با چه معیاری همسر انتخاب کنیم
با چه معیاری همسر انتخاب کنیم,مراحل مقدماتی انتخاب همسر,انتخاب همسر,ملاک ازدواج,ازدواج,انتخاب همسر
بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که ازدواج مهمترین اتفاق زندگی هر شخص به شمار میرود، بنابراین انتخاب همسر نیز بواسطه این اهمیت، یکی از حساسترین انتخابهای زندگی به شمار میرود که میتواند به طور کامل زندگی فرد را دگرگون کند. بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که ازدواج مهمترین اتفاق زندگی هر شخص به شمار میرود، بنابراین انتخاب همسر نیز بواسطه این اهمیت، یکی از حساسترین انتخابهای زندگی به شمار میرود که میتواند به طور کامل زندگی فرد را دگرگون کند. همین امر سبب شده است تا اهمیت انتخاب همسر و ملاکهای این انتخاب، یکی از دغدغههای مهم افراد در دوران پیش از ازدواج باشد.
در واقع با انتخاب همسر، تمام تبعات و مسئولیت پیشامدهای آن بر عهده میگیریم و این امر ممکن است در ابتدای امر برای بسیار از جوانان دلهره آور باشد که مبادا انتخاب درست باعث تباه شدن آینده آنها شود. اگر قصد ازدواج دارید و میخواهید همسر آینده خود را انتخاب کنید، اما نمیدانید چگونه این کار را بکنید و یا بر اساس چه ملاکهایی همسر آینده خود را انتخاب کنید، این مطلب به شما کمک خواهد کرد تا دید بازتری به موضوع داشته باشید و تا حد امکان با آگاهی دست به انتخاب بزنید.
مراحل مقدماتی انتخاب همسر
همان گونه که اشاره شد انتخاب همسر برای افراد، به ویژه جوانان کار سادهای نیست چرا که این افراد اغلب به آنچه که میبینند توجه دارند و پیچیدگیهایی همچون مسائل فرهنی، اجتماعی، اقتصادی و حتی جنسیت را شناسایی نمیکنند؛ بنابراین باید بتوان تا حد امکان به شناخت کافی در این مسائل دست یافت تا بتوان ریسک یک ازدواج ناموفق را کاهش داد. برای رسیدن به چنین شناختی هم راههای مختلفی وجود دارد، اما به طور ساده میتوان از الگوی چند مرحلهای ذیل استفاده کرد؛
بیشتر بخوانید: معیارها و ملاکهای اشتباه در انتخاب همسر
خودشناسی:
از خودتان بپرسید که هدفتان از ازدواج چیست؟ این پرسش در گام اول به شما کمک میکند تا خودتان را بشناسید و هدفتان از ازدواج را مشخص کنید. آیا صرفاً مسائلی همچون موقعیت مالی، زیبایی و یا احساس رهایی و استقلال است که شما را به سمت ازدواج سوق میدهد؟ آیا به یک باره مسحور جذابیت فردی شدید و تصمیم به ازدواج گرفتهاید؟ برای پاسخ به این سؤالات در ابتدا باید به خوبی خود و خواستههایتان را بشناسید تا درکی درست از وضعیت پیش رو داشته باشید.
موقعیت شناسی
انسانها در موقعیتهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و مواردی از این دست هستند و این موقعیتها، از فرد به فردی دیگر متفاوت است. اگر چه نمیتوان این را یک اصل مطلق پنداشت، اما تجربه نشان داده است که دو فرد در موقعیتهای مشابه درک بهتری از یک دیگر دارند و تضاد کمتری را نشان میدهند؛ بنابراین همسر آینده خود را بر اساس خواستهها و موقعیت فعلی خود تصور کنید. کسی که خواهان زندگی با یک فرد تحصیل کرده و هنردوست است، بهتر است خود نیز تحصیل کرده و هنر دوست باشد.
تعیین معیارها
یکی از مهمترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که برای همسریابی معیارهای اولیهای را انتخاب کنید و سعی کنید این معیارها را در گزینههای خود به آزمایش بکشید. توجه داشته باشید که این معیارها اولیه هستند و نباید بسیار غیر منعطف انتخاب شوند چرا که ممکن است هیچگاه فردی را با معیارهای غیر منعطف و سخت خود پیدا نکنید. رایجترین معیارها تفاوت سن، تفاوت قد، تفاوت ظاهر، تفاوت تحصیلات، تفاوت طبقاتی، تفاوت قومی، تفاوت زبانی و در نهایت تفاوت دینی هستند که شما میتوانید آنهایی را که برای شما بسیار اهمیت دارند را شناسایی کنید و در مورد گزینههای خود به آزمایش بکشید.
اجتماعی بودن
اگر فردی غیر اجتماعی و منزوی هستید، کار سختی برای انتخاب همسر آینده خود خواهید داشت. اجتماعی بودن به شما کمک میکند تا دایره وسیعتری از انتخابها در پیش روی شما باشد و این امر نیز احتمالاً شانس موفقیت شما در انتخاب همسر مناسب را بالاتر میبرد. در محیطهایی همچون دانشگاه، محل کار، فعالیتهای داوطلبانه یا خانوادگی و دوستانه، حضور اجتماعی خود را جدیتر کنید و از محدود کردن دایره اطرافیان خودداری کنید. برای مثال اگر شما علاقمند هستید با فردی دوستدار محیط زیست ازدواج کنید، میتوانید به گروهها و انجمنهای این چنینی بپیوندید و با افرادی که عضو آن هستند آشنا شوید.
درگیر ظواهر نشوید
بسیار دیده میشود که فردی به قصد ازدواج با فرد دیگری دوست میشود و یا بعد از خواستگاری و به منظور آشنایی بیشتر، رفت و آمدهای دوستانهای را ترتیب میهند. متأسفانه آنچه بیش از همه به چشم میخورد این است که این روابط به جای اینکه صرف آشنایی بیشتر و عاقلانه شوند، با غوطه ور شدن در ظواهری همچون هدیههای مختلف، رفتن به رستورانها و یا گفتگو در مورد ظواهر مراسم ازدواج احتمالی صرف میشود. اما در حقیقت شما باید وقت خود را صرف شناسایی شرایطی که برای همسر آینده خود فهرست کردهاید، کنید. درگیر شدن در ظواهر، چشم شما را بر روی شناسایی ویزگیهای مورد نظرتان میبندد.
بیشتر بخوانید: ملاک مردان برای ازدواج و انتخاب همسر
تلاش کنید طرف مقابلتان را بیشتر بشناسید
شناخت بهتر و بیشتر از همسر آینده، میتواند تا حدودی زیادی شما در یک انتخاب مناسب یاری دهد. شما میتوانید در دوران نامزدی و یا در محیطهای اجتماعی، از طریق برقراری ارتباط کلامی و دوستانه، به شناخت بیشتری از طرف مقابل خود دست یابید. توجه داشته باشید که در این گفتگوها نباید وقت خود را با موضوعات غیر اساسی تلف کنید بلکه بهتر است در خصوص مباحثی که برای شما مهم هستند گفتگو کنید تا بتوانید به دید بهتری از طرف مقابل خود برسید.
تصمیمگیری:
وقتی مراحل فوق را انجام دادید، احتمالاً با اطلاعاتی مقدماتی از فرد مورد نظر خود مواجه خواید شد که باید آن را در کنار هم قرار دهید و با معیارهای خود به سنجش بکشید. احتمالاً با این سنجش به یک نقطه نظر مشخص اولیه خواهید رسید که فرد مورد نظر مناسب شما است یا خیر.
این نقطه نظر را برای چند بار، مجدداً بررسی کنید و حتی در صورت لزوم با فرد مطمئنی مشورت کنید. وقتی در خصوص نقاط قوت و ضعف فرد مورد نظر خود به یک جمع بندی نهایی رسیدید، میتوانید تصمیم خود را بگیرید و تاحدودی اطمینان داشته باشید که این تصمیم براساس احساس و بی تجربگی نبوده است.
منبع : زندگی آنلاین
:ایمیل
نظر شما