منظور مشخص کنند تا به طور رسمی وارد زندگی شوند.وی افزود: این در حالی ست که اگر همین جوانان مدتی بعد بخواهند مجددا اقدام به آغاز زندگی مشترک کنند، به دلیل مشکلات اقتصادی و تورم ممکن است دیگر امکان انجام آن را نداشته باشند.

تجرد قطعی در میان بانوان استان اردبیل بالاست

جوانان جامعه استان اردبیل نیز تافته جدا بافته نیستند و بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اردبیل تجرد قطعی بانوان در استان اردبیل به ویژه در بین زنان روستایی بالا رفته و در سال‌های اخیر آمار ازدواج در این استان به تناسب ساختار جمعیتی کاهش یافته به طوری که از رقم ۱۳ هزار ثبت ازدواج در سال ۹۵ هم اکنون این تعداد به ۱۱ هزار نفر رسیده، به طوری که این استان هر سال یک هزار مورد کاهش ثبت ازدواج را شاهد است

‌فریبرز دهقان، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اردبیل به تجرد قطعی زنان و مردان بالای ۵۰ سال و همچنین بی‌همسری به دنبال وقوع طلاق و فوت همسر از عوامل تأثیرگذار در کاهش زاد و ولد اعلام کرد و گفت: تجرد قطعی در استان اردبیل به ویژه در بین زنان روستایی بالاست. به گفته دهقان بررسی‌ها نشان می‌دهد که جامعه آماری ازدواج رو به کاهش است؛ بی‌شک این فرایند یکی از دلایل جدی کاهش ازدواج در استان است و بی‌شک کاهش ازدواج نیز در تغییر آمار طلاق مؤثر است.

وی با اشاره به تأثیر مهاجرت‌های گسترده در میزان ازدواج، اظهار کرد: در مقایسه سال‌های 75 تا 95، سالانه 10 هزار نفر از جمعیت روستایی اردبیل کاسته شده است؛ به عنوان مثال تجرد قطعی در استان اردبیل 3 درصد اما در شهرستان خلخال به دلیل اینکه پسران این شهرستان در سن ازدواج در جستجوی کار به شهرهای بزرگ رفته اند 6.5 درصد است.

دهقان ادامه داد: دختران روستایی از لحاظ اقتصادی به پدر و برادرشان وابسته هستند و در آینده با فقر مواجه می‌شوند، طبیعتا باید برای توانمندی سازی این افراد فکری کرد. تجرد قطعی به معنای ازدواج نکردن فرد است؛ در مفاهیم جامعه‌شناسی تجرد قطعی افرادی را در برمی‌گیرد که هرگز ازدواج نکرده و امیدی هم به ازدواج نداشته باشند.

با تاخیر در ازدواج زنان شانس ازدواج‌شان را از دست می دهند

اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند

جمعیت شناسان در خصوص عواقب تاخیر در ازدواج می گویند، تاخیر در ازدواج قدرت انتخاب افراد را کاهش داده است، چون افراد در سنین جوانی دایره انتخابشان گسترده‌تر است و می‌توانند با مردان تحصیل کرده‌تر و با موقعیت‌های مناسب ازدواج کنند و با افزایش سن زنان تعداد مردان مجرد کاهش می‌یابد. به گفته آنها در تمامی گروه‌های سنی به دلیل تاخیر در ازدواج سن مجردی افزایش پیدا می‌کند و این تاخیر باعث می‌شود زنان شانس ازدواج‌شان را از دست بدهند. در تعریف ازدواج مردان همیشه با زنان 5 تا 10 سال کوچکتر از خود ازدواج می‌کنند، بنابراین تعداد افراد مجرد در سنین بالای 35 سالگی اندک است.

ازدواج در سنین بالا مشکلات بسیاری به همراه دارد. شاید این افراد فرصت باروری را از دست بدهند. از سوی دیگر هرچقدر افراد سن‌شان افزایش یابد، افکارشان کلیشه‌ای شده و فرد مجبور است با تفکرات طرف مقابل بسازد.

اگر تمامی مردان ایران ازدواج کنند فقط یک سوم زنان شانس ازدواج دارند

شهلا کاظمی پور جمعیت شناس در باره شانس ازدواج دختران می گوید، بر اساس آمارهای رسمی اگر تمامی مردان ازدواج کنند فقط یک سوم زنان شانس ازدواج دارند. دو سوم زنان نیز شانس ازدواج را از دست می‌دهند، مگر اینکه با مردان مطلقه یا همسر فوت شده ازدواج کنند. با این تفاسیر باز هم احتمال تجرد دختران وجود دارد.

وقفه در ازدواج فقط برای دهه شصتی‌ها بروز کرده و برای نسل‌های بعد کاهش می‌یابد

اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند

وی تاکید کرد: باید از هرگونه وقفه در ازدواج صرف‌نظر کرد و در سنین پائین‌تر ازدواج کنند تا به این شکل سختگیری‌ها کاهش یابد. دختران از سخت‌گیری‌های بی‌مورد صرف نظر کنند. باید دانست این مشکل فقط برای دهه شصتی‌ها بروز کرده و برای نسل‌های بعد کاهش می‌یابد. شهلا کاظمی‌پور، جمعیت‌شناس، درباره وضعیت دختران در سنین تجرد قطعی گفت: بر اساس تعاریف جمعیت‌شناسی میزان تجرد در گروه‌های سنی مختلف بررسی می‌شود. در زنان گروه سنی 15-19 ساله 78 درصد مجرد هستند. همچنین در گروه سنی 20- 24 ساله هم 42 درصد مجرد، در گروه سنی 25-29 ساله میزان مجردها 30 درصد است. در تمامی گروه‌های سنی به دلیل تاخیر در ازدواج سن مجردی افزایش پیدا می‌کند و این تاخیر باعث می‌شود زنان شانس ازدواج‌شان را از دست بدهند.

چرا ترویج ازدواج آسان به یک چالش فرهنگی تبدیل شده است؟

محمد سیمزاری، مدیر کل امور اجتماعی استانداری اردبیل در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع ترویج ازدواج آسان یک مسئله و چالش فرهنگی است زیرا عرف ما و سنت هایی که داریم و جزو لاینفک فرهنگ ما شده است نیاز به پالایش دارد، چشم هم چشمی های موجود، تقسیم وظایفی که معلوم نیست منشاء آنها کدام تاریخ یا کدام آموزه دینی یا ملی است، اکنون به مشکلات بزرگ در راه ازدواج تبدیل شده اند.

برخی فکر می کنند ازدواج نوعی از دست دادن آزادی است

سیمزاری یکی از موانع بزرگ و غیر قابل انکار ازدواج، وضعیت اقتصادی کشور و یکی دیگر از آنها را عوامل وضعیت اشتغال دانست و تصریح کرد: بعضی ها شرایط لازم را دارند اما از ناحیه باور و اعتقاد می لنگند، ازدواج را نصف ایمان نمی دانند و فکر می کنند ازدواج نوعی از دست دادن آزادی است ولی در هر حال مشکل ازدواج را به دو بخش مشکلات فرهنگی و مشکلات مادی می توان تقسیم بندی کرد.

بسیاری از مشکلات جوانان در عدم ازدواج، مسائل مالی است

وی ادامه داد: اینکه کسی بگوید مسائل اقتصادی در توفیق یا عدم موفقیت زندگی مشترک بی تاثیر است، اشتباه می کند چرا که با کمال تاسف بسیاری از مشکلات جوانان ما هم در عدم پرداختن به موضوع ازدواج و هم در حفظ بنیان خانواده، مسائل مالی است.

لازم است قبل از ازدواج شناخت در شرایط واقعی اتفاق بیفتد

بهنام نیرومند، مشاور و رواشناس در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: اغلب جوانان ما بعد از ازدواج برای خانواده خود مرز تعیین نمی کنند و همین نبودن مرز باعث می شود دیگران بتوانند دخالت های بی مورد در روابط بین زوجین داشته باشند. وی ادامه داد: در جامعه ما جای آموزش کیفی در بحث ازدواج خالی است و به طوری که لازم است قبل از ازدواج شناخت در شرایط واقعی اتفاق بیفتد تا هزینه های زیاد همچون افسردگی، پروسه طولانی طلاق، فشارهای اجتماعی تحمیل شده از جامعه و...که بعد از ازدواج فرد به فرد تحمیل می شود کاسته شود. وی با اشاره به رواج پدیده ازدواج سپید درجامعه خاطرنشان کرد: با وجود اینکه موضوع ازدواج سپید در جامعه ما به عنوان ارزش پذیرفته نمی شود ولی این مسئله یک رفتار سازگارانه است که جامعه به ما تحمیل می کند.

منبع: ایسنا

این مطلب در تاریخ پنج شنبه 8 مرداد 1399منتشر شده است
اشتراک گذاری مطلب
اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند
امتیاز:4.6
دسته بندی
مطالب قبل از ازدواج
تعداد بازدید
1





نظر شما در مورد مطلب اگر تمام مردان مجرد ایران ازدواج کنند،تنها یک سوم زنان شانس ازدواج دارند چیست
:نام
:ایمیل
نظر شما
عدد بالا چند است؟ ثبت نظر




بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران