معرفی ارقام جدید گندم در آزمایشگاه غلات مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی


معرفی ارقام جدید گندم در آزمایشگاه غلات مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی

پژوهشگر غلات در مرکز تحقیق، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به پژوهش های انجام شده در این مرکز، از چگونگی انجام پژوهش های محقق شده و معرفی ارقام جدید گندم با عملکردی مطلوب می گوید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج همدان، اهمیت تحقیق، آموزش و ترویج در کشاورزی با توجه به نقش موثر و حیاتی که عهده دار است بر کسی پوشیده نیست، چرا که اصولا امنیت غذایی هر کشوری توسط بخش کشاورزی آن تامین می شود. این امنیت غذایی می تواند در راستای استقلال و حفظ غرور هر کشوری نقشی بی مانند داشته باشد و آن کشور را از دنیای خارج و تمام آسیب هایی که می تواند در این زمینه اتفاق افتد، سلامت نگاه دارد.

کشاورزی در استان همدان از سال های دور همواره تاثیری شایسته و جامع در پویایی رونق اقتصاد استان و همینطور در سطح ملی داشته است، این مهم در سایه سال ها تحقیق و پژوهش در بخش تحقیق، آموزش و ترویج کشاورزی استان رقم خورده است.

بخش تحقیق، آموزش و ترویج در استان همدان با توجه به آمار و مستندات موجود همواره توانسته است روندی روبه رشد را طی کند و افزایش تولید را با کیفیتی مطلوب پیش برد.

استمرار در حفظِ اقتصادی دینامیک در بخش کشاورزی بی شک ارتباطی مستقیم با تلاش عزیزان جهاد کشاورزی و بخش تحقیق، آموزش و ترویج دارد.

اگر به مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان همدان بروید، بخش ها ی متنوعی را که در رشته های مختلف کشاورزی در این مرکز مشغول به فعالیت و پژوهش هستند، مشاهده خواهید کرد.

خبرگزاری موج در استان همدان طی بازدیدی که از این مرکز داشته است با برخی از محققان حاضر در این مجموعه به گفتگو نشسته است به بخش تحقیقاتی غلات و معرفی ارقام جدید گندم مراجعه می کنیم:

معرفی ارقام جدید گندم با عملکردی مطلوب در آزمایشگاه غلات مرکز تحقیقات

چایانی، پژوهشگر غلات در مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در این مزرعه با استفاده از قطعه بزرگ ۳ هکتاری از زمین های موجود به آزمایش در خصوص غلات ( گندم و ...) مشغول به فعالیت هستیم، گفت: در هر ۶ مترمربع یک رقم گندم تحت آزمایش و کشت قرار می گیرد. دراین مزرعه تولید لاین های جدید برای معرفی ارقام مورد توجه است.

وی با بیان اینکه هر ساله رقم هایی متفاوت مشاهده می شود که توسط کشاورزان کشت می شود، عنوان کرد: برای اینکه بتوان عملکرد در کشت را همچنان در سطح مورد انتظار قرار داد تلاش برای معرفی ارقام جدید در این مزرعه همواره از موضوعات بنیادین است.

این پژوهشگر با اشاره به رقم هایی که در محیط های مرطوب پرورش پیدا می کنند، عنوان کرد: به عبارتی دیگر اگر چنانچه کشاورز از آب کافی برای کشت رقم مورد نظر برخوردار باشد و دارای محدودیت آبی نباشد می توان از رقم های این جنس شرایط بهره برد.

اما از آنجائیکه شرایط همدان و وِیژگی های موجود در آن حکایت از کم آبی دارد، رقم هایی باید معرفی شود که خیلی زود رس بوده و از عملکرد بالایی برخوردار باشند.

این پژوهشگر با بیان اینکه در بخش دیگری از آزمایش ها ارقامی مورد بررسی قرار می گیرند که زودرس هستند، گفت: این ارقام برای کشاورزانی که از آب ناچیزی برخوردار هستند و کشت رقیب زیادی دارند و امکان قطع آب برای ارائه به کشت رقیب گندم وجود دارد، بهره گرفته می شود.

وی افزود: ارقام جدید بدست آمده پاکوتاه است و قدی به مراتب کمتر و حدود ۸۰ سانتیمتر دارد و زمان "رسیدگی" در آن ها از پارامترهای مد نظر است تا به آب کمتری نیاز داشته باشد.

وی با اشاره به ملاحظات دیگر همچون بیماری های مطرح، یادآور شد: در این آزمایشگاه بخشی از زمین را آکنده از انواع آلودگی کرده تا اطمینان حاصل شود که تمام شرایط آلوده شدن رقم گندم مهیا باشد که چنانچه رقمی قصد بر آلودگی با شرایط مشابه را دارد آلودگی خود را نمایان کند.

پژوهشگر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه آلودگی در قسمتی از زمین آزمایشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد، گفت: در نهایت رقم هایی به کشاورز معرفی خواهند شد که پا کوتاه، ضخیم، عملکردی مطلوب، مقاوم در برابرآلودگی ها و انواع بیماری ها و تاریخ رسیدگی سریعتر را دارا باشند.

وی عنوان کرد: در سال جاری ۱۳۲ لاین برای انجام آزمایش ها تعریف شده است و با طی کردن آزمایش های مختلف در نهایت به دو لاین دست پیدا خواهیم کرد که به کشاورز به عنوان رقم جدید معرفی می شود.

چایانی عنوان کرد: بعد از مشخص شدن نتایج آزمایش ها و معرفی رقمی مطلوب، این کاربر یا کشاورز است که باید تصمیم به کشت مورد نظر از رقم معرفی شده بگیرد یا خیر؟

وی با بیان اینکه در این آزمایشگاه وظیفه ما این است که در حفظ ارقام گندم که دارای عملکرد مطلوب هستند تلاش کنیم، خاطر نشان کرد: با طی شدن بازه های زمانی مشخصی الگوی کشت در مزارع زارعین به صورت کلی تغییر داده می شود.

و ی در پایان بر اهمییت محصول استراتژیک گندم بسیار تاکید کرد و آن را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار داد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مادر فوت شده