اولین محموله از دهلیز حمل ونقل جاده‌ای از ایران به قرقیزستان ارسال شد


اولین محموله از دهلیز حمل ونقل جاده‌ای از ایران به قرقیزستان ارسال شد

رئیس اداره حمل و نقل هرات گفت: با افتتاح دهلیز زمینی (کتای) در افغانستان نقطه اتصال منطقه‌ای ایجاد شده و این امر مهم علاوه بر عبور کالاهای کشورهای عضو کتای، کالاهای افغانستان به راحتی صادر خواهد...

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، اولین محموله آزمایشی از دهلیز حمل ونقل جاده‌ای (کتای) که میان کشورهای ایران، قرقیزستان، تاجیکستان و افغانستان توافق شده از کشور مبدا ایران به سمت افغانستان رسید و با افتتاح مسوولان محلی هرات این محموله به سمت کشورهای تاجیکستان و قرقیزستان ارسال شد.

«محمد یونس رهنورد» رئیس اداره حمل و نقل جاده‌ای هرات در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: با افتتاح دهلیز حمل و نقل جاده‌ای میان 4 کشور ایران، تاجیکستان، قرقیزستان و افغانستان سبب خواهد شد تا وابستگی افغانستان به کشورهای محدود منطقه کاهش یابد و مهم‌تر از همه افغانستان نقطه وصل میان کشورهای عضو شود.

وی افزود: اولین محموله از کشور مبدا (ایران) در 6 خودروی ترانزیتی که 2 خودرو، لاستیک خودروهای سنگین و سبک را به کشور قرقیزستان انتقال خواهد داد و 4 خودروی دیگر کالاهایی چون پسته، چای، شکلات، ماکارانی، بیسکویت و خمیر مایه را از طریق این دهلیز زمینی به کشور تاجیکستان خواهد رساند.

وی تاکید کرد: حمل و نقل جاده‌ای میان 4 کشور عضو این روند تحت مدیریت سیستم تیر خواهد بود و خودروهای ترانزیتی به راحتی میان این 4 کشور کالاهای صادراتی و وارداتی را انتقال خواهند داد.

«سید وحید قتالی» والی هرات در این مورد گفت: افتتاح دهلیز حمل و نقل جاده‌ای آرزویی است که پس از گذشت سال‌ها دشواری تحقق یافته و مانند پروژه‌های مهم مانند بندر چابهار، راه لاجورد و بندر آقینه، تبدیل شدن افغانستان به چهار راه منطقه‌ای را ثابت می‌سازد.

وی تصریح کرد: امروز شاهد توافق نامه‌های بین المللی با افغانستان در تمام عرصه‌ها به‌خصوص در بخش اقتصادی هستیم و کشورهای خارجی به این نتیجه رسیده‌اند که مسیر افغانستان سودمندترین مسیر ترانزیتی است که با اجرایی شدن دهلیز زمینی، افغانستان از این روند منفعت خوبی خواهد برد.

وی همچنین گفت: با آغاز به کار مسیر حمل و نقل جاده‌ای (کتای) بازگانان و تولیدکنندگان در افغانستان می‌توانند کالاهای خود را صادر کنند.

قتالی افزود: مسیر دولت افغانستان آبادانی، توسعه صنعت، سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی است که در حال حاضر حکومت افغانستان غنیمت‌های زیادی را در این راستا پرداخته است تا به این دستاوردهای اقتصادی برسد.

سعید عظمینا معاون اتاق بازرگانی و سرمایه‌گذاری در هرات اما گفت که بخش خصوصی در هرات با توجه به افتتاح راه لاجورد در هرات و بندر چابهار که تنها به‌صورت نمایشی از سوی حکومت افتتاح شده به افتتاح پروژه حمل نقل زمینی کتای نیز باور ندارد و تاکنون هم چالش‌های گمرکات و ناامنی‌ها در مسیر راه‌ها و حتی نبود شاهراه‌های استاندارد وجود دارد و هنوز زود است با این توصیف افغانستان به چهار راه اقتصادی تبدیل شود.

وی افزود: اگر حکومت بتواند به تعهدات خود عمل کند و چالش‌ها را رفع کند افتتاح این دهلیزها می‌تواند تا در شکوفایی بیشتر چرخه اقتصادی تاثیر گذار باشد.

گفتنی است که از آغاز به کار حکومت وحدت ملی در افغانستان و حالا که یکبار دیگر محمد اشرف غنی به کرسی ریاست جمهوری تکیه زده پروژه‌های مختلفی افتتاح شده اما این پروژه‌ها پس از گذشت زمان به فراموشی سپرده شده است.

کارشناسان اقتصادی در هرات می‌گویند که حکومت تاکنون به وعده‌های خود عمل نکرده و تنها وعده‌های پوشالی را برای حمایت از بخش خصوصی سپرده است.

بازرگانان در هرات می‌گویند که حکومت باید در نخست چالش‌های سد راه پیشرفت‌های اقتصادی را رفع کند و سپس وارد تعاملات با کشورهای خارجی شود با این کار علاوه بر واردات از کشورهای خارجی افغانستان به راحتی می‌تواند کالاهای خود را صادر کند.

انتهای پیام/

اولین محموله از دهلیز حمل ونقل جاده‌ای از ایران به قرقیزستان ارسال شد
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.


(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق