«علیرضا رزمحسینی» امروز (سهشنبه) در جریان مراسم رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، افزود: تنظیم بازار با همکاری اصناف و بازاریان، اصلاح سیاستهای تنظیم بازار، ایجاد شبکههای کارآمد توزیع کالا و حذف واسطهها و دلالان و پیگیری طرح شناسه کالا برای کالاهای بادوام و نیمهدوام، از برنامهها و اولویتها در حوزه بازرگانی داخلی خواهد بود.
وی خاطرنشانکرد: پذیرش مسوولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایط دشوار کنونی اقتصادی و مواجهه با ویروس منحوس کرونا، بسیار سنگین است و در این راستا، دو برنامه اصلی مبتنی بر برنامه ششم توسعه، اسناد بالادستی، سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سند راهبردی وزارت صنعت تهیه شده است.
به گزارش ایرنا، رزمحسینی در دولت «تدبیر و امید» استاندار استانهای خراسان رضوی و کرمان بوده است. وی از فرماندهان لشکر ثارالله در هشت سال دفاع مقدس و نیز قائم مقام شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی در مقطعی از دفاع مقدس بود و یکی از افتخاراتش ایثارگری و دریافت نشان فتح است.
رزمحسینی سابقه مدیریت چند شرکت بزرگ، عضویت در هیات مدیره چند واحد تولیدی و فعالیتهای بازرگانی را در کارنامه خود دارد. او عضو هیات مدیره چند واحد معدنی بوده و با امور صنعت، معدن و تجارت آشنایی کامل دارد.
وی در ادامه به برنامههای خود در حوزه صنعت اشاره کرد و گفت: اکنون در شهرکهای صنعتی کشور، واحدهایی با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند و یکی از برنامهها، استفاده از ظرفیتهای خالی این واحدهاست.
وزیر پیشنهادی صنعت خاطرنشانکرد: احیای واحدهای تعطیل شده و راکد با عنایت به تجربه موفق راهاندازی کلینیکهای صنعتی و مشاورهای در استان خراسان رضوی، در دستور کار خواهد بود.
وی، همچنین بر تامین به موقع و آسان مواد اولیه واحدهای صنعتی و پشتیبانی از واحدهای فناور و دانشبنیان در راستای حمایت و تقویت جوانان، به عنوان برنامه دیگر خود اشاره کرد.
بازار خودرو انحصاری است
وی به بازار خودرو اشاره کرد و افزود: در صنعت خودرو انحصار وجود دارد، رقابتپذیری نیست و قیمت تمامشده و هزینههای سربار آن بالاست.
وزیر پیشنهادی صنعت ادامهداد: وابستگی برخی قطعات خودرو به خارج و قیمت تمام شده بالا به دلیلی وابستگی به ارز، از دیگر مشکلات در این حوزه است.
تکمیل زنجیره فولاد
رزمحسینی با تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره فولاد و توزیع عادلانه آن، یادآور شد: این روزها گرانی فولاد به بسیاری صنایع آسیب جدی رسانده است؛ در این راستا طرحی آماده شده که با هماهنگی کمیسیون صنایع مجلس و با اتفاق نظر آن را اجرایی خواهیم کرد.
وی گفت: تاکنون فقط ۱۰ درصد معادن کشور مورد اکتشاف قرار گرفته و به یک غربالگری در حوزه اکتشافی، همچنین توسعه اکتشافات و تکمیل مطالعات تفصیلی نیازمندیم تا استانهای امیدبخش هر چه بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، به فعال کردن معادن غیرفعال و همچنین معادن حبس شده (که چندین سال در دست برخی افراد باقی مانده و از طریق آن مجوزفروشی و رانتخواری میکنند)، همچنین تامین ماده اولیه پودر آلومینا مورد نیاز صنعت آلومینیومسازی با توسعه اکتشافات در استان آذربایجانشرقی، به عنوان دیگر برنامه خود اشاره کرد.
برنامه های رزمحسینی در حوزه تجارت
وی در ادامه، روانسازی تجارت، تهاتر کالایی با واردات کالاهای ضروری در مقابل صادرات، جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری، توسعه صادرات با همسایگان و فعال کردن قراردادهای تجاری ترجیحی مانند موافقتنامه اوراسیا، به عنوان بخشی از برنامههای خود در حوزه تجارت عنوان کرد.
رزم حسینی با اشاره به تجربه خود در استان خراسان رضوی، اضافهکرد: این استان سالیانه دو میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه خود دارد و باید از نظیر چنین تجربهای در استانهای کرمانشاه، کردستان، خوزستان و غیره برای شکست تحریم ها با قدرت بهره ببریم.
وی با اشاره به لزوم توسعه برگزاری نمایشگاهها در کشورها و بازارهای همسایه، تاکید کرد: باید از امکان واردات موقت کالا در مناطق ویژه اقتصادی و صادرات کالاها که امکان اشتغالزایی بالایی داشته و صادرات مجدد و ارزآوری را به دنبال دارد، استفاده بهینه شود.
وزارت صنعت بنگاه سیاسی نیست
وزیر پیشنهادی صنعت تصریحکرد: وزارت صنعت یک وزارتخانه تخصصی است نه یک بنگاه سیاسی، بنابراین اجازه نمیدهیم بازیهای سیاسی و جناحی در آن به جریان بیفتد، همچنین تمرکز ما در این وزارتخانه بر مدیریت جهادی است و تلاش میکنیم با تدبیر و درایت و نه خط بازی و جناح بندی، امور را به پیش ببریم.
وی همچنین، از برنامهریزی برای حذف امضاهای طلایی در مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت و حذف رانتهای مرتبط خبر داد.
ادامه دارد...