انتشار اسناد و تصاویر دیده نشده یکی از شهدای انقلاب در «حاج اسماعیل»
جدیدترین اثر از تولیدات مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی در قالب کتاب با عنوان «حاج اسماعیل» روانه بازار نشر شد.
به گزارش سرویس کتاب و نشر خبرگزاری رسا، جدیدترین اثر از تولیدات موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی در قالب کتاب با عنوان «حاج اسماعیل» روانه بازار نشر شد.
این کتاب که سیر زندگانی شهید حاج اسماعیل رضایی از شهدای قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ را بررسی میکند، به قلم محمد جعفربگلو نگاشته شده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «نامهای فراوانی بر تارک نهضت اسلامی ایران میدرخشد؛ نامهایی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در پیروزی این نهضت مردمی نقش داشتهاند. اما در این میان بعضی نامها –علیرغم نقش با اهمیتی که در تاریخ نهضت اسلامی داشتهاند- شوربختانه چنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفتهاند. شهید حاج محمداسماعیل رضایی یکی از این نامهاست که با وجود نقش فراوان در نهضت اسلامی و قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، مورد بیمهری تاریخ قرار گرفته و کمتر قلمی درباره فعالیتهای وی نگاشته است.»
«حاج اسماعیل» نخستین اثر پژوهشی است که زندگی شهید حاج اسماعیل رضایی را مورد واکاوی قرار میدهد. این کتاب که در قالب «دانستنیهای انقلاب اسلامی برای جوانان» نگاشته شده است میکوشد با زبانی ساده و قابل فهم و با کمک منابع، اسناد و تاریخشفاهی، به روایت کامل زندگی این شهید بپردازد.
کتاب در چهار فصل تنظیم شده است؛ فصل نخست به بررسی دوران کودکی و نوجوانی، تحصیلات، ازدواج و خانواده محمداسماعیل رضایی میپردازد. در این فصل موقعیت اجتماعی وی بررسی شده و به خصوصیات اخلاقی و خدمات او به مردم اشاره میشود.
در فصل دوم، رابطه شهید حاج اسماعیل رضایی با روحانیون بررسی شده و عملکرد او در مبارزه با فرقه ضاله بهائیت مورد مداقه قرار گرفته است. در این فصل همچنین نحوه آشنایی و ارتباط حاج اسماعیل رضایی با امام خمینی به تصویر کشیده شده است.
فصل سوم به بررسی نقش شهید حاج اسماعیل رضایی در قیام ۱۵ خرداد پرداخته و از یک توطئه رژیم پهلوی علیه حاج اسماعیل پرده برداشته است.
فصل چهارم و پایانی، به شهادت حاج اسماعیل رضایی اختصاص دارد. این فصل همچنین به واکنش مردم و گروههای مختلف به اعدام وی و تاثیر شهادت او بر تداوم نهضت اسلامی میپردازد.
انتشار تصاویر متعدد، اسناد دیدهنشده و نیز وصیتنامه دستنویس شهید حاجاسماعیل رضایی از دیگر ویژگیهای این اثر است./826/د102/ق