خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)


خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)

خواص سیاه دانه بی شمار است، در این مقاله خواص این دانه پرخاصیت را از کتاب تحفه حکیم مومن برای شما همراهان پارسی طب به فارسی روان برگرداندم تا به برخی خواص نام برده نشده آن بیشتر پی ببرید.   ناگفته نماند خواص بیشتری از سیاه دانه در این کتاب ذکر شده اما بسیاری از … نوشته خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی) اولین بار در...

خواص سیاه دانه بی شمار است، در این مقاله خواص این دانه پرخاصیت را از کتاب تحفه حکیم مومن
برای شما همراهان پارسی طب به فارسی روان برگرداندم تا به برخی خواص نام برده نشده آن بیشتر پی ببرید.

ناگفته نماند خواص بیشتری از سیاه دانه در این کتاب ذکر شده اما بسیاری از آنها برای این زمان کاربرد زیادی ندارند.

بنابراین برای پیشگیری از ملال حال خوانندگان عزیز از ذکر آنها خودداری کردم.

خواص سیاه دانه :

نام دیگر آن شونیز است. گیاهش شبیه به رازیانه و از آن بلندتر و باریک تر و گل هایش زرد مایل به سفیدی و غلاف تخم او بزرگ تر از بزر البنج است.

تخمش سیاه و مغزش سفید و نزدیک انیسون و قوتش آنقدر زیاد است که حکما گویند در تن انسان تا هفت سال باقی می ماند!

از نظر حرارت در درجه سوم از گرمی و از نظر طبیعت گرم و خشک است.

اخلاط بلغمی را ازبین می برد به طوری که یکی از بهترین منضج ها برای پخته کردن و بیرون کردن اخلاط بلغمی سوخته (بلغمی که مدت زیادی در بدن مانده است) محسوب می شود.

شیر زن را زیاد می کند.

مدر خون حیض است.

موجب افزایش ادرار می شود.

نکته بسیار مهم:

این مقاله از جهت اطلاع رسانی در پارسی طب بارگزاری می شود؛
استفاده از سیاه دانه و سایر گیاهان دارویی به هر منظور، بدون در نظر گرفتن طبیعت و مشکلات زمینه
(که گاها ممکن است خود شخص هم از آن بی اطلاع باشد) و بدون نظر پزشک طب سنتی، کاری غیر اصولی و اشتباه است.

وب سایت پارسی طب هیچ گونه مسئولیتی در این زمینه نخواهد داشت و طبعا عوارض احتمالی مصرف آن مستقیما متوجه شخص مصرف کننده خواهد بود.

در گذشته اطبا از سیاه دانه به عنوان یک پادزهر عالی در مقابل سموم سرد استفاده می کردند،
حتی بخور آن برای از بین رفتن اثرات سم مار و عقرب و انواع حشرات و خزندگان کاربرد داشته است.

قولنج و بادهای سرد

برای درمان قولنج و بادهای سرد، درد سینه و سرفه، حالت تهوع، یرقان (زردی) هر روز صبح مقداری سیاه دانه میل کنند و بر آن مداومت داشته باشند.

شفافیت پوست صورت

برای گلگون کردن گونه ها و باز شدن رنگ صورت هر روز صبح با روغن زیتون مصرف شود.

انواع انگل و کرم شکم

سیاه دانه را با سرکه مخلوط کرده مصرف کنید.

دفع کننده کرم کدو

اگر سیاه دانه را در آب هندوانه ابوجهل خیس کرده و در اطراف ناف بمالند جهت دفع کرم کدو اثر بسیار قوی دارد.

برخی مشکلات تنفسی، سنگ کلیه و مثانه

اگر کسی نفسش بخوبی بالا نیاید و نیاز باشد تا بنشیند و گردن خود را دراز کند تا بتواند بخوبی نفس بکشد و همچنین کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند سیاه دانه را با سکنجبین میل کنند.

بواسیر

سوخته سیاه دانه را با رب شیرین بیان میل کنند بسیار مفید خواهد بود.

پیسی، پسوریازیس و جوش های پوستی

ضماد آن با سرکه طبیعی جهت مداوای پیسی یا برص (ویتیلیگو) و قوبا (پسوریازیس) و سعفه (جوش یا دمل چرکی همراه با خارش) مجرب است.

مسکن درد پس از زایمان

از دیگر خواص سیاه دانه استفاده آن برای خانم های زاچ است. مخلوط سیاه دانه با روغن گاوی و عسل جهت مداوای درد رحم پس از زایمان بسیار مفید می باشد.

بیماری گال

استفاده از پودر سیاه دانه بهمراه روغن گل سرخ جهت از بین بردن بیماری جرب که امروزه به آن گال می گویند مفید است.

ریزش مو و رویش مجدد موهای تازه ریخته شده

ضماد سوخته سیاه دانه با موم و روغن حنا جهت مداوای ریزش مو و رویش مجدد موهای تازه ریخته شده موثر است.

زخم های سوداوی

برخی اطبای قدیم ضماد سوخته سیاه دانه با گلاب را جهت درمان زخم های پای سوداوی مجرب دانسته اند.

مشکلات سر، گرفتگی بینی و حساسیت های فصلی

به بینی کشیدن پودر سیاه دانه (مانند انفیه کشیدن) و بوییدن آن جهت دردسرهای مزمن، باز کردن گرفتگی های بینی، مقابله با حساسیت های فصلی و یا لقوه (نوعی بیماری در صورت انسان که باعث کج شدن لب و دهان و فک می شود) بسیار موثر خواهد بود.

دندان درد سرد

اگر مبتلا به درد دندان سرد هستید (ناشی از غلبه بلغم و باد) سیاه دانه را کمی تفت داده، کمی سرکه طبیعی همراه آن کنید، مقداری از آن داخل دهان ریخته و مضمضه کنید.

روش مصرف سیاه دانه چگونه است؟

خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)

روش مصرف آن بستگی به علت مصرف دارد، اما به صورت عمومی به چند طریق مصرف می شود: ۱- مصرف دانه به صورت خام و یا تف داده ۲- مصرف پودر تف داده ۳- ترکیب پودر تف داده آن با روغن گاوی و یا عسل و یا هردو

عوارض سیاه دانه چیست؟

خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)

در دوران بارداری نباید مصرف شود چرا که باعث سقط جنین می شود.
همچنین مصرف زیاد سیاه دانه و روغن آن به دلیل گرمای زیادی که دارند ممکن است باعث ایجاد سرفه های مداوم و آسیب های کبدی شود مخصوصا که امروزه به دلیل تغذیه اشتباه، اکثر مردم ایران درگیر کبد چرب و حرارت کبد هستند.

مصلح سیاه دانه

خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)خواص سیاه دانه در بیماری های مختلف (برگرفته از منابع کهن طب سنتی)

۱- شربت سکنجبین ۲- سرکه ۳- کتیرا

خواص روغن سیاه دانه

از آنجایی که روغن سیاه دانه خواص و کاربرد های بسیار زیادی دارد، در یک مقاله جداگانه به صورت کامل به آن پرداختیم. حتی اگر درباره خواص آن اطلاعاتی دارید باز هم مطالعه این مقاله کامل، خالی از لطف نیست!

خواص علمی و اثبات شده روغن سیاه دانه

منبع: تحفه حکیم مومن

برگردان به فارسی روان: امیررضا جلالی کامل



دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟