روستای زناسوج قزوین


روستای زناسوج یکی از روستاهای استان قزوین است که در چند دهه گذشته جمعیت آن به 250 نفر نیز می‌رسیده ‌است اما اکنون با توجه به گسترش شهرنشینی اکثر ساکنان آن به استان‌های تهران و قزوین مهاجرت کرده و در همان‌جا نیز ساکن شده‌اند. زناسوج اکنون به یک روستای پراکنده تبدیل شده و زمین‌های کشاورزیشان […]

روستای زناسوج یکی از روستاهای استان قزوین است که در چند دهه گذشته جمعیت آن به ۲۵۰ نفر نیز می‌رسیده ‌است اما اکنون با توجه به گسترش شهرنشینی اکثر ساکنان آن به استان‌های تهران و قزوین مهاجرت کرده و در همان‌جا نیز ساکن شده‌اند. زناسوج اکنون به یک روستای پراکنده تبدیل شده و زمین‌های کشاورزیشان در بین خانه‌هایی که به تازگی ساخته شده قرار دارد.زبان این روستا مراغی که از گویش‌های زبان تاتی است،می‌باشد.حدیثه باقری بانوی ۳۴ ساله قزوینی یکی از بانوان توانمند است که در مدت سه سال اخیر در مسئولیت دهیار روستای زناسوج در مسیر توسعه، عمران و ایجاد اقتصاد پویا در روستا تلاش می‌کند. سال گذشته اقدامی در مقیاس کوچک برای ایجاد اشتغال از طریق فروش محصول سماق با برند روستای زناسوج انجام دادندکه این فعالیت در نمایشگاه توانمندی‌های روستایی به عنوان یک فعالیت جذاب و نوآورانه معرفی شد.

روستای زناسوج قزوین

روستای زناسوج قزوین

در دهه گذشته کشاورزی تبدیل به شغل دوم اهالی زناسوج شده و محصولات کشاورزی آنان گیلاس، آلبالو، گردو، انگور و … می‌باشد؛ و در گذشته به کاشت نخود، لوبیا، عدس، گندم و… مشغول بوده‌اند نام ان به تبعیت از کار بیش از حد زنان روستا زناسوج بوده‌است و در مقطعی از زمان به علت حادثه‌ای که برای عده‌ای از مهمانان (سربازان متجاوز روسیه) رخ داده‌است به مهمان سوز تغییر نام داد.

روستای زناسوج قزوین

روستای زناسوج قزوین

این حادثه زمانی رخ داد که سربازان قشون روسیه اسب‌های خود را در چراگاهی سر سبز که در نزدیکی ده می‌باشد در منطقهٔ به نام چادرگاه آورده بودند و شب هنگام جهت بازدید به ده می‌روند و هنگام صرف شام ان‌ها را داخل اتاق بزرگی که در داخل ده بوده و برای پذیرایی از مهمان‌ها تدارک دیده شده بوده محبوس می‌کنند و اتاق را به آتش می‌کشند. از بزرگان این روستا می‌شود به افرادی چون حاج یوسف جوکار و علی محمد قدمی وتنی چند نام برد. شامل صحراهایی با نام پسگوران. گل و بنه، آب زندگانی، قصبه و جالیز است. فرهنگ و پیشینه این روستا در میان روستاهای اطراف بی نظیر است و نمی‌توان مانند آن را یافت.

روستای زناسوج قزوین

روستای زناسوج قزوین

ثبت ملی درخت کهنسال گردو

در آخرین جلسه کمیته تخصصی ثبت میراث طبیعی کشور پرونده درخت گردوی کهنسال روستای زناسوج واقع در بخش الموت غربی مورد بررسی قرار گرفت که پس از تائید نهایی توسط کارشناسان، این اثر ارزشمند طبیعی استان در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسید.این اثر طبیعی در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ سال قدمت دارد و تنه درخت از سلامتی کامل برخوردار و تاج آن نیز سالم، گسترده و شاداب است. اثر مذکور ضمن رعایت حقوق مالکانه، تحت نظارت و حمایت سازمان میراث فرهنگی بوده و تعیین عرصه و حریم اثر بر عهده این سازمان بوده و هر گونه دخل و تصرف یا اقدامی که منجر به تخریب یا تغییر در اصالت آن‌ شود، ممنوع است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قزوین یادآور شد: در این جلسه همچنین چهار اثر طبیعی دیگر استان شامل چنار کهنسال روستای نارنده واقع در بخش کوهین، چنارکهنسال روستای پروان واقع در شهرستان آوج، ذخیره‌گاه جنگلی ارس صمغ آباد در شهرستان آبیک و مجموعه چنارهای روستای فانفین موسوم به هفت چنار واقع در بخش الموت غربی نیز به ثبت رسیدند که در مجموع تعداد آثار طبیعی ثبت شده استان در فهرست آثار ملی به ۴۲ عدد افزایش یافته است.

روستای زناسوج یکی از روستاهای منطقه الموت است که با فاصله کمتر از ۴۰ کیلومتر، نزدیک‌ترین روستای الموت به قزوین است. روستای زناسوج با توجه به موقعیت جغرافیایی، دارای آب‌وهوایی بسیار مطبوع است و قرار گرفتن روستا در ارتفاع بیش از ۲ هزار متر موجب شده تا هوای تابستانی را در این روستا بهاری تجربه کنیم.

روستای زناسوج قزوین

روستای زناسوج قزوین


رستوران اعیانی نیشابور