کمیسیون اصل 90 باید علمدار حرکت نظارت بر دستگاه‌ها باشد/ اولویت اصلی ما در مجلس «نظارت» است


کمیسیون اصل 90 باید علمدار حرکت نظارت بر دستگاه‌ها باشد/ اولویت اصلی ما در مجلس «نظارت» است

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: کمیسیون اصل 90 باید علمدار حرکت نظارت بر دستگاه‌ها باشد.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف با حضور در نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ضمن تقدیر و تجلیل از آزادگان و ایثارگران عنوان کرد: اساس مجلس در دوره یازدهم کمیسیون‌محوری است، در نظر داریم در این دوره به کمیسیون‌ها اصالت دهیم تا موفق‌تر و دقیق‌تر کار را انجام دهند.

بیشتر بخوانید:

قالیباف: باید به تعریف واحدی از رسیدگی به شکایات دست یافت

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث کلی در حوزه مدیریت و تعریف فلسفه وجودی است، عنوان کرد: اگر هر نهاد و سازمان فلسفه وجودی داشته باشد و در طی مسیر از فلسفه وجودی خود فاصله بگیرد از میزان اثرگذاری و کارآمدی آن کاهش می‌یابد و از منظر جامعه عملاً سازمان مربوطه خاصیت نخواهد داشت.

وی تأکید کرد: کمیسیون اصل ۹۰ به طرز کار سه قوه در سازمان‌ها نظارت دارد بنابراین مهم است اول به فهم مشترکی از طرز کار برسیم.

قالیباف تأکید کرد: در حال حاضر دستگاه‌های نظارتی متعددی در کشور وجود دارد که باید فلسفه وجودی آنها تعریف شود تا موازی کاری و تداخل در نظارت بر امور ایجاد نشود و یا کار رها نشود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در قوه مقننه ۹ بخش نظارتی وجود دارد، از جمله هیأت تطبیق مصوبات، کمیسیون اصل ۹۰، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، عضویت نمایندگان در شوراهای محلی، عضویت نمایندگان در شوراهای مختلف ملی، معاونت نظارت، تحقیق و تفحص، سوال و تذکر مواردی است که مجلس با اتکاء به آن می‌تواند بر امور مختلف نظارت کند.

وی با تأکید بر اینکه در کمیسیون اصل ۹۰ باید طرز کار مد نظر قرار گیرد، بیان کرد: تنظیم کردن فرآیندهای کار باعث می‌شود خروجی قابل پیگیری داشته باشیم بنابراین اگر فلسفه وجودی کمیسیون رسالت و وظیفه اصلی مشخص شود، می‌توانیم به دستاورد بهتری دست یابیم.

قالیباف با بیان اینکه باید با رویکرد مسئله‌محوری حرکت کنیم، گفت: در حال حاضر باید دید مهم‌ترین مسئله و دغدغه مردم چیست حتی باید بررسی کنیم شکایت‌هایی که مردم به کمیسیون می‌فرستند نشان‌دهنده اشکال در کجای سیستم است و با تحلیل محتوای شکایت‌ها ما به سمت طرز کار هدایت می‌شویم. در واقع با گزارش‌های تحلیل مسئله‌یابی و اولویت‌بندی انجام می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در نگاه اول مشکل مردم و مسئله‌ای که از آن رنج می‌برند مسائل اقتصادی است و در نگاه اول به مسائل اقتصادی نبود بودجه و کسری بودجه بیان می‌شود اما در تحلیل‌ها مشخص شد چه زمانی که ۱۱۰میلیارد دلار درآمد داشتیم و چه زمانی که درآمد به ۲۵ میلیارد دلار رسید، کسری بودجه وجود داشت.

وی بیان کرد: در دهه ۸۰ تنگی درآمد پیدا کردیم در حالی که رشد اقتصادی بهتری را در آن دهه تجربه کردیم، این نشان می‌دهد که طرز کار باید مسئله‌محوری و رویکرد جدی مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ قرار گیرد.

قالیباف با تأکید بر اینکه باید در مجلس وحدت داشته باشیم و مردم از بیرون یکپارچگی مجموعه عملکرد دستگاه قانونگذار را لمس کنند، گفت: ۴ رویکرد محور تحول مجلس است، کارآمدسازی، شفاف‌سازی، مردمی‌سازی و هوشمندسازی، این ۴ رویکرد است و اگر دقیقا بخواهیم به سمت نظارت بر طرز کار برویم باید به سمت اصلاح فرآیند و ماندگار کردن آن برویم که با هوشمندسازی می‌توان به این مهم دست پیدا کرد در غیر این صورت اصلاح فرآیند امکان‌پذیر نیست و مجدد دچار اخلال می‌شویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جایگاه کمیسیون اصل ۹۰ در بیرون از مجلس گفت: باید کمیسیون اصل ۹۰ در دستگاه‌های مختلف جایگاه ویژه‌ای داشته باشد، بنده تلاش می‌کنم تا این کمیسیون به جایگاه و تأثیرگذاری گذشته خود برسد و اصلاح روند را با نگاه ایجابی پیگیری کند و برای این امر نیاز به کار دقیق، گزارش دقیق و استحکام در گزارش‌ها هستیم.

وی با تأکید بر اینکه باید کمیسیون اصل ۹۰ سرآمد سایر کمیسیون‌های مجلس باشد، اظهار داشت: باید گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در صحن علنی بدون نوبت قرائت شود همان طور که انتظار می‌رود پرونده‌های ارجاعی این کمیسیون در دستگاه قضایی بدون نوبت رسیدگی شود.

قالیباف تأکید کرد: کمیسیون اصل ۹۰ باید پیشگام، پیش آهنگ و علمدار حرکت نظارت بر دستگاه‌ها باشد چرا که بنده اولویت اصلی خود را در مجلس نظارت عنوان کرده‌ام.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اعتقاد دارم ضعف مدیریت و کارآمدی بیشترین مشکل را در کشور ایجاد کرده است و مشکلات کشور تحریم‌های آمریکا نیست بنابراین باید این ضعف‌ها از بین برود تا تولید قدرت در کشور ایجاد شود.



قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم