تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات


تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات

سخنرانی همسر ترامپ و مایک پمپئو در دومین شب نشست حزب جمهوری خواه با پرسش‌ها، حاشیه‌ها و چالش‌های گسترده‌ای روبه رو شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه در گردهمایی ملی جمهوری خواهان که دموکرات ها از آن به علت نقض پروتکل انتخاباتی و احتمالا قانون انتقاد کردند، از سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، تمجید کرد.
پمپئو که در یک سفر رسمی در سرزمین های اشغالی به سر می برد، در فیلم ضبط شده ای از بیت المقدس, مدعی شد رئیس جمهور تعرض حزب کمونیست چین را افشا کرد، گروه داعش را شکست داد و از تهدیدات کره شمالی کاسته است.
پیش از سخنرانی پمپئو، منتقدان با بیان این که وی با استفاده از جایگاه رسمی خود در حمایت از اهداف حزبی، پروتکل دهها ساله را نقض کرده است، به پمپئو حمله کردند.
"خواکین کاسترو"، رئیس کمیته فرعی کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان روز سه شنبه اعلام کرد درباره این که آیا سخنرانی پمپئو در این گردهمایی نقض قوانین و مقررات فدرال است یا خیر, تحقیق می شود.
خواکین کاسترو در بیانیه ای گفت: "دولت ترامپ و پمپئو برای منافع سیاسی خود نه فقط بی اعتنایی خود را به اصول اخلاقی به نمایش گذاشته اند بلکه تمایل آشکار خود را به نقض قوانین فدرال نشان داده اند."
گمان می‌رود که پمپئو برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آماده می‌شود.
ملانیا ترامپ نیز در دومین روز گردهمایی ملی حزب جمهوریخواه که روز سه شنبه برگزار شد با ابراز همدردی با قربانیان ویروس کرونا و اهمیت پایان خشونت های اعتراض آمیز به تبعیض نژادی، از رای دهندگان خواست بار دیگر همسرش را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنند.
ملانیا ترامپ در میان جمعی در کاخ سفید که دونالد ترامپ همسرش نیز در این جمع حضور داشت اعلام کرد نمی خواهد از این فرصت گرانبها برای حمله به طرف مقابل استفاده کند و همچنان که هفته گذشته شاهد بودیم این نوع سخنان تنها موجب شکاف هرچه بیشتر در کشور خواهد شد.
هر دو این رخداد‌ها با انتقاد‌های دموکرات‌ها روبرو شده است که می‌گویند استفاده از کاخ سفید که قرار است ترامپ نیز در روز پنجشنبه در آن سخنرانی خود را در باره پذیرش نامزدی حزبش اعلام کند، شاید ناقض قانون ۱۹۳۹میلادی باشد که مشارکت کارکنان دولت فدرال را در برخی فعالیت‌های سیاسی محدود می‌کند.
کیت بدینگفیلد معاون ستاد انتخاباتی بایدن، پمپئو را برای سخنرای سیاسی در هنگام ماموریت خارجی، کاربرد آشکار و بی پروای مقام برای اهداف کاملا سیاسی به شمار آورده که فعالیت بسیار مهم وزارت امورخارجه آمریکا را تضعیف می‌کند.
ستاد انتخاباتی ترامپ نیز با نادیده گرفتن شکایت‌ها و گلایه‌ها از کاربرد دارایی‌های دولت فدرال مانند کاخ سفید به عنوان مکان کارزار حزبی اعلام کرده که پیروی همه کارکنان و مشارکت کنندگان در این برنامه را از این قانون تضمین خواهد کرد.
جمهوریخواهان روز دوشنبه در نخستین روز آغاز این گردهمایی افزون بر اعلام نامزدی ترامپ برای دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، تصویر تیره و تاری از کشورشان در صورت پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات ترسیم کرده و ارایه دادند.
دموکرات‌ها هم بر پیروزی بایدن ۷۷ ساله که در نظرسنجی‌ها بر ترامپ ۷۴ ساله برتری دارد، تاکید می‌کنند که وجود وی برای رهبری پایدار و آرام کاخ سفید همزمان با همه گیری ویروس کرونا ضرورت دارد که تاکنون جان بیش از ۱۸۲ هزار تن را گرفته و به اقتصاد این کشور آسیب جدی و شدیدی زده است.
درخواست کامالا هریس بر انجام اصلاحات در حقوق رأی دهندگان آمریکایی
نامزد معاونت ریاست جمهوری از سوی حزب دموکرات، اصلاحات در حقوق رأی دهندگان آمریکایی را خواستار شد.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
توصیه انتخاباتی هیلاری کلینتون به جو بایدن
هیلاری کلینتون به جو بایدن توصیه کرد از پذیرفتن زود هنگام شکست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خودداری کند.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
انتقاد سندرز اظهارات اخیر ترامپ درباره تقلب در انتخابات
سناتور ایالت ورمونت آمریکا گفت، اظهارات اخیر ترامپ درباره تقلب در انتخابات، تلاشی بزرگ برای تضعیف دموکراسی در آمریکا است.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۶۹ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تا امروز چهارشنبه ۲۶ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز شش دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجی‌های صورت گرفته رسانه‌های آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آن‌ها را ارائه می‌کند گزارش داد بایدن با ۵۰ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۴ درصد پیش است.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
رسانه‌های معتبر آمریکا هم در نظرسنجی‌های جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر می‌دهند.
بر اساس نظرسنجی‌های شبکه خبری سی‌بی‌اس نیوز (CBS News) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۶ درصد و ترامپ ۳۸ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکس‌نیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد و هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۰ درصد را نشان می‌دهد.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
نتایج نظرسنجی‌ها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بار‌ها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجی‌ها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجی‌ها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوری‌خواهان در نظرسنجی‌ها شرکت نمی‌کنند.
علی‌رغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجی‌ها را باید در پی بی‌تفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۶۹ روز به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۸۲ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردید‌ها و گمانه‌زنی‌های بسیاری پدید آورده است.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
شمار مبتلایان کرونا در آمریکا نزدیک به ۶ میلیون نفر
شمار مبتلایان کووید-۱۹ در آمریکا به پنج میلیون و ۸۷۴ هزار و ۱۴۶ نفر رسیده است.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۶۹ روز به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهر‌های مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهر‌های مختلف آمریکا که نتیجه تبعیض‌ها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمک‌ها و حمایت‌ها در این رابطه برای سفید پوستان انجام می‌گیرد و سیاه پوستان از این کمک‌ها کمتر برخوردار هستند و این تبعیض‌ها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشک‌آور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمت‌آمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
۴ کشته و زخمی در تیراندازی در ایالت ویسکانسین
یک روزنامه آمریکایی از کشته و زخمی چهار نفر در درگیری‌های مسلحانه در خیابان‌های شهر کنوشا در ایالت ویسکانسین خبر دادند.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
بازداشت ۶۰ معترض در ایالت کنتاکی آمریکا
پلیس آمریکا بیش از ۶۰ نفر را که در یک راهپیمایی اعتراض آمیز در ایالت کنتاکی شرکت کرده بودند، دستگیر کرد.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همه‌گیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیون‌ها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارش‌ها در آمریکا نشان می‌دهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهره‌مندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیش‌بینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
میلیون‌ها آمریکایی در معرض خطر بیکاری دائمی قرار دارند
مقامات بانک مرکزی آمریکا با هشدار درباره بیکاری دائمی میلیون‌ها نفر از مردم این کشور، پیش بینی می‌کنند که به دلیل افزایش بیکاری به بالاترین سطح از زمان رکود بزرگ، نرخ بهره تا سال ۲۰۲۲ حدود صفر باقی بماند.
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ 69 روز مانده به انتخابات
شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به تأثیرات طولانی مدت بحران ویروس کرونا نوشت: خطری که این بحران به همراه دارد «شوک تجدید ساختار» است که در آن شرکت‌ها و حتی کلیه بخش ها، آسیب‌های ماندگاری را متحمل می‌شوند. شغل‌های از دست رفته بر نمی‌گردند و بیکاری همچنان بالا می‌رود.
این امر کارگران را مجبور به آموزش مجدد یا جابجایی شغلی می‌کند که هر دو کار سختی است و دولت‌ها را نیز مجبور به تلاش بیشتر برای رهایی از مشکلات می‌کند.
این موضوعی بود که هفته گذشته توسط جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، مطرح شد. مقامات بانک مرکزی آمریکا پیش بینی می‌کنند که نرخ بهره به دلیل افزایش بیکاری به بالاترین سطح از زمان رکود بزرگ، تا سال ۲۰۲۲ حدود صفر باقی بماند.
پاول گفت: احتمال این وجود دارد که میلیون‌ها نفر موفق نشوند به کار قبلی خود بازگردند. در حقیقت، ممکن است مدتی در آن صنعت شغلی وجود نداشته باشد.
متأسفانه، تحقیقات جدید بلومبرگ نشان می‌دهد که ۳۰ درصد از افراد بیکار شده در ایالات متحده از فوریه تا ماه مه به علت «شوک تجدید ساختار» بیکار شده اند.
این تجزیه و تحلیل که بر اساس رابطه بین استخدام، اخراج، بازگشایی و بیکاری صورت گرفته است نشان می‌دهد که بازار کار در ابتدا به سرعت بهبود می‌یابد، اما پس از آن همچنان میلیون‌ها بیکار خواهند ماند.
مشاغل بخش گردشگری در کنار صنایع دیگر مانند خرده فروشی، اوقات فراغت، آموزش و بهداشت از جمله مشاغلی هستنند که در معرض بیشترین خطر هستند.
این در حالی است که در بسیاری از موارد، بحران بیماری همه گیر کرونا باعث افزایش چالش برای شرکت‌های فیزیکی در مقابل شرکت‌های اینترنتی مانند آمازون خواهد شد.

منتخب امروز

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک